Pil seviyesi yüzde 20 düzeyindeyken şarja koymalısınız.
Telefonu şarj ederken pil seviyesine dikkat etmek büyük önem taşır. Bataryanın yüzde 100 dolu olması ömrünü kısalttığı gibi, pil seviyesi yeterince düşmeden cihazın şarja takılması da batarya ömrünü kısaltır.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Telefonun pil ömrünü uzatma yöntemleri arasında cihazı doğru şekilde şarj etmek de yer alıyor. Şarj sırasında cihazın %100'e ulaşmamasına özen gösterin. Ayrıca şarj işlemi için telefonun pil seviyesinin yüzde 0'a düşene kadar beklemeyin. %30 civarındayken cihazı şarj edebilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Telefonların şarj doluluk oranının yüzden 10'den fazlayken, “telefonum dolu kalsın” diyerek yine şarja takması bataryayı öldürdüğü belirtiliyor. Cep telefonun “şarj düşük” ile ilgili verdiği uyarıdan önce şarja takılmaması gerektiği belirten işin uzmanları, ucuz şarj aleti hakkında da uyarıda bulundu.
Şarj döngüleri, bir pilin ömrünü en çok etkileyen şeydir. Sürekli şarj etme ve boşaltma döngüsü pilin sağlığını yavaş yavaş bozar . Bunu daha da kötüleştiren şey, telefonunuzun döngüye sık sık yüzde 0'dan başlamasıdır. Telefonunuzu mümkün olduğunca yüzde 20-80 arasında şarjlı tutmak en iyisidir.
Pil koruma işlevi açıksa (varsayılan: kapalı), pilin %85'ine kadar şarj edilmesini sınırlar.
5000 mAh kapasitesinde bir bataryası bulunan 'Oppo Realme 5i'; tek şarjda 49 saat konuşma, 32 saat müzik dinleme ve 19 saat video izleme deneyimi sunmayı vadediyor. Ters şarj özelliği de bulunan telefonda kullanıcılar, diğer cihazlarını da şarj edebiliyor. Bu sayede cihaz, şarj istasyonu gibi kullanılabiliyor.
Genel olarak, standart bir akıllı telefonun tam şarj olması ortalama 1 ila 2.5 saat arasında sürer. Ancak, bu süre cihazdan cihaza farklılık gösterebilir. Batarya kapasitesi, en önemli detaylardan biridir. Daha büyük bir batarya, daha uzun kullanım süresi sağlayabilir, ancak dolma süresi de daha uzun olabilir.
Gece yatarken telefonu şarjda bırakmak bataryanın aşırı yüklenmesine ve ömrünün azalmasına neden olur. Dolayısıyla yatarken telefonunuzu şarjda bırakmak gibi bir alışkanlığınız varsa cihazınızın ömrünü uzatmak ve güvenliğini sağlamak için bu alışkanlıktan vazgeçmeniz gerekir.
Telefonunuzu sıfır aldıysanız yani açılmamış kutu ise bir müddet şarj etmenizde fayda vardır. Telefonun aslında bataryanın kendisine gelebilmesi için şarj edilmesi şarttır. Yeni alınan telefonlarda böyle bir durum vardır. Yeni alınan telefonlar için önerilen şarj saati, 6 saattir.
Ona kalırsa lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda bazı durumlarda farklılık gösterebiliyor. Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Hızlı şarj, cihazları kısa sürede tamamen şarj etse de daha fazla elektrik tüketimine ve batarya ömrüne etki ederken, yavaş şarj daha az enerji tüketir ve batarya sağlığını korur. Hızlı şarj ve yavaş şarj arasında birçok fark bulunmaktadır ve bu farklar, elektrik tüketimi açısından da önemli olabilir.
Telefonu sürekli şarj etmek yanlıştır. Bu durum, pilin olması gerekenden daha çabuk tükenmesine sebep olabilir. Pili doğru kullanmanın tek yolu sadece ihtiyacı olduğunda şarj etmektir. Bu aralık ise %20 ile &5 arasındadır.
Uzun uzun yazıyı okumayım diyorsanız, kısaca bizim tavsiyemiz, pil sağlığınız %80 seviyesinin altına düştü ise pil değişimi yaptırmanız.
Telefonunuzun pil sağlığı %80'in altına düştüğünde, güç kaybı yaşayabilir ve kendi kendine kapanma sorunları ortaya çıkabilir. Bu nedenle, kesinlikle yedeklemelerinizi doğru bir şekilde yapmanız gerekmektedir; aksi takdirde verileriniz kaybolabilir.
Öncelikle pil kapasitesi konusuna değinecek olursak, günümüzde standart üzeri kabul edilen pil kapasitesi 4500 mAh ile 6000 mAh arasında değişiyor. Eğer seçtiğiniz akıllı telefonun iyi bir pil ömrüne sahip olmasını istiyorsanız, batarya kapasitesinin bu değerlere yakın olması gerekiyor.
Yeni akıllı telefonlarda, cihazı ilk kez şarj edecekseniz öncelikle bataryanın tamamen boş olduğundan emin olmanız gerekiyor. Cihazın ilk şarj işlemi sırasında, cihaz batarya kapasitesi %5'in altında değilse, öncelikle cihaz şarjının bitmesini beklemeniz gerekiyor.
Ancak kullanılmamış pil bir şeye bağlı değilse, tamamen boşalması ve depolamadan sonra yeniden şarj edilmesi durumunda dört yıl iyi durumunu koruyacaktır. Lityum-iyon pillerin kendiliğinden deşarj oranı düşük olduğundan, dört yıllık pillerden iyi olması mümkündür.
Sıradan çinko karbon pillere göre 10 kat daha uzun ömürlü olduğu kanıtlanan Duracell, günlük hayatta evlerde kullanabileceğiniz en iyi piller listesinde ilk sırada yer alır.
Bunun belli başlı sebepleri vardır. Konum bildirimi, Wifi durumu, titreşim durumu, uygulamalar, pil ömrü, ekran parlaklığı gibi sebepler telefonun şarjını hızlı bir şekilde bitmesine sebep olur. Eğer telefonu kesintisiz bir şekilde kullanmak istiyorsanız düzenli olarak şarj etmeniz gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri