Ares Ermenice kullanılan bir isim..
Yunan mitolojisinde Ares, savaş tanrısı'dır.
Ares isminin Yunanca kökenli bir isim olduğunu söylemek mümkündür.
Aras ismi, köken olarak Farsça'dan gelmektedir ve aynı zamanda bir nehrin adıdır (Aras Nehri, Türkiye ile komşu ülkeler arasındaki sınırı oluşturur).
Arven kökeni İngilizce ve Fransızca diline dayanan ve son dönemlerde beğeni toplayan isimlerden biridir. Halk arasında yavaş yavaş duyulan bu isim kız çocukları adına kullanılabilmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
İsmin kökeni Hint Avrupa dillerine dayanmaktadır.
Ermeniler (Ermenice: հայեր, hayér, Ermenice telaffuz: [hɑˈjɛɾ]), anayurdu Batı Asya'daki Ermeni Yaylaları olan etnik grup ve millettir.
Ermenilerde en yaygın olanı, 'oğlu' anlamına geldiği varsayılan 'yan' ekiyle biten soyadlarıdır. Daha eski dönemlerde 'uni' ile biten soyadları görülür; kişinin bu soyadını taşıması, eski aristokrat ailelerden geldiğini gösterir.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Karan ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Temiz, masum, katkısız. Sözünün eri, yiğit. Kahraman, yürekli.
Atlas kelimesi 2000'li yılların ilk yıllarından itibaren popüler olmaya başlamış isimler arasında yer alıyor. Mitolojide ve tasavvufta terim anlamında kullanılan bu sözcük dilimize Yunancadan geçmiştir.
Ares {özel isim}
savaş tanrısı {ö.i.}
Ares {özel isim}
harp tanrısı {ö.i.}
Arel, TDK sözlük anlamı olarak temiz, dürüst kimse anlamına gelir. Anlamı güzel olduğundan erkek bebekler için Arel ismi son dönemlerde sık sık tercih edilmektedir. Kısa bir isim olmasından dolayı Arel ismi başka bir isimle birlikte çift isim olarak tercih edilebilir.
ARES İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU? Ares ismi Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır; ancak Ares ismini koymak caizdir.
Aris hem kızlara hem de erkeklere verilen bir isimdir. Son yıllarda isim hakkında yapılan araştırmalarda Aris ismi ile sıklıkla karşılaşılmaktadır.
Zeus ile Hera'nın oğlu olarak doğan ve On iki Olimposludan biri olan Ares, Yunan mitolojisindeki belki de en nefret edilen tanrıdır. Yunan mitolojisinde Ares, Savaş Tanrısı'dır. Roma'da Mars olarak da bilinir. Homeros'un İlyada'sında kaba kuvvetin simgesi olarak gösterilir.
Farsça kökenli olan bu isim, dilimize ulaşan yabancı kökenli isimler arasındadır. Mirza ismi ülkemizde farklı anlamda kullanıldığı gibi İran'da da farklı anlamla kullanılır. Mirza isminin en bilinen anlamı, hükümdar gibi soylu kişilerden gelen kimsedir. Yani bir Emiroğlu beyi anlamında kullanılır.
Karan isminin kökeni Türkçedir.
Arden ismi kulağa güzel gelen bir isim olduğu için sıklıkla çocuklara verilmesi tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Arden isminin Farsça kökenli bir kelime olduğu da ifade edilebilir. Arden ismi erkek çocukları için kullanılmakta olan bir isim olarak bilinmektedir.
Terim, hem Friglerin hem de Proto-Ermenilerin dilsel ve ortak soy atasını tanımlar. Dolayısıyla Ermeni-Frigler; Ön-Yunanların, Antik Makedonların, Friglerin ve ayrıca Ermenilerin de ortak ataları olan çok daha eski Greko-Frigler'in aynı zamanda da torunları olacaklardır.
Demek oluyor ki, Ermenilerin bu bölgeye gelmesinden yaklaşık 1600 yıl önce de Doğu Anadolu Bölgesi “Armenia” adıyla anılıyordu. İşte Pers Kralı Darius, hakimiyeti altında bulunan ve muhtemelen batıdan göçmen olarak gelen bu yabancılara “Armenia Bölgesinde oturanlar” anlamına “Ermeniler” ismini vermişti.
Bir kısım tarihçiler Ermenilerin kökenini Urartular'a dayandırırken bir kısmı Ermeniterin bir turan ırkı olduAunuiddia etmektedirler. Bir kısım tarihçiler ise. Ermenilerin Balkan kökenli ve Trak-Prig soyuna ait olduklarını söylerler.
Türkiye'deki Ermenileri üç gruba ayırıyorum. Elbette bunların alt grupları da var. İlki Türkiye'de özellikle de İstanbul'da yaşayan geleneksel Ermeni toplumu veya Hıristiyan Ermeniler. Türkiye'de dini azınlıklar var, Lozan antlaşmasına göre Türkiye'de yaşayan dini azınlıkları azınlık olarak kabul ediliyor.
Govdun Halayı, Sivas yöresinden bir Ermeni köy dansıdır. İsmini belirli bir köyden, Govdun'dan (günümüzdeki ismi Göydün ve Gökdin) alıyor olsa da oldukça geniş bir bölgede farklı köylerde (Koçhisar, Kotni, Zara, Govdun, Khorsinar ve diğerleri) de oynanmaktaydı.
Büyük cemaatlerin batı illerinde, özellikle başkent İstanbul'da de yaşamasına rağmen nüfus, Türkiye Ermenistanı ya da Batı Ermenistan olarak da anılan Osmanlı İmparatorluğu'nun doğu illerinde yoğunlaşmıştı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri