Küvet, duşakabin, lavabo temizliğinde Arap sabunu çok etkilidir. Özellikle duşakabinde oluşan su ve kireç lekeleri için Arap sabununun temizliğinden çok memnun kalacaksınız.
Miss Arap Sabunu kurumuş sabun ve şampuan kalıntılarını, duş kabinlerinde birikmiş kirleri, su izlerini, muslukları, yerdeki ve duvardaki fayansları, küvetteki tüm kirleri temizlemede oldukça etkilidir. Tüm bu yüzeyler için ayrı ayrı temizlik ürününe gerek kalmadan Miss Arap Sabunu ile temizlik yapabilirsiniz.
Arap sabunu birçok yerin temizliğinde kullanılmaktadır. Banyodan mutfağa, halılardan parkelere, tuvaletten yüzey temizliğine kadar hemen her bölgenin temizliğinde kullanılabilir. Ayrıca Arap sabunu saç temizliğinde de kullanılmaktadır. Hem saçı yağdan arındırırken hem de parlak bir görüntü kazandırmaktadır.
Miss Arap Sabunu evinizdeki eşyaların renklerinde solmaya ya da bozulmaya neden olmaz. Perde temizliğinizin ardından perdelerinizin ışıl ışıl parladığını göreceksiniz. Cildinize ya da uyguladığınız döşeme kumaşlarına, perdelere zarar vermez. Miss Arap Sabunu dermatolojik olarak test edilmiştir.
Arap sabununun temizlik alanı geniş olsa da sanıldığı gibi sadece temizlik için kullanılmaz. Halı ve kilim yıkama, mutfak ve banyo temizliği, koltuk ve diğer tekstil ürünlerinin temizliği, çamaşır yıkama genel ev temizliği, cilt ve saç temizliği gibi geniş ölçekte kullanım alanı vardır.
İlgili 28 soru bulundu
1.Temizlik Ürünleri Kullanmayın
Her zaman kusursuz bir temizlik için kullandığınız cif, çamaşır suyu, tuz ruhu, Arap sabunu gibi akla ilk gelen temizlik ürünlerine maalesef ki beyaz kapı temizlerken veda etmeniz gerekiyor.
Tuvalet temizliği sırasında farklı temizlik malzemeleri kullanılır. En çok kullanılan malzemelerin başında çamaşır suyu gelir. Bunun yanı sıra yüzey temizleyiciler, arap sabunu, genel temizlik ürünleri ve dezenfektanlar kullanılır.
Perdelerinizi yıkarken çok az bir deterjanın yanı sıra perdelerinizin arasında 2-3 adet küp şeker ya da yıkama gözüne 1 kaşık toz şeker ve az miktarda karbonat ekleyerek perdelerinizde bulunan leke ve gri renkten kolaylıkla kurtulabilirsiniz.
Bulaşık yıkamada: Arap sabunu ile hem elde hem de makinede bulaşık yıkamak mümkün.
4-KARBONAT VE ARAP SABUNU
l Bir bardak arap sabununu sıcak suyun içerisinde eritin. l İçerisine 250 gram karbonat ekleyerek karıştırın. l Hazırladığınız bu karışım ile camları ovalayın ve pırıl pırıl olduklarına şahit olun.
Arap Sabunu ile Yer Temizliği
Ahşap yüzeyleri, 1 yemek kaşığı arap sabununu 1.5 litre sıcak suda iyice eritip 1 yemek kaşığı doğal temizlik sirkesi veya elma sirkesi ekleyerek silin. Arap sabunu ahşap yüzeyleri temizlemenin yanı sıra bakımını da yapar, parlatır.
Elde bulaşık yıkarken arap sabununu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz ama durulamaya özen göstermeniz gerekir. Aksi takdirde bulaşıklar, sabunun yapısından dolayı yağlı kalabilir.
Yağlanmış mutfak dolapları nasıl temizlenir sorusunun da en kolay yanıtıdır. Çok yağlı mutfak dolapları nasıl temizlenir diyenlere eskilerin de kullandığı Arap sabununu öneriyoruz. Sıvı Arap sabunu kullanacaksanız, bir miktar su ile karıştırıp kullanmalısınız.
Karbonat, limon, bulaşık makinesi parlatıcısı, un, beyaz sirke, diş macunu, balon ve sirke kullanılarak musluk yüzeyindeki kireç sökülebiliyor. Musluk temizliğinde kullanılabilen güvenilir ürünlerden ilki karbonat olarak öne çıkıyor. Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor.
Bu sabunun faydaları arasında; ciltteki cilt tonunu dengeleme, cildin nemlenmesini sağlama, cildi arındırma, cildin kırışıklıklarını azaltma ve cildin elastikiyetini arttırma yer almaktadır.
Macun yumuşak bir bez yardımıyla bastırmadan ovalanarak mermerin her yerine sürülür. Sonra bol su ile yıkanır ve kurulanır. Günlük temizlik içinse arap sabunu kullanılabilir. Mermer zeminde oluşabilecek boyalı lekeleri için birkaç damla amonyak katılmış çamaşır suyu kullanılabilir.
Halı, kilim ve paspasları temizler. Koltuk vb. ürünlerin temizliğinde kullanılan arap sabunu eşyaların yıpranmasını ve renklerin solmasını önler. Cam ve bardaklara parlaklık verir. Çamaşırların temizlenmesini sağlar.
Arapsabunu asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı.
Miss Arap Sabunu zorlu kirleri temizlemede oldukça etkilidir. Hem renkli kıyafetlerinizde hem de beyazlarınızda gözle görünür ve hızlı sonuç almanızı sağlar. Miss Arap Sabunu kıyafetlerinizin dokusunu ve rengine zarar vermez.
Beyaz sirkeyi kullanarak tül perdeleri beyazlatmak için yapacağınız işlem çok basit. Deterjan bölmesine eklediğiniz toz deterjan üzerine beyaz sirke dökün ve 30 derece yıkama moduna alarak tüllerin temizlenmesine şahit olun. Beyaz sirke sayesinde yıpranmış ve kirlenmiş tülleriniz eskisine göre daha beyaz görünecek.
TOZ ŞEKERİ DENEYİN
Perdelerinizi beyazlatmak için mutfaklarınızda bulunan toz şekerden faydalanabilirsiniz. Çamaşır makinesine koyduğunuz perdenizin üzerine 2 tatlı kaşığı kadar toz şeker ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Yıkanan perdelerinizi makineden çıkardığınızda bembeyaz olduklarını göreceksiniz.
LİMON TUZU YA DA SİRKE
Limon tuzu ya da sirkeli suya batırılarak birkaç saat bekletilir. Perdeleri karışımın içinde birkaç saat ya da gece boyunca bekletmenin ardından makinenizde ve hassas programda yıkayabilirsiniz. İlk yıkamanın ardından perdeler kar beyazı görünmüyorsa yıkamayı 2-3 kere daha tekrarlayabilirsiniz.
1 litre seyreltilmemiş beyaz sirke alın ve kaseye dökün. Klozetin her tarafını aldığınızdan emin olun. Ardından beyaz sirkenin tuvalete tutunduğundan emin olmak için bekleyin. Daha fazla beyaz sirke içeren bir tuvalet fırçası veya ovma süngeri kullanarak klozeti ovun.
Tuvalet taşındaki sarı lekeler nasıl çıkar sorusu için yapabilecekleriniz arasında: Tuvalet taşına maden suyu, gazoz ya da kola dökerek 5 dk içinde fırça ile temizleme. Üzerinize sıçratmadan çamaşır suyu dökerek fırça ile temizleme. Tuz ruhu dökerek 5 dk içinde fırça ile temizleme.
Arap sabunu kimyasal içermeyen ve buna rağmen oldukça temizleyici özelliğe sahiptir. Arap sabunu mikropları öldürerek istenilen temizliğin en doğal şekilde karşılanmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri