Karadeniz'e Ne Zaman Gidilir? Karadeniz'e yılın her ayında gidebilirsiniz.
Karadeniz'in muhteşem doğasını keşfetmek ve eşsiz yaylalarda unutulmaz anılar biriktirmek için en uygun zamanı, bölgenin coğrafyası, hava koşulları, doğanın canlılığı kısacası turizme uygunluğunu analiz ettiğimizde turlarımızı da düzenlediğimiz haziran ayı ortası ve eylül ayı ortası arasındaki dönem diyebiliriz.
En İyi Zaman: karadeniz bölgesi için en iyi dönem Haziran ve Ekim aylarıdır. Hem yaz yoğunluğu olmamış oluyor hem de hava olarak sizleri memnun ediyor. Bahsettiğimiz dönemlerde hava şartları gezmeniz için en elverişli zamandır.
Karadeniz turu için en ideal zaman bahar ayları ve yaz mevsimidir. Çünkü Karadeniz çokça yağış alan bir bölge olduğundan bu zamanlarda yağış oranı nispeten daha az olur.
Yaylaları, gölleri, şelaleleri ve temiz havasıyla doğa tatili denince yazın ilk akla gelen Karadeniz, son yıllarda kış tatilinin de yükselen yıldızı. Karadeniz dağlarında adrenalin, doğa, huzur, eğlence her an bizimle.
İlgili 18 soru bulundu
Batı Karadeniz'de en fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı 1000–1500 mm'dir. Orta Karadeniz'de ise en fazla yağış kışın, en az yağış yazın düşer. Yıllık yağış miktarı 450 mm (Tokat)–700 mm (Samsun) arasındadır.
Karadeniz İklimi:
Bu iklim tipi Karadeniz Bölgesi'nin kıyı ve dağların kuzeye bakan kesimleri ile Marmara Bölgesi'nin Karadeniz kıyı kuşağında etkilidir. Yaz ile kış arasındaki sıcaklık farkı fazla değildir. Yazlar nispeten serin, kışlar ise kıyı kesiminde ılık, yüksek kesimlerde karlı ve soğuk geçer.
Kenti gezmek için en uygun zamanların yaz ve sonbahar ayları olduğunu söyleyebiliriz. İlkbaharda genelde daha şiddetli yağmurlar görünür. Denizden içerilere doğru girdikçe yani daha iç ilçelerde hava sıcaklığı biraz daha soğuk olabilir.
Yayladaki oteller ve kaplıcanın varlığı nedeniyle Ayder Yayları yılın her dönemi rahatlıkla ziyaret edilebilir. Aşırı kalabalıktan, gürültüden ve şehir yaşantısından uzak bir tatil istiyorsanız Ayder Yaylası bunu size sağlayacaktır. Yaylanın genelinde birbirinden ayrı evler, oteller, pansiyonlar yer almaktadır.
İzmir Çıkışlı Karadeniz Turu
İzmir'den Kastamonu'ya ve Kastamonu'dan Batum'a kadar uzanan 5 gece 6 günlük seyahat, rüya gibi detaylar içeriyor.
Uygun Giyinmeyi Unutmayın: Karadeniz bölgesi, yağışlı ve serin havasıyla ünlüdür. Bu nedenle tur sırasında yanınıza mutlaka yağmurluk, mont, atkı ve bere gibi koruyucu giysiler almanız önerilir. Ayrıca, rahat ve su geçirmez ayakkabılar da tura katılırken yanınızda olmalı.
Orta, Doğu ve Batı Karadeniz olarak bölümlere ayrılır. Türkiye'de en çok ili olan Karadeniz Bölgesinin toplamda 18 şehri bulunur. Bunlar şu şekilde sıralanırlar. Artvin, Rize, Bayburt, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya, Samsun, Sinop, Çorum, Kastamonu, Bartın, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Bolu'dur.
Turunuza ilk olarak Batı Karadeniz kıyılarında başlayabilir, adım adım Doğu Karadeniz'e doğru yol alabilirsiniz.
Rize. Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden biri olan Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası, her mevsim olduğu gibi kış aylarında da ziyaretçilerinin akınına uğruyor.
Rize'ye gitmek için en uygun zaman, genellikle yaz aylarıdır. Haziran-Eylül ayları arasında Rize'nin sıcak ve nemli ikliminden faydalanarak doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. Ancak, Rize'nin yağışlı bir iklimi olduğunu unutmayın ve yanınıza yağmurluk ve şemsiye almayı ihmal etmeyin.
Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ne bağlı Ayder Yaylası'na girişlerden, 20 Ağustos'tan itibaren ücret alınmayacak. Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi olarak belirlenen Ayder kaplıcalarına, İl Özel İdaresi'nce giriş ücreti alınması, Kültür Bakanlığı'nın 31 Aralık 1992 tarihli onayı ile uygun görülmüştü.
Kış aylarında da Trabzon gezisi tercih edebilirsiniz ancak baz zamanlarda sis bastırdığını ve havanın daha da soğuk olduğunu belirtmekte fayda var. Hemen istediğiniz tarihe en ucuz Trabzon uçak biletini web sayfamızdan alın Trabzon'un güzelliklerini kaçırmayın.
Trabzon'da kış ayları genellikle yağışlı ve ılıman geçer. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında ortalama sıcaklık 5-10 derece arasında değişir. Kar yağışı görülebilir, ancak genellikle hemen erir. Yaz aylarında ise Trabzon'da hava sıcaklıkları daha serin olur.
Trabzon'da yaşam pahalılığı, Türkiye'nin diğer şehirlerine göre göreceli olarak düşüktür. Ancak, son yıllardaki ekonomik büyüme ve turizmdeki artış, yaşam maliyetlerinde bir miktar artışa neden olmuştur. Hayatın pahalı ya da ucuz olması, birçok faktöre bağlıdır.
Rize'de yazları serin, kışları ılıman ve her mevsimi yağışlı bir iklim görülür.
- Karadeniz ikliminin görüldüğü alanlarda kar yağışlı günlerin ortalaması 18 gündür. - Yıllık ortalama sıcaklık 13-15°C'dir. - Ocak ayı ortalama sıcaklığı 6 – 7°C'dir. - Temmuz ayı ortalama sıcaklığı 21 – 23°C'dir.
Buna göre Bolu Batı Karadeniz Orman Araştırma merkezinde ölçülen 0,8 derece sıcaklık, Türkiye'nin en soğuk noktası olarak kayıtlara geçti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri