Kaç valf olduğu ruhsatta yazar.
Takipçi. Genel olarak 4 silindirli bir motor 8 valf ise 1 egzoz 1 emme subabı bulunuyor. 16v ise iki katına çıkıyor bu rakam.
Mesela her silindirde bir emme ve bir egsoz subabı varsa ve araç 4 silindirli bir motora sahipse o arabada 8 subap vardır. Eğer silindir başına bir emme ve iki egsoz subabı varsa ve yine 4 silindirli bir motor varsa bu 12 subaplı bir motordur.
Aracın gerçek beygir gücünü bulabilmek için ruhsatta yazan kW değeri ile 1 kW'a işaret eden birimin çarpılması gerekir. Bu işlemler sonucunda aracın gerçek beygir gücü değerlerine pratik bir şekilde ulaşılır.
Aracın beygir gücü ruhsatın içinde bulunur. Araç ruhsatında beygir gücü yerine KW ifadesine yer verilir. Aracın KW gücü ile 1.341 çarpılarak HP yani beygir gücü elde edilir.
İlgili 26 soru bulundu
Aracın motor gücünün kaç araç Hp değerine eşit olduğu araç ruhsatlarında genelde Kw cinsinden verilir. Verilen bu araç Kw'in kullanılmasıyla aracın kaç beygir gücüne sahip olduğu bulunabilir. Burada araç Kw değeri 1,341 ile çarpılarak araç Hp değeri elde edilir.
66 KW motor gücü, 88,506 HP denk gelmektedir.
Ruhsatlarsa motor gücü kW(kilovat) olarak belirtilir ama genelde biz Hp (beygir gücü) olarak bahsederiz.Bunun hesabı şöyle yapılır.735 Watt yaklaşık 1 beygir gücüne eşittir kW değeri için rakam 1000 e bölünür Sonuç 0.735 tir. Ruhsatta yazan değer Bu rakama bölünür sonuç taşıtın beygir gücü değeridir.
Bir motorun silindir hacmi 1.6 litre denildiğinde aslında bu yuvarlak bir rakamdır. Gerçek rakam 1598 cc ya da 1580 cc olabilir. Örneğin 4 silindirli bir motorda dört silindirin hacimleri toplamını gösterir.
Motor kaputunu açtığınızda, karşınızda sağ tarafta Toyotasa yazan bir etiket bulunur. O etikette Model yazan bölümde ZZE111 yazıyorsa 1.4 motordur. Eğer ZZE112 yazıyorsa 1.6 motordur...
16 valve yazan 14 silindirli arabanın her türlü üzerinde iki tane egzoz iki tane emme subabı olduğu anlamına gelmektedir.
Yanlış hatırlamıyorsam 16v olanlarda sağ ön kapı çıtasının ucunda yazar 16v diye , sol kapı çıtasındada RXT , RTE , 1.9D falan gibi yazar.
Ynt: 1.6 ies kaç valf
8V dört silindirli bir motorda 8 supap bulunduğunu yani her silindire iki supap düştüğünü (1 emme, 1 egzoz supabı) gösterir.
16v in 8v e göre verimli olduğu ancak kağıt üstünde maksimum devirlerdeki beygir ve tork için geçerlidir. 8v in tork dağılımı daha düzgün ve eşittir çogu zaman ve kullanımı bu nedenle daha kolaydır. Örneğin, aynı hacimli 16v motor eşdeğeri 8v liden daha fazla torkve güç üretir ama 5500de üretir.
kaputu açın eğer araç 16v ise motor üstü kapakla örtülüdür. kapağın üzerinde ''fire 16V'' yazar.
1600 beygir gücü ve 1600 Newton metre tork ile 8 litrelik w16 motordan güç alıyor. Saatte 490 kilometre maksimum hıza sahip ve saatte sıfırdan 100 kilometreye hızlanması 2,3 saniye sürüyor. 3,9 milyon dolarlık fiyat etiketi ile bu araçlardan sadece 30 adet üretilecek.
Aracın beygir gücü ne kadar yüksekse aracın performansı da o kadar fazladır. 1 HP 746 watt güce karşılık gelir. Araç genellikle şehir içinde kullanılıyorsa aracın 90 HP ve üstünde güce sahip olması gerekir. Kötü arazi koşullarında araç kullanılacaksa daha yüksek güç seviyesine sahip araçlar tercih edilmelidir.
motorunuzla beraber fabrikadan bir kağıt gelmiş olmalı üzerinde şase numarası v.s. yazılı olan orda motorla ilgili tüm bilgilerde yer alır. Sökebiliyorsanız silindir kapağını söküp,silindir çapını ve pistonu AÖN alt ölü noktaya alıp derinliğini ve kapak conta kalınlığını katarak+kapak hacimini unutmadan.
Aracın ruhsatında sol alt köşede "kullanım amacı" hususi veya ticari yazmasına göre ayrıldığı zannedilir. Ancak gerçek bundan çok farklıdır. Öncelikle ruhsatta sol orta kısımda "Araç Sınıfı" bölümüne bakmak gerekir. Eğer "M1" yazıyorsa "otomobil" sınıfına dahildir ve 2 yılda bir vizeye girer.
70 Kw 93,87 kw'ye denk gelir. 73 Kw ise 97.87 hp olarak hesaplanır.
örneğin benim ruhsatta 97 kw yazıyor ama beygir gücü artık yazılmamakta ve ama karşılığıda 132 beygir. Sizin araç 110 PS yani 108.5 HP buda 80,97 KW eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri