Toprak İsteği: Toprak bakımdan seçici değildir. Sulama: Bol su seven bir bitkidir. Özellikle yaz aylarında bol su verilmelidir. Kış ayarlarında ise bitkiye verilen su yaz aylarına oranla azaltılmalıdır. .
Arapsaçı çiçekleri nemli ortamlara bayılırlar, susuzluğa dayanamazlar. Toprak sürekli nemli olmalı ve arapsaçı çiçekleri üstten sulanmalıdır. Kışın ev içinde bakılıyorsa kaloriferler çiçek yapraklarının kurumasına neden olabilir. Havanın nem dengesi de mutlaka sağlanmalıdır.
Arapsaçı bitkisi nemli toprakları sevmektedir. Rutubetli ve nemli ortamlarda çok daha iyi bir şekilde yetişir. Bu bitki türü susuz kaldığı zaman üç gün içinde kurumaya başlar. Bu nedenle suyuna dikkat etmek gerekmektedir.
Bu bitki iç veya dış ortamlarda kolaylıkla yetişebilmektedir. Arapsaçı çiçeği isminin aksine çiçek vermez. Toprak üstünde halı gibi bir görünüm oluşturur. Halk arasında aşkın gözyaşı ve bebek gözyaşı olarak da bilinmektedir.
Arapsaçı bitkisi, sulak veya bataklık alanlarda yetişme eğilimindedir. Bu nedenle, bitkinin yetiştirilmesi için nemli bir ortam sağlanmalıdır. Bol su ve iyi drene olan toprak, arapsaçı bitkisinin büyümesi için önemlidir. Ayrıca, bitki için yeterli güneş ışığı sağlamak da gereklidir.
İlgili 45 soru bulundu
Arapsaçı otunun en yaygın olarak bilinen özelliği, ağrı kesici olarak kullanılmasıdır. Kas ağrılarına, baş ağrılarına iyi gelen arapsaçı otu, ağrılara doğrudan etki etmekte ve kısa süre içerisinde ağrıları geçirmektedir. Arapsaçı otu hazmı kolaylaştırır. Mide asidini dengeleyerek bağırsakları rahatlatır.
Arapsaçı otu, sonbahardan başlayarak yaz aylarına kadar devam eden bir döneme kadar yetişebiliyor.
Hızlı büyüyebilmesi için aydınlık yerlere ihtiyaç duyar. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevirilmelidir. Böylece çiçeğin bir yöne doğru eğilimi engellenebilir.
Soğuk ve sıcak su kesinlikle olmamalı. Bitkiyi hem strese sokarsınız hem de yaprak lekesi, kök çürüğü gibi sorunlara sebep olabilirsiniz.
Otları iyice kurutun ve bir kağıt havluyla üzerlerindeki nemi güzelce alın. Fazla nem otların bozulmasına, yaprakların yumuşamasına sebep olur ama az nemle de lezzet kaybı oluşur. İyice kuruladıktan sonra hafif nemli bir kağıt havluya dizin ve sarın. Hava almayan bir kaba koyun ve buzdolabına kaldırın.
Salon bitkilerinin yapraklarında meydana gelen kahverengi uçlar, genellikle sulama şeklinde ve miktarında bir hata olduğunun göstergesidir. Bitkileri sulamak için yapraklarının çok fazla solmasını ve toprağının kurumasını beklemek, bitkinin yapraklarının yanık şeklinde kuruyarak ufalanmasına sebep olacaktır.
Kendine has keskin bir kokusu olan arapsaçı otu, anasonu andıran bir aromaya sahiptir.
Çiçeğin aşırı sulanması, çok fazla güneş ışığına maruz kalması ya da az ışık alması, çiçeğin yerinin sürekli değiştirilmesi, toprağın besin içeriğini kaybetmesi gibi nedenlerle açıklanabilir.
Az sulama; fotosentezin azalmasına, bitkinin solup pörsümesine, bazı yaprakların dökülmesine, büyüme hızının yavaşlamasına neden olabilir. Aşırı sulama ise bitki köklerinin zarar görmesine, bu sebeple bitkilerin su ve besin alamamasına, çiçeklerin küflenmesine, yaprakların dökülmesine sebep olabilir.
Çiçeklerin büyük bir çoğunluğu suya ihtiyaç duyarken kalın yapraklı bitkiler suya daha az ihtiyaç duyarlar.
Sonbahar ve ilkbaharda ekimi yapılan çeşit, sıcaklara toleranslı ve çürümeye dayanıklıdır. Çok lezzetli olmasından dolayı çok tercih edilir. Baş ağırlığı yaklaşık 500-700gr ağırlığındadır. Hasada gelme süresi 55-60 gündür.
Yaprak kısımları eğilmeye ve boynu bükülmeye başlar. Şayet bitkinin yeni sürgünlerinin yaprak kısımları solmaya başlıyor, gelişimi yavaşlıyor, yaprak renginde farklılaşmalar ve dökülmeler meydana geliyor ise çiçeğin susuz kaldığına işaret etmektedir.
Onlara toprak, su, güneş ışığı ve sıcaklık verdin. Bir bitkinin büyümesi için tüm bu koşullara ihtiyacı vardır. Ev hanımları denedi ve onayladı: Çiçeğin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor.
Çiçeklerin bakımı gerçekten çok önemlidir. Evcil hayvanlarımıza nasıl çeşme suyu vermiyorsak çiçeklerimize de çeşme suyu vermemeliyiz. Birçok şehirde çeşme suyu kireçli olduğu için çiçeklerimize kireçli su zarar vermektedir. Çiçekleri her zaman içme suyuyla sulamalıyız!
Uyurken saçlarınızı açık bırakmamak ve saçlarınızı bağlamamak daha iyidir. Saçlarınızı at kuyruğu yaparak uyumak elbette iyi bir fikir değildir ve saçlarınıza zarar verebilir, bu yüzden saçlarınızı atkuyruğu yapmayın.
Bir saç teli ortalama 5 yılda bir kendini yeniler. Günde ortalama 100-150 saç telinin dökülmesi normal sayılırken bu sayının birden artması veya azalması saç sağlığının bozulduğunun bir sinyalidir. Ancak kişide saç dökülmesine rağmen seyrelme olmuyorsa bu durum saç döngüsünün hızlı olmasıyla ilgili normal bir durumdur.
Deyimin aslı ''Arap sacı'' şeklindedir. Sac bir pişirme aracıdır. Osmanlı döneminde Araplar tarafından yapılan saclar tasarım harikası olsa da pişen etlerden çıkan yağların kötü kokmasına neden oluyordu. Bu dönemde Arap sacı deyimi, güzel başlayıp kötü sonuçlanan şeyleri tanımlamak için kullanılırdı.
- Arapsaçı mideyi rahatlatır ve gaz sorunlarını giderir. - Hamilelikte sütü arttırmak için kullanımı tercih edilebilir.
bir kase içine ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı konulacak ve karışım bir güzel karıştırılacak. Sos'u salata'ya önceden ilave edip salatayı bekletmeyin. Limon suyunun asiti arapsaçını bozuyor. Sos'u salataya servis ederken ilave edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri