BANYO TEMİZLİĞİNDE Küvet, duşakabin, lavabo temizliğinde Arap sabunu çok etkilidir. Özellikle duşakabinde oluşan su ve kireç lekeleri için Arap sabununun temizliğinden çok memnun kalacaksınız.
Dermatolojik olarak test edilmiştir. Tüm yüzeylerin temizliğinde etkili sonuçlar almanızı sağlar. Ekonomik bir ev temizleyicisidir. Leke çıkarmada etkili olduğu gibi koltuk temizliği, halı temizliği ve fayans temizliğinde de Miss Arap Sabunu'nu güvenle kullanabilirsiniz.
Arap sabunu birçok yerin temizliğinde kullanılmaktadır. Banyodan mutfağa, halılardan parkelere, tuvaletten yüzey temizliğine kadar hemen her bölgenin temizliğinde kullanılabilir. Ayrıca Arap sabunu saç temizliğinde de kullanılmaktadır. Hem saçı yağdan arındırırken hem de parlak bir görüntü kazandırmaktadır.
Yaka ve kol kirlerini çıkarmak için kirli bölgelere arap sabununu sürün ve öyle makineye atın. Doğal yağlar ve mineraller yüksek sıcaklıklarda daha etkili olurlar, makinenizi minimum 40 derecede çalıştırmanızda fayda var. Beyazları 60 derecede yıkamanız daha etkili olacaktır.
Miss Arap Sabunu fayanslarınızı köşe bucak temizlerken pırıl pırıl parlamasını da sağlar. Hoş kokusu ile evinize taze ve ferah bir hava katar. Miss Arap Sabunu ile fayans temizliğinin tadını çıkartabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
Tüm fayans aralarına sirke ve tuzlu suyu dökerek 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra ilk dökülen yerden başlayarak tüm fayans çizgilerini diş fırçası ile ovalayın. Tuzun ve sirkenin etkisi ile fayans araları tertemiz bir sonuç verecektir. Bu yöntemi evdeki tüm fayanslar için deneyebilirsiniz.
Miss Arap Sabunu evinizdeki eşyaların renklerinde solmaya ya da bozulmaya neden olmaz. Perde temizliğinizin ardından perdelerinizin ışıl ışıl parladığını göreceksiniz. Cildinize ya da uyguladığınız döşeme kumaşlarına, perdelere zarar vermez. Miss Arap Sabunu dermatolojik olarak test edilmiştir.
Sabun, kir ve leke tutan yağları çözme işlevinden ötürü etkili bir temizlik aracı. Sert kimyasallara veya ovalamaya gerek duymadan Arap sabunu kullanarak ruj, kahve, kurumuş kan ve yağ gibi zorlu lekeleri çıkarabilirsiniz.
Tınmaz “1 yemek kaşığı arap sabununu 1 litre suda seyrelterek daha sonra 9 litre suyla çoğaltabilirsiniz.
Amerikan kapıların temizliğinde hiçbir zaman kimyasal malzeme içeren temizleyicilerin kullanılmaması gerekir. Bu oda kapılarının en sağlıklı temizleme yöntemi nemli bez ile temizlemek ya da Arap sabunu ile temizlemektir.
Arap Sabunu ile Koltuk Temizliği
Koltuklarınızı halı temizliğinde olduğu gibi arap sabunu ile silin ve ardından durulama suyuna doğal elma sirkesi ekleyerek durulayın. Koltuklarınız tertemiz, yumuşacık ve pırıl pırıl olacaktır.
Eğer temizlik için kimyasal kullanmak istemiyorsanız, Arap sabununu (sıvı veya jel) bir fincan sirke ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Bu doğal karışım sayesinde parkeleriniz pırıl pırıl bir görünüme kavuşur. Dikkat etmeniz gereken ikinci önemli nokta ise parke yüzeyleri ve sıvı temas süresidir.
3) Arap Sabunu ile Yağlardan Arının
Arap sabunu ev temizliği ve kişisel bakım konusunda sıkça kullanılan bir sabun türüdür. Yağlanmış mutfak dolapları nasıl temizlenir sorusunun da en kolay yanıtıdır.
Hafif köpürterek kullanacağınız arap sabunu ya da normal sabunla da cam temizliğinizi yapabilirsiniz.
Tüm yüzeylerde uygulanabilen Miss Arap Sabunu ile kumaş koltuklarınızı da temizleyebilirsiniz. Koltuğunuzu Miss Arap Sabunu ile temizlemek koltuğunuzun renk ve dokusuna zarar vermediği gibi hoş bir koku ve uzun süreli temizlik sağlar.
Yoğun kirler için Miss Arap Sabunu'nu doğrudan uygulayabilirsiniz. Miss Arap Sabunu'nu doğrudan temizlemek istediğiniz alana uygulayın. Bir sünger ya da temizlik beziyle hafifçe ovalayın. Çok fazla ovalamaya gerek kalmadan kir ve sabun kalıntılarından kolaylıkla kurtulduğunuz gözlemleyeceksiniz.
Arap sabunu sadece cilt için değil, aynı zamanda saç ve saç derisi için de faydalıdır. Saç derisini nazikçe temizler, kepek oluşumunu engellemeye yardımcı olur ve saç tellerini güçlendirir. Doğal içeriği sayesinde saçlarınıza zarar vermeden temizlik sağlar.
Arap Sabunu
Doğal bir ürün olan sabun temizlikte oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Koltuğunuzu temizlemek için sabunu sıcak suda eritin, ardından bir bezi suya batırın, koltuk minderini ve kenarlarını silerek temizleyin. Artık temiz bir koltuğunuz var.
Tül perdeleri suya bastırma yöntemiyle beyazlatabilirsiniz. Bunun için tüllerin bekleyeceği suyun içine 2 yemek kaşığı kadar kaya tuzu ekleyin. Bir gece öncesinden kaya tuzunun yer aldığı suda bekleyen perdeleri, ertesi gün 30 derece programda yıkayabilirsiniz.
Miss Arap Sabunu, zeytinyağı özlerinden hazırlanmaktadır ve dermatolojik olarak test edilmiştir. Bu nedenle arap sabunu ile temizlik yapmak cildinize ve bulaşıklarınıza zarar vermez.
Makinenin deterjan gözüne, “min” yazan seviyeye kadar Arap sabunu doldurduk, kapağı kapattık ve makinenin düğmesine bastık! Bir saat kadar sonra bulaşıklar makineden pırıl pırıl çıkınca, “Tamam!” dedik, “Bir daha sentetik bulaşık deterjanı almıyoruz!” Meğer iş o kadar basit değilmiş…
Yöntem 1: Sirke ve Sıcak Su Karışımı
Bir bardak beyaz sirkeyi bir galon sıcak suyla karıştırarak temizleme solüsyonu oluşturun. Solüsyona batırılmış bir sünger veya fırça ile fayans aralarını fırçalayın. Fayanslara zarar vermemek için nazikçe temizleyin. Sarı lekeler kaybolana kadar bu işlemi tekrarlayın.
Derz araları çok kararmışsa sirke, karbonat ve limon suyunu karıştırarak fayans aralarında bir süre bekletmeyi deneyin. Bu karışıma cüzi miktarda maden suyu da ekleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra diş macunu, limon tuzu, bulaşık deterjanı ve oksijenli su da derz temizliğinde kullanılan yöntemler arasındadır.
Sirke içerisinde barındırdığı bileşenler ile fayans ve derz temizliğinde tercih edilmektedir. Sirke ile temizlik gerçekleştirmek adına sprey şişesinin içerisine yarısına kadar ılık su ve kalan kısmada elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Ardından hazırlanan karışım ile fayansları ovalayarak temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri