araç satılınca da yeni araca mevcut kartı tanımlarsınız. hgs çıkartmak için ruhsat sahibi olmaya gerek yok, PTT'den teyitli bilgi.
İlk başvuru sırasında araca ait ruhsat ve kimlik talep edilir. Eğer başvuru kurum aracı için yapılıyorsa ek olarak temsil belgesi istenir. Kiralık araçlar için HGS başvurusu sırasında ise kira sözleşmesi ibraz edilir.
HGS almak için PTT'ye, bankalara ve anlaşmalı satış noktalarına başvurulabiliyor. Bireysel başvurularda araç sahibinin nüfus cüzdanı ile araç ruhsatı veya ruhsatın fotokopisi aranıyor. Kurumsal başvurularda ise kurum adına düzenlenmiş vekaletname ile yine araç ruhsatı veya ruhsatın fotokopisi gerekiyor.
Başka üzerine zaten alınabiliyor.
Müşterilerimizin sınıf bazında sahip olduğu OGS cihazı kadar aynı sınıfta ücretsiz HGS alma hakkı bulunmaktadır. Ücretsiz HGS hakkı bulunan müşterilerimiz İşCep ve İnternet Şubesi'nden “Başvurular / Başvuru-Ürünler > HGS-OGS > HGS” adımlarını takip ederek HGS başvurusu yapabilirler.
İlgili 39 soru bulundu
Vatandaşlar, e-Devlet'te hayata geçirilen yeni uygulama ile 'Araçlarım' bölümüne girerek HGS ve OGS borç ve bilgilendirme hizmeti alabilecek. Aynı zamanda bu uygulama ile 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak idari para cezalarının önüne de geçilmiş olacak.
HGS etiketleri doğru yapıştırılmış araç sahipleri hiçbir sorun yaşamadan köprü ve otoyollardan geçişlerini yapabilirler. HGS etiketi yapıştırılmadıysa da plakaya tanımlı karttan ücret çekimi yapılır. Ancak HGS'de eksik bakiye varsa ya da HGS yoksa ceza işlemi uygulanır.
Bir araç sahibi aracını satar yada değiştirse hızlı geçiş sistemi (HGS) kartı için değişikliği bildirmelidir. Plaka değişikliği işlemi sonrası mevcut HGS kartının içindeki tüm bakiye yeni araca verilen HGS kartına aktarılır. Değiştirdiğiniz yeni plakaya sahip olduğunuz mevcut HGS aktarılabilir.
HGS ETİKETİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız. Örneğin geçiş ücreti 10 TL ise 40 TL ödeme yapmak durumundasınız.
Aynı kişi birden fazla HGS etiketi alabilir mi? Bir kişi birden fazla HGS etiketi alabilmektedir.
HGS çıkarmak için PTT şubesine giderken aracınızın ruhsatının yanınızda olması gerekir. PTT şubesinde görevlilere HGS çıkartacağınızı söylemeniz yeterlidir. Size verilen formu doldurup HGS'nizi kolayca alabilirsiniz.
PTT İşyerlerinden Etiket ve Kart tipi HGS ürünler için Nakit olarak veya Posta Çeki Hesabı üzerinden satış ve bakiye yükleme işlemi yapılmaktadır. PTT işyerlerinden alınan HGS ürünleri için Posta Çeki Hesabı veya Tüm Kredi Kartları aracılığıyla otomatik ödeme talimatı verilmektedir.
Yanlış gişeden geçmek kaçak geçiş olarak sayılıyor ve plakaya geçiş ücretinin 11 katı ceza yazılıyordu. Eğer geçmişten kalan bir HGS yerine OGS'den geçme cezanız varsa bu şekilde hesaplanmıştır ve maalesef yeni tekli geçiş sistemi ile silinmeyecektir. Yani eski HGS geçiş cezanızı hâlâ ödemekle yükümlüsünüz.
Otoyollar, köprüler ve tüneller için tahsil edilmesi gereken aracı kiralayan kişinin HGS'sinden çekilir. HGS'si olmayan kişiler kiralık araçları için HGS almak isterse ruhsat ve temsil belgesinin yanı sıra araç kiralama sözleşmelerini de yanlarına alarak HGS başvurusunda bulunabilirler.
HGS alım işleminde araç ruhsatı ve ruhsat sahibinin kimliği ile bizzat başvurması gerekiyor. Ruhsat başkasının adına ise yapılacak uygulama kesinliğe sahip değildir ve kurumdan kuruma farklılık gösterebilir. Türkiye de köprü ve otoyollarda araçlar beş sınıf üzerinden ücretlendirilmektedir.
HGS'de okuma tepeden oluyor ve plakayı okuyor. Vatandaşların yüzde 40'ı HGS etiketi olmadan geçiş yapmış bu yüzden plakaya bakılıyor. Etiketten araca ait bilgiler var. O bilgiler ve plaka ile doğrulanıyor.
Geçiş ücreti, gişelerde yer alan kameralarla belirlenen aracınızın plakasına bağlı HGS hesabından aynı gün içerisinde cezasız olarak tahsil edilecektir. Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir.
En yakın Akbank şubesi ve Akbank internet bankacılığı üzerinden HGS etiketi temin edilebiliyor. Online olarak başvuru yaptığınız takdirde etiketiniz şubeye gitmenize gerek kalmadan kurye tarafından evlerinize kadar getiriliyor. Bunun için "Akbank HGS Alma" adresini ziyaret edebilirsiniz.
HGS KART VE ETİKETİNİ FARKLI ARAÇLARDA KULLANABİLİR MİYİM? HGS sistemi plakaya tanımlı tek hesap üzerinden ücretlendirme yapmaktadır etiketin ya da kartın farklı araçlar üzerinde kullanılmasına izin verilmemektedir.
Arabamı değiştirdim HGS ne olacak? Bir araç sahibi aracını satar ya da değiştirirse mevcut Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartı için değişiklikleri bildiren bir işlem yapmalıdır. Yeni plaka bildirme işleminin ardından mevcut HGS kartının içindeki tüm bakiye yeni aracı için kendisine verilen yeni HGS kartına aktarılır.
Aracınızı satmadan önce hgs nizi iptal ettirmeniz gerekiyordu. Sonrasında yeni aracınız için yeni bir hgs başvurusunda bulunacaksınız. eskisinin içinde bulunan para 30 gün sonra hesabınıza yatar (banka ise) ya da ptt den iadesini alırsınız.
HGS başvurusu alındıktan bir sonraki iş gününün akşamında aktif olmaktadır.
HGS etiketiniz varsa girişte ve çıkışta etiket tipinize göre HGS gişelerini kullanarak ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz bulunmuyorsa, girişte Nakit gişelerinden bilet alıp, çıkış gişelerinde biletinizi gişe görevlisine vererek sistem tarafından hesaplanan ücreti Kredi Kartı/Banka Kartı/Nakit olarak ödeyebilirsiniz.
HGS bakiye yükleme noktalarından gecikmiş borcunuzu peşin ya da banka kartıyla yapabilirsiniz. PTT ödeme noktalarından ise gecikmiş HGS borcunuzu nakit olarak yatırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri