Kitap basımı için gerçekleştirilen her aşamada yapılan işler titizlikle kontrol edilmektedir. Bir kitabın baskı süreci genellikle matbaaların yoğunluğuna göre değişiklik göstermekle birlikte on iş günü kadar sürmektedir.
Dosyanıza atanan ilk editör, dosyayı baştan sona dek okur, kontrol eder, düzenleme ve değişiklikler yapar. Çalışma süresince yazar ile editör karşılıklı yazışır ve dosya üzerinde fikir alışverişi yapılır. Çalışma nihayete erdiğinde yazarın onayına sunulur ve alınacak onay ile birlikte süreç son okuma aşamasına geçer.
Kitap bastırmak için yapılması gereken tek şey, profesyonel ve tecrübeli bir matbaa ile çalışmaktır. Çünkü birçok sektörde olduğu gibi baskı sektörü açısından da kitap baskısı işlemlerini başarıyla gerçekleştirmek, oldukça teknik bir iş kalemi olup uzmanlık gerektirmektedir.
Herhangi bir yazar ya da kurumun sizden istediği siparişlerde, kelime ya da sayfa başına fiyatlandırma yapılabilmektedir. Yapılan fiyatlandırmada kitap başına ciddi paralar kazanılabilmektedir. Kitaba göre değişiklik göstermekle birlikte 500 TL – 2000 TL arasında aylık kazanç sağlamaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Kitabevleri belirli periyotlarla sattıkları kitaba dair dağıtımcıya bir telif öderler, dağıtımcılar da kendi paylarını düştükten sonra yayınevinin telifini aktarırlar. Türkiye şartlarında, bir kitabın telif hakkının %40'ını yazar ve yayıncı, %60'ını dağıtımcı ve kitabevi paylaşmaktadır.
Bir kitap baskıya hazırlanırken önce redaksiyon ve edisyon aşamalarından geçer. Bu aşamalar, word dosyası üzerinde gerçekleşir.
Kişisel kitap basımı için hiç bir resmi makamdan izin alınmıyor (bazıları emniyetten falan izin alma teşebbüsünde bulunuyorsa da yersiz). Ancak telif hakları yönünden resmi bir güvence istiyorsanız kültür bakanlığına yazılı başvurun.
Türkiye'de, iyi satacağı hesaplanan kitaplar 2.000 (yazıyla iki bin) adet basılır. Bu sayıdaki kitaplar, genellikle aylarca raflarda sürünür. Bazen ilk basılan 2 bin adet kitap yıllarca bitmez.
Kitap Dosyanızı Gönderdiniz Sonra Ne Var? Yayınlatmak istediğiniz kitabınızın dosyası yayınevlerine gönderildikten sonra ön incelemesi yapılır. Kitap dosyanız yayınevlerinin editörleri tarafından incelenerek yayınevinin eseriniz hakkındaki görüşü netleştirilir.
Her dil için ayrı ISBN alınması gerekir. Materyal, birden çok yayımcı tarafından ortak yayınlanacaksa her yayımcı ISBN alması gerekir mi? Evet, her yayımcının kendi yayımcı ön sayısı üzerinden ISBN alması gerekir.
Eğer günde 1 sayfa yazarsanız kitabınızı 200 günde, yani yaklaşık 6,6 ayda; Eğer günde 2 sayfa yazarsanız kitabınızı 100 günde, yani yaklaşık 3,3 ayda; Eğer günde 4 sayfa yazarsanız kitabınızı 50 günde, yani yaklaşık 1,6 ayda; Eğer günde 10 sayfa yazarsanız kitabınızı 20 günde bitirebilirsiniz.
Şu anda PTT, MNG ve Kargoist firmalarıyla çalışmaktayız. Siparişiniz tarafımızca kargoya teslim edildikten sonra kargo firmasının siparişi size teslim süresi değişiklik göstermekle birlikte Kargoist için 1-2 iş günü, MNG Kargo için 1-3 iş günü, PTT Kargo için 2-7 iş günü arasındadır.
Örneğin telif anlaşmanız % 10 ise 40 Kuruş % 50 ise 2 TL olur. Kısaca 1000 adet kitabınız satılırsa toplamda 400-2000 TL para kazanmış olursunuz ki bu miktarda telif ücreti veren yayınevi bulmanız da oldukça zordur. Bu nedenle yayınevleri genellikle telif ücreti olarak size 25-100 arasında kitap verirler.
Kitap oluşturulmuş ve basımevine verilmiş, bu ilk baskı oluyor mesela 2000 tane bastılar kitaptan ve bu 2000 tükendi, ikinci basıma geçiliyor.
Dünyanın en önemli online kitap satış sitesi Amazon'un yakın zamanda açtığı "self-publishing" bölümüyle artık yazarlar yayınevine ihtiyaç duymadan ve masrafa girmeden kitaplarını satabiliyor.
Dosyanızın e-posta yoluyla yayınevi adresine ulaştırılması gerekmektedir. ([email protected]) Elden teslim edilen dosyalar değerlendirmeye alınmamaktadır. Dosya ile berabe Kitap Öneri Formu'nun eksiksiz doldurulup gönderilmesi gerekmektedir. Değerlendirmemiz 8 ila 10 ay kadar sürebilmektedir.
Bu maddeyi yorumlayacak olursak; sizin de dediğiniz gibi kitapları satma konusunda sorun yok.Çünkü "Yayma Hakkı" için tükenme ilkesi geçerlidir.Yani eser sahibi, yayıncıya eseri yayma hakkını devretmekle hakkı tükenmiş olur.Bundan sonra üçüncü kişilere yapılan satışlar eser sahibi ve diğer hak sahiplerinin yayma ...
Genel anlamda kitaplarda yazılan ön söz bölümü kitap hakkında bilgi vermek, konusu ile ilgili özet geçmek amacıyla kitabın ilk sayfasında ön söz başlığıyla verilen yazılara denmektedir. Tez ve akademik yazılarda yer verilen ön söz bölümü ise teşekkür etmek amacıyla yazılır.
Önsöz genelde kitabınızla ilgili bir başlangıç argümanı, kısa bir bildiridir. Kurgu olmayan kitaplarda genelde yazarın dışında bir kişi tarafından yazılır. Bu kişinin ilgili konuda adı bilinen ya da uzman biri olması gerekmektedir.
Doğrulanmış Cevap. Merhaba, UNESCO'nun tanımına göre bir kitap kapağı hariç en az 49 sayfa olmalıdır. UNESCO bir kitabın kapağı hariç 49 sayfaya sahip olması gereken bir standart oluşturmuştur.
Leonardo Da Vinci'nin Codex Leicester kitabı 48,4 milyon dolar ile Bill Gates tarafından alınarak bugüne kadar satılan en pahalı kitap oldu.
Bilgisayar ortamında yazılmış kitap veya makalenizden iki nüsha halinde (disketi ile birlikte) bir dilekçe ve özgeçmiş ekinde Bakanlığımız HAGEM'e başvurulur. II. Başvurusu yapılan eser, makale veya derleme Genel Müdürlüğümüzün Yayın Şubesi Müdürlüğünce Yayın Danışma Kurulunda (YDK) görüşülmek üzere gündeme alır.
SORU : Yazdığım romanımın telif hakkını almak istiyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP : Telif hakkı, bir fikir veya sanat eserini meydana getiren kişinin, bu eser üzerindeki haklarının tamamıdır. Sözkonusu haklar, zaten eseri meydana getiren kişide olduğundan almak için yapılması gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri