Miss Arap Sabunu kurumuş sabun ve şampuan kalıntılarını, duş kabinlerinde birikmiş kirleri, su izlerini, muslukları, yerdeki ve duvardaki fayansları, küvetteki tüm kirleri temizlemede oldukça etkilidir. Tüm bu yüzeyler için ayrı ayrı temizlik ürününe gerek kalmadan Miss Arap Sabunu ile temizlik yapabilirsiniz.
Arap sabunu, Arap coğrafyasındaki bazı ülkelerde kullanılan bir sabundur. Genellikle tuz, karbonat ve bitkisel yağlar gibi malzemelerden yapılır. Kullanımı, sabunlu su ile vücut veya eşyaları yıkamaktır. Arap sabunu cildi temizlerken aynı zamanda cilde nem ve esneklik kazandırır.
Arap sabununun temizlik alanı geniş olsa da sanıldığı gibi sadece temizlik için kullanılmaz. Halı ve kilim yıkama, mutfak ve banyo temizliği, koltuk ve diğer tekstil ürünlerinin temizliği, çamaşır yıkama genel ev temizliği, cilt ve saç temizliği gibi geniş ölçekte kullanım alanı vardır.
Organik Arap sabunu tahribatların önüne geçerek cilt sağlığını korur. Vücudu tahriş etmez ve yaralara yol açmaz. Ev temizliğinde kullanıldığında bakteri ve mikropları hemen yok eder.
Arap sabunu sadece cilt için değil, aynı zamanda saç ve saç derisi için de faydalıdır. Saç derisini nazikçe temizler, kepek oluşumunu engellemeye yardımcı olur ve saç tellerini güçlendirir. Doğal içeriği sayesinde saçlarınıza zarar vermeden temizlik sağlar.
İlgili 19 soru bulundu
-Gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. -Cilt lekelerinde beyazlatma etkisine sahiptir. ARAP SABUNU NERELERDE KULLANILIR? Temizlik deyince hele de doğal yollardan temizlik deyince akla ilk gelen ürün arap sabunudur.
Ovalamaya ve sert kimyasallara gerek duymadan cildimize temas eden yüzey ve kıyafetlerdeki zorlu lekelerde etkilidir. Ruj lekesi, kahve lekesi, kurumuş kan lekesi, yağ lekesi gibi zorlu lekeler için çeşitli temizleyicilere ihtiyacımız yok. Miss Arap Sabunu zorlu kirleri temizlemede oldukça etkilidir.
Arap sabunu kimyasal içermeyen ve buna rağmen oldukça temizleyici özelliğe sahiptir. Arap sabunu mikropları öldürerek istenilen temizliğin en doğal şekilde karşılanmasına yardımcı olur.
Kükürtlü sabun uyuz tedavisinde kullanılmaktadır. Uyuz mikroskopik miteların cildin altına gömüldüğü zamanlarda ortaya çıkabilir. Bu mitelar ağrıya ve kaşıntıya sebep olur. Kükürt bu miteları öldürür.
Özellikle akne, sivilce ve siyah nokta gibi cilt problemlerinin tedavisinde tercih edilir. Arap sabununun içeriğindeki doğal yağlar, cildin yağ dengesini düzenlemeye yardımcı olur ve sivilce oluşumunu engeller. Aynı zamanda, cildi derinlemesine temizleyerek gözeneklerin açılmasına yardımcı olur.
Tınmaz “1 yemek kaşığı arap sabununu 1 litre suda seyrelterek daha sonra 9 litre suyla çoğaltabilirsiniz.
Tüm yüzeylerde uygulanabilen Miss Arap Sabunu ile kumaş koltuklarınızı da temizleyebilirsiniz. Koltuğunuzu Miss Arap Sabunu ile temizlemek koltuğunuzun renk ve dokusuna zarar vermediği gibi hoş bir koku ve uzun süreli temizlik sağlar.
Ek bilgi: Likit Arap sabunu, saç dökülmelerini önler ve saç köklerini güçlendirir. Kimyasal içermeyen temiz içerikli Arap sabunu diğer kimyasal temizleyicilerin aksine sodyum değil potasyum hidroksit içerdiği için saç yıkamada da tercih edilebilmektedir.
Arap sabunu, üretiminde alkali olarak—sodyum yerine—potasyum hidroksit kullanılan bir sabun türü. Çoğunlukla sarı veya açık kahverengi renktedir ve yarı akışkan, macunsu kıvamı nedeniyle Türkçede ve bazı dillerde yumuşak sabun olarak da bilinir.
Sıcak suyun içine bir miktar arap sabunu karıştırıp yumuşak bir bez yardımıyla koltuklarınızı silin. Böylece kolay bir temizlik sağlayabilir güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Silme işlemini tamamladıktan sonra mutlaka durulamayı unutmayın.
Naturalive Mayi Sabun (Doğal Arap Sabunu) Özellikleri
- SLS, DEA, DMDM Hydantoin, paraben, slkol, formaldehit, boya, silikon, koruyucu gibi zararlı kimyasallar içermez. - Doğal, bitkisel, helal ve yerli üretimdir.
Uyuzun kızarıklığı ve kaşıntısı, tedavi başarılı olsa ve tüm akarlar ve yumurtalar öldürülmüş olsa bile, tedaviden sonra birkaç hafta ila bir ay sürebilir. Sağlık uzmanınız, şiddetliyse kaşıntıyı hafifletmek için ek ilaçlar yazabilir.
Permetrin: Bu ilaç, uyuzun neden olduğu semptomları azaltmak ve enfeksiyonu öldürmek için topikal olarak uygulanır. İvermektin: Bu ilaç genellikle ağızdan alınır ve daha şiddetli uyuz vakalarında kullanılır. Benzil benzoat: Bu ilaç uyuz tünellerindeki akarlara etki eder ve uyuzun semptomlarını azaltır.
Bıttım sabunu, ciltteki ölü hücreleri temizler, cildi nemlendirir, sivilce, egzama, kaşıntı gibi cilt sorunlarını gidermeye yardımcı olur.
Doğallığının yanı sıra yüksek temizlik performansı sayesinde de inatçı ve zorlu lekeleri kolayca temizleyen Doğal Sıvı Arap Sabunu, evinizde tüm yüzeylerin temizliğinde kullanılabilen sağlıklı ve doğa dostu bir üründür.
TAMAMEN DOĞAL EL YAPIMI SABUN HALEP SABUNU Özellikle alerjik ciltlere, tahriş olmuş ciltlere, egzama, sedef, bakteriyel dermatit, akne, uçuk problemlerine ve böcek ısırıklarına karşı önerilen Halep Sabunu aynı zamanda kuru ve hassas ciltler ile çeşitli kimyasal hassasiyeti olan kişiler için uygundur.
Ayrıca, saçlara doğal bir parlaklık kazandırır ve kepeklenmeyi azaltabilir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken detay, doğal arap sabunu kullanılması gerektiğidir. Marketlerde satılan arap sabunuyla saçlarınızı yıkamanız kesinlikle önerilmez.
Doğal sabunlar, kimyasal içerikli sabunlara göre daha az köpürürler. Çünkü kimyasal içerikli sabunların içerisine köpük arttırıcı kimyasal maddeler koyarlar. Bu tarz maddeler cildinizi kuruttuğu gibi aynı zamanda cildi yaşlandırıcı etkiye de sahiptirler. Diğer yandan doğal sabunların kokuları çok yoktur.
Sabun, kir ve leke tutan yağları çözme işlevinden ötürü etkili bir temizlik aracı. Sert kimyasallara veya ovalamaya gerek duymadan Arap sabunu kullanarak ruj, kahve, kurumuş kan ve yağ gibi zorlu lekeleri çıkarabilirsiniz.
Yaka ve kol kirlerini çıkarmak için kirli bölgelere arap sabununu sürün ve öyle makineye atın. Doğal yağlar ve mineraller yüksek sıcaklıklarda daha etkili olurlar, makinenizi minimum 40 derecede çalıştırmanızda fayda var. Beyazları 60 derecede yıkamanız daha etkili olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri