Havalimanında Check-in Check-in işlemleri için, iç hatlarda uçağın kalkış saatinden en az bir saat önce, dış hatlarda ise uçağın kalkış saatinden iki saat önce, havaalanında olmaya özen gösterin.
İç hat seferlerinde uçuşun tarifeli saatinden 45 dakika önce, dış hat seferlerinde uçuşun tarifeli saatinden 60 dakika önce check-in işlemleri sona erer.
Yurtiçi uçuşlarınız için ortalama uçuşa 1 saat kala, yurt dışı uçuşlarınız için ise 2 saat öncesinde kullanmış olduğunuz firmanın kontuar sırasında kimlik ve yurt dışı uçunuz için pasaportunuzla hazır bir şekilde beklemeniz gerekmektedir.
Çoğu havaalanında bagaj teslim noktaları ve Check-in kontuarlarının açılış saati iç hatlarda planlanan uçuş süresinden en az 2 saat öncedir. Dış hatlarda ki açılış saati ise en az 3 saat ile 4 saat arasında değişiklik göstermektedir.
Online check-in işleminizi önceden yaptığınızda, havalimanında biniş kartınızı almak ve bagajlarınızı teslim etmek için check-in bankolarına başvurabilirsiniz. Uçağın kalkış saatinden dış hat seferleri için 60 dakika, iç hat seferleri için 45 dakika öncesine kadar bu işlemleri tamamlamış olmanız gerektiğini belirtelim.
İlgili 40 soru bulundu
Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda geçerli olan fazla bagaj ücretlerini ise fazla bagaj sayfasında bulabilirsiniz. Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır.
Hayır, e-biletinizin çıktısını yanınızda taşımak zorunda değilsiniz. Bilet numarası, rezervasyon kodu (PNR) ve kimliğinizle kontuarda işlem yapabilirsiniz.
Uçak seyahati yapacak kişilerin mutlaka check-in işlemlerini yapması veya yaptırmaları gerekir. Bu işlemleri yaptırmayan kişilerin uçağa binmeleri ve dolayısıyla uçuşu gerçekleştirmeleri mümkün olmaz.
Havaalanında check-in yapmak için kimliğiniz ya da pasaportunuz muhakkak yanınızda bulunmalı. Havayolu şirketinizin bankolarını bulup sıraya giriyorsunuz. Sıra size geldiğinde resimli kimliğiniz ya da pasaportunuzu görevliye verip gideceğiniz lokasyonu ve uçuş saatini söylüyorsunuz.
Çoğunluğu online check-in için bir ücret talep etmezken, bazı şirketlerde bir miktar check-in bedeli alınabilmektedir. Online check-in yapmadan önce biletinizi almış olmanız gerekiyor. Online check-in hizmeti uçuşunuza 24 veya 72 saat kala başlıyor ve son 60 veya120 dakikaya kadar yapılabiliyor.
Dış hat 1 saat, iç hatta 45 dakika kalaya kadar işlem yapabilirsiniz. İşleminizi tamamladıktan sonra dış hatta 45, iç hatta 30 dakika önce yolcu salonunda uçağa biniş için hazır olmanızda fayda var.
Türk Hava Yolları iç ve dış hat uçuşlarında Economy Class kabinde, ExtraFly ve PremiumFly paket seçimlerinde standart koltuklar uçuştan 355 gün öncesinden itibaren ve uçuşa 1 buçuk saat kalana dek ücretsiz olarak; EcoFly paket seçimlerinde ise standart koltuklar uçuşa 6 saat kalana kadar ücretli olarak sunulmaktadır.
Kiosk check-in veya online check-in işleminden sonra eğer bagajınız varsa kontuar sırasına girmeniz ve bagaj teslim işlemini tamamlamanız gerekir.
Koltuk seçimi uygulaması, grup yolcular (10 veya daha fazla yolcu bulunan rezervasyonlar) için yalnızca çağrı merkezi, satış ofisleri ve yetkili acenteler vasıtasıyla satın alınabilir. Bir uçuştaki ücretli seçilebilen koltuk sayısı uçak tipine, talep yoğunluğuna ve zamana bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Yolcuların hava alanına geldiklerini bildirmesine ve uçakta yer belirleme işlemlerini yapmasına check-in deniyor. Koltuk belirleme işleminin web sitesindeki check-in sekmesinden, mobil uygulamadan ya da havaalanındaki kiosk cihazlarından PNR kodu ile yapılması ise online check-in olarak adlandırılıyor.
Özellikle bagajı olmayan ya da sadece el bagajı olan yolcular, bu işlem sayesinde yalnızca biniş kartını kontrol görevlisine göstererek doğrudan uçağa giriş yapabilmektedir. Bu sayede online check-in yapan yolcular, zamandan tasarruf etmektedir.
Kontuar Check-in
Pegasus'da check-in işlemleri iç hatlarda 45, KKTC ve dış hatlarda tarifeli kalkış saatine en geç 60 dakika kala sona erer. Bu süreye kadar bagaj ve check-in işlemlerini tamamlamamış olan yolcular o uçuş ile ilgili tüm haklarını kaybederler.
Tüm iç ve dış hat uçuşlarımızda, Business Class koltuk seçiminizi check-in süresi bitene kadar ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Ücretli koltuk satın alan yolcunun uçuş sınıfını Business Class'a yükseltmesi durumunda ücretli koltuk seçimi için ödenen bedel iade edilir.
Uçak içerisine kesinlikle yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve herhangi bir şekilde birine zarar verebilecek ürünler alınmaz. Matkap ve benzeri eşyalarınızı kayıtlı bagaj yönetimi ile taşımanız gerekiyor. Ayrıca reçetesiz ve raporsuz ilaçlar ve sıvı yakıtlar da uçak içerisine alınamaz.
İster iç hatlar ister dış hatlar olsun dilediğiniz uçuşunuz hakkında gerekli tüm bilgileri e-devlet Kapısı'ndan öğrenebilirsiniz.
Economy Class uçuşlarınızda kabin içine boyutu en fazla 23x40x55 cm, ağırlığı en fazla 8 kg olan tek parça bagaj alabilirsiniz. Business Class'ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz.
Türk Hava Yolları'nda ekstra bagaj hakkı hem Business uçuşlar için hem de ekonomi uçuşları için 23 kg'lık bir valiz kabul ediliyor. 1 parça ek bagaj için 80 USD tahsil ediliyor. Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL.
özetleyecek olursak çoğunlukla hava yolu şirketleri en fazla 8 kg ağırlığındaki el bagajlarını uçak içerisine kabul ediyor. Yani, 8 kilodan daha ağır bagajlarını kontuarda uçak alt bagajına teslim etmek zorunda kalabilirsin.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri