4. Turuncu düğme – hızlı dondurma – bu işlev sadece dondurucu çalıştırma modunda kullanılabilir! Bu düğmeye bastığınızda, turuncu ışık yanar ve cihazın "fast freeze" (hızlı dondurma) moduna girdiğini gösterir. Bu moddan çıkmak için düğmeye tekrar basılır ve bu durumda turuncu ışık söner.
Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olur.
Yardım mı gerekli? Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz. Yeni yiyecek yüklediyseniz, uzun süre elektrik kesilmiş ya da kapı açık kalmışsa kırmızı ünlem işareti (yüksek sıcaklık uyarısı) yanmaya başlar.
Dondurucu olarak kullanmak istediğinize: Düzenli olarak kullandığınız ürününüzün ısısını -18 derece olan ekonomik konuma ayarlayabilirsiniz. Eğer ürününüzün bulunduğu ortam sıcaklığı 30 dereceyi aşıyorsa -20, -22 ya da -24 konumunda çalıştırmalısınız.
Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpanın takılı olduğuna emin olun. Ürün yeterli soğukluğa ulaştığında kırmızı tuş üzerindeki lamba kendiliğinden sönecektir.
İlgili 39 soru bulundu
Turuncu düğme – hızlı dondurma – bu işlev sadece dondurucu çalıştırma modunda kullanılabilir! Bu düğmeye bastığınızda, turuncu ışık yanar ve cihazın "fast freeze" (hızlı dondurma) moduna girdiğini gösterir. Bu moddan çıkmak için düğmeye tekrar basılır ve bu durumda turuncu ışık söner.
Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir. Şu durumlarda da kırmızı ışık yanabilir; Derin dondurucu ilk defa çalıştırılıyor olabilir. Bir seferde çok miktarda taze yiyecek konulmuş olabilir.
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Kullanıcıların kutu içerisinden çıkan talimata uygun olarak derece ayarı yapması öneriliyor. -18 derece derin dondurucunun kış mevsiminde düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. Sıcaklıkların yükseldiği yaz mevsiminde ise, sıcaklıklar göz önüne alınarak ortalama -20 derecede çalıştırılması gerekiyor.
Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olacaktır. DİKKAT : Sarı düğmeye basıldığında termostat devre dışı kalır ve kompresör sürekli çalışır.
Dondurucunuza elektrik geldiği sürece yeşil ışık yanar. Yanıp sönmesi halinde ise elektrik hattında sorun olabilir. Bu durumda ehliyetli bir elektrikçi tarafından kontrol edilmesi gerekir. Sorunun tespiti için buraya tıklayarak kolayca servis kaydı oluşturabilirsiniz.
Karlanma iç kısımda oluşuyorsa:
Kapasitesinden fazla ve yeni yiyecek yüklemiş olabilirsiniz. Fazla yiyecekleri çıkartın. Bununla birlikte iç kısmında bir miktar kar oluşması normaldir. Düzenli olarak temizlik yapılması, karın ve buzun eritilmesi gerekir.
Dondurucunuzun kontrol ünitesi ön kısımda yer alır. Sıcaklık kontrol butonundan ayarları yapabilirsiniz. Buradaki yeşil ışık yardımıyla dondurucunuzun çalıştığından emin olabilirsiniz. Kırmızı ışık ise yüksek sıcaklık uyarı ışığıdır.
Derin Dondurucu Arızaları
Sigortalar ve dondurucunun bağlı olduğu fiş kontrol edilir. Derin dondurucu çalışıyor ama soğutmuyor ise kapak veya kapak filtresi yıpranmıştır. Bunun yanında gaz kaçağı da olabilir. Bu durumdaPendik Derin Dondurucu Tamir Servisi Çözüm Teknik' i çağrılmalıdır.
İlk kullanım öncesi derin dondurucunuzun içini mutlaka temizleyiniz. Ürünü yerine yerleştirdikten sonra kullanmaya başlamadan önce hareket ettirmeden 1 saat bekletiniz. Dondurucunuzu doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayınız. Cihazın yan kısımlarının ısınması normaldir.
Yaz aylarında genel olarak hava daha sıcak olduğundan dolayı buzdolabının iç kısmı +2 dereceye ayarlanabilir. Bu, daha soğuk tutarak gıdaların bozulmasını önler. Buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusuna yanıt vermeye devam edecek olursak, yaz aylarında buzluk kısmının -20 dereceye ayarlanması önemlidir.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
Soğutma ayarını yüksek seviyeye getirme
Ekrandaki "Kar" simgelerine birer saniye basın. Ürününüzün modeline göre soğutucu kısmı +2 veya +1, dondurucu kısmı -24 veya -27 olduğunu göreceksiniz. Sonrasında 2 saat kapıları açmadan bekleyin.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi Min ile Max değerlerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlayın. Daha az soğutmasını istiyorsanız düğmeyi Min değerine doğru çevirin.
Neden dondurucumun alarmı çalıyor? Cihaz içine yeni yiyecek yüklemesi yapılması, elektrik kesintisi, kapının açık kalmasıyla içeri giren sıcak hava nedeniyle alarm verebilir. Ayar düğmesini 4 konumuna getirip 24 saat bekleyin. Sorun giderilmez ise Web sayfasından yetkili servis için randevu alabilirsiniz.
Derin dondurucu su akıtıyorsa öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkartıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
Ürüne elektrik gelmiyor olabilir. Prize bir küçük ev aleti takarak çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer küçük ev aletinin de çalışmaması halinde prizdeki problem için uzman bir elektrikçiyle görüşün. Elektrik geliyor fakat yeşil tuş yanmaması halinde servisimizin ürününüzü kontrol etmesi gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri