ipeksi yumuşaklık kazandırır. elektriklenme ve kabarıklığı önler. saçlara parlaklık verir.
Argan yağının saçlar üzerindeki 7 etkisi:
1) Saçı doğal bir şekilde nemlendirir, karışmasını engeller ve daha kolay şekil almasını sağlar. Saçın nemli havalarda kabarmasını ve elektriklenmesini engeller. İşlem görmüş mat saçlara parlaklık verir. Isı ile şekillendirmeye karşı saç tellerini koruma altına alır.
İşlem görmüş ve yıpranmış saçları dipten uca onararak kırılma ve koparak dökülme gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur. Sağladığı güçlü nem desteği ile saçların kabarmasını ve elektriklenmesini önlemeye yardımcıdır.
Argan yağı egzama gibi problemlerin azaltılmasında da yardımcı olabilmektedir. Kuru ciltler için oldukça iyi bir nemlendiricidir. Argan yağı kreminin faydaları oldukça fazladır. Işıltılı bir cilt görünümüne kavuşmak isteyenlerin kullandığı krem, yağlı ya da kuru birçok farklı cilt tipine uygulanabilir.
Öncelikle saçlarınızın diplerine yedirmeye başlayın. Masajla uygulamak diplere etki etmesini kolaylaştırır. Yavaşça uçlara doğru gelin. Argan yağı saçları besler ve sağlıklı bir şekilde uzamasına katkı sağlar.
İlgili 29 soru bulundu
Argan yağını saçta uzun süre bekletmemeye dikkat etmelisiniz. Aksi halde saçınızda yağlanma meydana gelebilir. Argan yağının saç için olumsuz etkileri yok denecek kadar azdır. Saç sağlığı için ne faydalı yağlardan biri olmasına karşın kullanım miktarına dikkat edilmesi gerekmektedir.
Antioksidan özelliği sayesinde saç derisini temizler ve sağlıklı büyümeyi destekler. Argan yağı, saç tellerini yumuşatarak saçların kolayca taranmasını sağlar. Elektriklenmeyi azaltmaya ve saçların düğümlenmesini engellemeye katkı sağlar.
Saç egzaması için doğal yağlar kullanmak, saç derisini nemlendirir ve kaşıntıyı azaltır. Jojoba yağı, hindistan cevizi yağı ve argan yağı gibi yağlar, saç egzamasına iyi gelir. Yağları saç derisine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Tetikleyiciler arasında kozmetikler, sabunlar, deterjanlar ve ağır kokulu losyonlar da bulunur. Parfüm ve temizlik ürünlerine maruz kalmak cildin tahriş olmasına neden olabilir. Bazı kişilerde hava değişiklikleri, soğuk algınlığı gibi hastalıklar ve stres egzamayı daha da kötüleştirebilir.
Atopik dermatit kaşıntı ve deride kızarıklık gibi semptomları olan yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Araştırmalar, argan yağının etkilenen bölgeye topikal olarak uygulanmasının semptomların tedavisine yardımcı olabileceğini bulmuştur.
Hindistan cevizinin ve argan yağının yanı sıra gliserin gibi nemlendirici etkili maddeler barındıran ürünler de saçın kabarmasını önlemek için tercih edilebilir. Saçın kabarmaması için sprey türündeki ürünler de kullanılabilir.
Saç ve cildin ihtiyaç duyduğu bakımı yaparak, sağlıklı bir forma dönüştürür. Nemlendirir yumuşatır ve besler. İnternet sitemizde ve online satış kanallarımızda yer alan ürün etiket bilgileri, ürünün tedarikçisi tarafından A101 Yeni Mağazacılık A.Ş 'ye iletilen en güncel bilgilerdir.
Yağlı Saç Tipleri İçin Bakım Yağları
Yağlı saçlar için Hindistan cevizi ve Argan bakım yağları saç derisini dengelemeye yardımcı olan değerli içerikler arasında yer alır.
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
Susam yağı, saç ve saç derisini nem açısından besler. Düzenli kullanıldığında saçları yatıştırır, kabarıklığını azaltır ve kolay şekillendirilmesini sağlar. 1 yemek kaşığı susam yağını saçınıza uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra şampuanla durulayın. Elma sirkesi, saçın pH'sını dengeler ve kabarmaların önüne geçer.
Prebiyotikler bağışıklık sistemini destekleyerek egzamanın iki ana sebebi olan iltihabı azalar ve egzamaya karşı sizi korur. Yoğurt, kefir, süt ve süt ürünleri bol miktarda prebiyotik içerir. Sarımsak, kuşkonmaz, pırasa, kereviz ve enginar gibi sebzeler ve çilek, elma, muz ile üzüm gibi meyveler prebiyotik içerir.
Egzama, bir alerji veya stres neticesinde ciltte meydana gelen ve halk arasında yaygın olarak görülen bir deri hastalığıdır.
Strese bağlı egzamanın belirtileri, kaşıntı, kızarıklık, kabarcıklar, cilt kuruluğu ve ciltte tahriş şeklinde olabilir. Stres, egzamanın şiddetini artırabilir veya alevlenmeleri tetikleyebilir.
Saç derisindeki kaşıntıyı hafifletmek için elma sirkeli su denenebilir. Egzama hangi vitamin eksikliğinden olur? Sağlıklı bir vücutta bulunması gereken Çinko ve C vitamininin eksikliği egzamaya da etki edebilir.
Kantaron yağı saçları besler ve güçlendirir aynı zamanda kepek sorunlarına da iyi gelir. Kantaron yağı içerisinde bolca vitamin ve mineral bulundurması sebebiyle saç köklerine ve saçta oluşan deri döküntülerine iyi gelir.
Yetersiz beslenme, hava kirliliği, yorgunluk, yanlış ürün kullanımı ve hijyene dikkat etmemem gibi nedenlerle saçlarda dökülme, kaşıntı, kabuklanma ve saç egzaması olarak adlandırılan seboreik dermatit görülmektedir. Saç egzaması genellikle mantar kaynaklı bir rahatsızlıktır.
Araştırmalarda argan yağının içeriğindeki yağ asitlerinin sağlıklı olduğunu, E vitamini açısından zengin olması sebebi ile saç üzerinde kullanıldığında, Argan yağı saç kırıklarını ve saç hasarlarını azaltmaya yardımcı olur. Saçı nemlendirir.
Derinlemesine bir bakım için kuru saça uygulamalısınız. Saç dökülmeleri için 30 damla kadar argan yağını saç diplerine masaj yaparak uygulayıp saçınızda bekletebilirsiniz. Bir diğer kullanım şekli durulamadan saça uygulamaktır.
Argan yağı saç tellerini nemlendirir, besler ve onarır. Böylece saçlar daha sağlıklı ve canlı görünür. Ayrıca argan yağı saçın elastikiyetini artırdığı için doğal olarak saçlar ısıya karşı da daha dayanıklı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri