Bu hizmet ücret dahilinde gerçekleştirilmektedir. Ancak çekici yol yardım hizmetinden araç sahipleri kaskoları dahilinde ücretsiz olarak faydalanabilmektedirler.
Yol yardımı sürücülerin araçlarıyla seyahat ederken karşılaşabilecekleri her türlü soruna yönelik çözüm sunan bir hizmet türüdür. Yol yardım hizmeti genel olarak kazalar, araç arızaları, lastik patlamaları ve yakıt bitmesi gibi acil durumlara karşı sürücülere yardımcı olur.
Çekici hizmeti, motorlu taşıtların şehirler arası ya da şehir içinde olan yollarda yaşanılan herhangi aksilik sonucunda aracın çalışamaz hale gelmesi ile yararlanılan bir hizmettir. Zorunlu trafik sigortası kapsamında olmayan çekici hizmeti, araç sigortasının ek teminatları arasında yer alır.
Zorunlu ve Trafik Sigortasının Kapsamlar
Aylık kasko sigorta prim ödemelerinde çekici masrafları araç sahibinden temin edilir. Trafik ve zorunlu sigorta poliçelerinde ödenen miktara göre çekici masrafları da firmalara ait hale getirilir.
Bu hizmet ücret dahilinde gerçekleştirilmektedir. Ancak çekici yol yardım hizmetinden araç sahipleri kaskoları dahilinde ücretsiz olarak faydalanabilmektedirler.
İlgili 22 soru bulundu
Yılda Kaç Kez Yol Yardımı Alınabilir? Trafik ya da kasko sigortanda ek teminat olarak yol yardım hizmeti varsa bir hasar durumunda aracının en yakın servise götürülmesi için çekici hizmeti alabilirsin.
Yaşadığınız kaza sonrasında zor durumda kalmış olan aracınıza yönelik olarak oto kurtarıcı çağırmak için sadece sigorta şirketlerine bağlı olarak çalışan Çağrı Merkezi ile iletişime geçmeniz yeterli olur.
ÜCRETSİZ ÇEKİCİ 153'TEN ÇAĞRILABİLİR
İstanbullular, aracının güvenli bir noktaya çekilmesi için kendisi de ücretsiz çekiciyi çağırabiliyor.
Bu kapsamda ailesinden uzakta öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yılda 2 defa gidiş-dönüş biletleri karşılanacak. Her bir ilet için 2022 yılında 500, 2023 yılında 750 TL destek verilecek. Böylece her öğrenciye 2022'de toplam 2 bin, 2023'te 3 bin TL bilet ücreti verilecek.
Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, başvuru işlemlerini ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabilecek. Öğrencinin yanı sıra aileleri de başvuru yapabilirler. Vakıf tarafından başvuru değerlendirilirken öğrencilere geri dönüş sağlanacak.
Aracınızın garanti dönemi tamalandıktan sonra, yol yardım hizmetlerini ücretli olarak kullanabilirsiniz. Kaza yardımı ile ilgili olarak model bağımsız size yardımcı olur. Yolculuğunuz sırasında lastik patlama gibi lastiğiniz kullanılamaz bir duruma geldiğinde de hemen yardımcı oluyoruz.
Çalışanların işe gidip gelmelerini sağlamak için ihtiyaç duydukları ücretin işveren tarafından ödenmesine yol ücreti denir. Yol ücreti zorunlu olmadığından 4857 sayılı İş Kanunu'nda yol parası ile ilgili bir hüküm yoktur.
Milli Savunma Bakanlığı askere gidecek olan kişilerin yol masraflarını karşılamak adına 'Askeri Yol ve İaşe Bedeli' öder. Bu bedel halk arasında yol parası olarak bilinmektedir.
Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankası kimlik numaraları üzerinden yapılacak. Toplu taşıma ile gitmek isteyenler: Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına başvurabilecek. Valilik veya Kaymakamlıklarca temin edilen uygun araçlarla afet bölgesine ulaşım sağlanacaktır.
Kasko Çekici Teminatı Şartları
Çekici hizmeti genel olarak sigorta sahibinin ikamet adresinden 0 km mesafeden hizmete girer. Aracın çekildiği adres en yakın anlaşmalı servislere yapılır.
1) Aracın Çekilmesi
Kaza/arıza sonucu aracın hareketsiz kalması veya hareket etmesinin araç ve trafik kuralları gereği sakıncalı olacağı durumlarda aracın, kazanın/amanın meydana geldiği il ve komşu il sınırları içindeki Sigorta şirketinin anlaşmalı servise çekimi ücretsiz temin edilecektir.
yılda 4 kez, her bir çekim hizmeti için 2.500 TL'ye kadar teminat kapsamındadır. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinde çekim işlemi, il sınırları içerisinde gerçekleştirilir.
Kazaya karışan araca bağlı gelir ya da kar kaybı, iş durması ve kira mahrumiyeti gibi dolaylı olarak meydana gelen zararlar trafik sigortası kapsamında değildir. Kaza sırasında zarar görenlerin yanlarında bulunan bagaj ve eşyaları dışında, römorklarda taşınan malların zararları sigorta tarafından ödenmez.
Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere 3 temel teminat, poliçe limitlerine ve zarar görenlerin haklılık payına göre çeşitli oranlarda sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Buna göre park yasağına uymadıkları için çekilen araçlara ödenecek ücret 130 ₺'den 160.05 ₺'ye çıkarıldı. Park yasağı haricindeki araç çekmelerde 5 kilometreye kadar araç çekme ücreti 100 ₺'den 160,05 ₺'ye yükseltildi. Kilometre başına 5 ₺'lik çekme ücreti de 9.6 ₺'ye çıktı.
Aracım otoparka çekildi ne kadar ceza öderim? Hatalı park cezalarında çekici ücreti: Aracın çekildiği otoparka gidince, 300 TL'lik araç çekme ücreti görevli tarafından istenir. Otopark ücreti: Çekilen araç için diğer bir kalem ise aracın götürüldüğü parkta ödenecek park etme ücretidir 1 günlük ücret 50 TL'dir.
Genel olarak bakıldığında 2023 yılında Yediemin otopark çekme ücreti 250 TL'dir. Saatlik ücret ise 2022 yılında 23 TL olan Yediemin otopark ücreti bu yıl 30 TL'den fiyatlandırılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri