Döşeme temizleyicisi, bir bez ve yumuşak uçlu fırça kullanarak leke görünümünü önüne geçebilirsiniz. Derin leke ve kirler ise derin temizlik yöntemini tercih etmeniz gerekir. Derin leke ve kirlerde sert fırçaya ek olarak döşeme temizleyicisi, yumuşak bir bez ve kokpit sprey kullanabilirsiniz.
Döşemelerinizi yıkamak için bir kovayı soğuk, ikincisini sıcak suyla doldurun. Bir kova sıcak suya normal çamaşır deterjanı ekleyin. Arabanızın içini temizlerken iç paspasları, koltuk kılıflarını ve eğer varsa diğer ürünleri çıkarın. Arabanın zeminini ve koltuklarını elektrikli süpürgeyle temizleyin.
Tavanınızda şişlik veya su lekeleri varsa temizlemeden önce zımparalamalısınız. Tavanınızı kimyasal kullanmadan temizlemek istiyorsanız tavan temizleme suyunuza karbonat ve sirke eklemelisiniz. Tavanınızdaki inatçı bir lekeyi çıkarmaya çalışıyorsanız yarım limonu dairesel hareketlerle lekenin üzerinde gezdirin.
Resmi öneri basittir: Gerektiğinde temiz bir bez, sabun ve suyla lekeyi temizleyin. Dikkatli olun: Özellikle tavanınız baskılı bir tasarıma sahipse, gergi tavanları temizlemek için asla aşındırıcı bir şey kullanmayın. Mürekkep dayanıklı olsa ve normal leke temizlemeyle çıkmayacak olsa da, kumaşı ovmamak önemlidir.
İlgili 19 soru bulundu
Hazır olduğunuzda mikrofiber bezi veya mopu Pureal eklediğiniz suya batırın ve mümkün olduğunca fazla suyu sıkın. Önce tavan, sonra duvarlar, sonra zemini iyice silin. Belli aralıklarla bezi durulama kovasında temizleyin ve devam edin. Su kovanız griye dönmeye başladığınında suyu yenileyin.
Antistatik olan Gergi Tavan filmlerimiz toz ve kir tutmaz. Ortam şartlarından dolayı yüzeyde oluşabilecek herhangi bir kirlenmeyi ise tüm ürünlerimizde aşındırıcı olmayan bir deterjan veya sabunlu bez ile silerek çıkarabilirsiniz.
Derin leke ve kirlerde sert fırçaya ek olarak döşeme temizleyicisi, yumuşak bir bez ve kokpit sprey kullanabilirsiniz. Fazla su kullanılmadığı için araç tavanı sırılsıklam olmayacaktır. Bu yüzden hem kurulanması hem de kuruması son derece kolaydır. Kuru bir bez yardımı ile hafifçe bastırarak tavanın nemi alınabilir.
Sıcak suyun olduğu kovaya bir miktar deterjan ekleyin ve süngeri batırın. Süngeri sıkarak fazla suyu akıtın ve döşemeleri ovalayarak temizleyin. Sünger ile temizlik bittiğinde soğuk suyun olduğu kovaya temiz bir bezi daldırın. Ardından bu bez ile durulama yapın.
Kurumuş araba yağı lekeleri için karbonat kullanımı tavsiye edilmektedir. Leke üzerine dökülen karbonat diş fırçası kullanılarak leke üzerinde dağıtılmalıdır. Bu şekilde fırçalama yapılarak leke giderilebilir. Karbonat yerine benzer şekilde tuz ve pudra gibi ürünler de kullanılabilmektedir.
Tavanı temizlerden köpük püskürtme şişeniz yoksa kovada hazırlanan deterjanlı suyu bol miktarda köpürtün. Tavanı temizlerken lekelerin üzerine bol miktarda köpük sürün. Lekelerin kolay kabarmasını ve çabuk çıkmasını sağlayacaktır. Tavanı temizlerken çok ıslatmamaya özen gösterin.
Tavandaki sarı lekeleri kapatmanın tek yolu; boyama işlemi yapmaktır. Su bazlı boyalar kesinlikle kullanılmamalıdır çünkü yukarıda da belirtildiği gibi sarı lekeler su kaynaklı oluşmaktadır. Solvent( Sentetik) bazlı boyalar, sarı lekeleri kapatma konusundaki en etkili çözümdür.
Temiz bir bez ile ya da bir sünger yardımı ile küfleri çıkartın. Tüm küf ve kiri tavandan çıkardıktan sonra tavanı önce güzelce yıkayın. Lekeleri temizleme işlemi bittikten sonra Permolit Örtücü Astar ile tavanı kaplayın ve üzerine Permolit Süper Tavan Boyası uygulayın.
Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerinden motor kapağı tozuna kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç'e bagajınızda yer verin ve arabanızda oluşan lekeler için sürekli aracınızı yıkamaya götürmek zorunda kalmayın.
Sıcak su bulunan kovanızın içine normal çamaşır deterjanı ekleyin. Bu aşamada Omo Active Sıvı Deterjan gibi kaliteli bir çamaşır deterjanı kullanabilirsiniz.
Kumaş döşemeli araba koltuğunuzu temizlemek için, 1 bardak su, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 fincan sirke ile bir kaç damla güzel bir uçucu koku karışımı hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı bir sprey kutusuna doldurup koltuk yüzeyine püskürtebilirsiniz.
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Arabanın iç kısmı farklı yöntemler izlenerek temizlenebilir fakat bunlardan en sık olanı robot yöntemi ile temizlemektir. Ev işlerinde süpürgenin yerini tutan ve vakumlama gücü dışında su ile temizleme gücü de olan robotlar sık sık tercih edilir.
Bunlardan en bilineni çamaşır deterjanı ve su karışımı. Çamaşır deterjanını sıcak suyla karıştırdıktan sonra sprey şişesine aktarıp koltuklara sıktıktan sonra nemli bir bez ile silebilirsiniz. Kumaşlardaki lekeleri çıkarmanın bir diğer yolu da sirke ve su karışımı.
Kullanılacak sert kıllı fırçalar da tavan da tüylenme ve saçaklanma yapabilir. AutoClub Araç İçi Temizleyici püskürtücü şişe yardımı ile tavana sıkıldıktan sonra tavan için özel üretilmiş sert olmayan fırçalar ile fırçalanarak temizlenir. Sonrasında mikrofiber havlu ile tavan silinir.
Tavan döşemesi ısındıkça ve nemlendikçe genişler ve levhayla kumaşı bağlayan spreyin etkisi azalır. Genellikle tavan döşemesi 7 – 10 yıl içinde sarkmaya başlıyor. Bu yüzden aracınızı ne kadar iyi kullanırsanız kullanın yine de sarkma mevcut olacaktır.
Kapı içlerini temizlerken, öncelikle bir detay fırçası ile plastik aksamları köpükleyip bez yardımı ile kurutuyoruz. Kapı aralarını daha ağır bir yağ çözücü türevi kimyasal malzeme ile detaylıca fırçalayıp bütünleşmiş toz ve kirleri temizliyoruz. Gerekirse kapı menteşelerinize yağlayıcı takviyesi yapabiliriz.
Gergi tavanların çoğu, en azından Yıldırım Dekor'unki gibi 10 yıl garantilidir, ancak genellikle çok daha uzun süre dayanırlar.
Gergi tavan diğer adıyla bilinen germe tavan çalışmaları bir diğer halk arasında bilinen ışıklı tavan sistemlerinin genel adı olarak bilinir.
Gergi tavanlar bir çeşit asma tavan olmaktadır. İç tasarım alanında en sık tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. 20. yüzyıldan beri kullanılan gergi tavan yönteminin birçok avantajı bulunmaktadır. Gergi tavanlar PVC malzemeden yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri