Burada bekleyenler ise sevapları ve günahları eşit olanlar,kul hakkı yiyenler ve dünyadayken bu kul hakkı sebebiyle helallik alamayanlar,kafirlerin çocukları,mü'min olan üç harfliler,bazı rivayetlerde melekler, deliler ve mecnunlar olduğu rivayet edilmiştir.Bütün bunları yine de en iyi rabbim bilir.
Bunlar mahşer ve yargılanma bitinceye kadar Arafta kalırlar. Mahşerden sonra Cennet'e giderler. Dolayısıyla Araf ehli orada sonsuz kalmazlar, toprak olmazlar, Cehennem'e gitmezler. Onlar da ehl-i necat olarak inşallah Cennet'e giderler.
Araf, bazı din ve inançların ahiret kavramlarında yer alan, kötüler ve iyilerin sınıfına sokulamayan, inançlı günahkarların veya günah ve sevapları eşit olanların gideceği geçici arınma yeri, nihai ahiret mekanları arasında olduğuna inanılan yer, çoğunlukla dağ.
Cennetle cehennemi birbirinden ayıran bölgedeki surun yüksek kısmının adı. Dünya hayatından sonra başlayıp ebediyen devam edecek olan ikinci hayat. Dünyanın bağlı olduğu kozmik sistemde meydana gelecek değişimin ardından ölülerin diriltilmesiyle başlayıp ebediyen devam edecek olan âlem.
Kur'an-ı Kerim'de üç yerde geçen Araf kelimesi, dilimizde de sıkça karşılaştığımız terimlerden bir tanesi. Dilimizde ''bir yerde sıkışıp kalmak, arada kalmak'' manasında kullanılan Araf kelimesinin gerçek anlamı merak ediliyor.
İlgili 16 soru bulundu
Sûre, adını 46. ve 48. âyetlerde geçen“el-A'râf ” kelimesinden almıştır. “el-A'râf ”, yüksek yerler, yüksek mevkiler demektir. Sûrede temel konu olarak, ilâhî vahyin doğruluğu ve vahye duyulan ihtiyaç işlenmektedir.
(Cennet ve cehennem ehlinin) İki taraf arasında (duvar-sur gibi) bir engel (perde ve ara bölge bulunmaktadır) ve burçlar (A'raf) üstünde (cennetlik ve cehennemlik olanların) hepsini yüzlerinden tanıyan adamlar vardır. Ki bunlar, henüz (cennete) girememiş olan, fakat (girmeyi) şiddetle arzu edip umanlardır.
Narkolepsi genel olarak iki tip olarak tanımlanmaktadır. Bazı vakalarda narkolepsinin yanında yani güçlü duygular sonucunda tetiklenebilen ani bir kas tonusu kaybı olan katapleksi görülmesi mümkündür. Katapleksi ile ortaya çıkan narkolepsi türüne tip 1 narkolepsi adı verilir.
Buna göre Araf ashabı, marifet sahibi kişiler. Yerin yüksekliğiyle orada bulunanların marifet sahibi olduğu anlamlarını birleştirmek de mümkün. Bu takdirde anlam, yüksek yerde bulunan ve Allah'ın kendilerini marifet sahibi kıldığı kişiler, olur. Araftakilerin kimlikleri konusunda birçok yorum dillendirilmiş.
Günahtan çok sevap işleyen kişilerin gideceği cennet ile günahkarların gideceği cehennem arasında bulunan yere ise Araf denir.
Allah'ın rızası dahilinde yuva kuran ailelerin, Cennette bir olmaları mümkündür. Kur'ân-ı Kerîm ve hadis-i şeriflerin beyânına göre; dünya hayatında kurulan âile hayatları, eşlerin her ikisi de Cennete liyakat kazanmaları halinde ebediyen beraber olarak kalacaklardır.
Cehennemden en son çıkan birisine, dünyanın on katı büyüklüğünde bir Cennet verileceği müjdelendiğine göre; hiç Cehennem'e girmemiş ve Allah'ın gazabına uğramamış A'râf ehli daha evlâ olarak, inşaallah ehl-i Cennettirler. Dolayısıyla deliler de nihâyet, Allah'ın lütfuyla ve izniyle Cennet'e girerler.
Haccın en önemli rüknü olan Arafat vakfesi, Arafat'ta gerçekleştirilir. Hacda ayrıca Müzdelife vakfesi de vardır. Bunun yanında Mina'da yapılacak birtakım fiil ve davranışlar da yine hac ibadetine ilişkindir. Kelime olarak Arafat, “bilme, anlama, tanıma” ve “güzel koku” gibi manalara gelen bir kökten gelmiştir.
Ÿ Kötü ahlâklı, çirkin ve kaba sözlü kimse."
İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an'da cehennem için çeşitli isimler kullanılmıştır, bu isimlerin büyük bir kısmı cehennemi tanımlayıcı niteliktedir: Nâr (ateş), Hâviye (düşenlerin çoğunun geri dönemediği uçurum), Saîr (çılgın ateş ve alev), Lezâ (dumansız ve katıksız alev), Sekar (ateş, Müddessir Suresi'nin 26.-30 ...
Hâricîler ve Mu'tezile dışındaki bütün İslâm mezhepleri, amelî bakımdan kusurları, günahları ne kadar çok olursa olsun, iman esaslarına içtenlikle inanan bütün müslümanların, amelî durumlarına göre, doğrudan veya bir süre cehennemde kaldıktan sonra mutlaka cennete gireceklerini kabul ederler.
Sırât (Arapça: جِسْرُ الصِرَاطِ), İslâm ve Zerdüştlük dinlerine göre Cehennem üzerine kurulmuş dar ve geçilmesi güç köprüdür.
kur'an'ın, 206 ayetten oluşan yedinci suresi. sözcük olarak, arapça "kum tepesi" anlamına gelen urf sözcüğünün çoğuludur ve cennet ile cehennem arasında bulunan bir tepeyi adlandırır.
Kişinin ruhsal özellikleri, genetik yatkınlık, çevresel faktörler, maddeye ulaşılabilirlik, aile yapısı, toplumsal çevre ve kültürel özellikler kişinin madde kullanmaya başlaması ve bağımlılığa dönüşmesinde en önemli etkenlerdir.
Bağımlılık Çeşitleri Fizyolojik Ve Psikolojik Bağımlılık Olarak İkiye Ayrılır.
Müfessirlerin çoğunluğuna göre bu kişi İsrâiloğulları'ndan Bâûrâ (veya Eber) oğlu Bel'am'dır; buna göre âyetin asıl muhatabı da yahudilerdir. Bu kişinin adı Tevrat'ta Beor'un oğlu Bal'am olarak geçmektedir. Onun kâhin (Yeşu, 13/22) veya peygamber olduğu (Petrus'un İkinci Mektubu, 2/15) yönünde farklı bilgiler vardır.
Hani Rabbin, Âdem oğullarının bellerinden soylarını çıkarmış ve onları kendilerine karşı şahit tutmuştu. “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” diye sorunca, onlar “Evet, Rabbimizsin, buna şahitlik ederiz” dediler. O sizi böylece şahit tuttu ki, kıyamet gününde “Biz bundan habersizdik” demeyesiniz.
Andolsun, biz gökte burçlar yaptık ve onu, bakanlar için süsledik. Andolsun biz gökte yıldız kümeleri oluşturduk ve seyredenler için ona güzel bir görünüm verdik. Andolsun, biz gökte birtakım burçlar yarattık ve seyr edenler için onu süsledik. Burç, aslında yüksek köşk demektir.
-Ey Ademoğulları, şeytan ana ve babanızı, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için, elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi, sakın sizi de fitneye düşürmesin. O ve taraftarları, sizin onları göremediğiniz yerden sizi görürler. Biz, şeytanları iman etmeyenlerin velileri kıldık. Ey Âdem oğulları!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri