Python *args Yani sınırsız sayıda fonksiyon oluşturmak için kulllanılır. Argümanlar Python belgelerinde *args şeklinde kısaltılır. Bu fonksiyon parametresinden önce tek yıldız(*) kullandığımız için sonucumuz tuple olarak dönderir.
Herhangi bir şey geri döndürmeden sonlanabilicegini ifade eder. parantez içindeki string[] args ise bu fonksiyonun alabileceği parametreleri belirtir.
Fonksiyonlar, sadece çağırıldıklarında çalışan kod parçalarıdır. Veri döndürebilirler. Fonksiyonları çalıştırırken değişkenleri fonksiyona iletebilirsiniz. Biz bunlara parametre diyeceğiz.
Main metodu yazılırken, args yerine başka bir isimlendirme yapılabilir. Ancak genellikle args sözcüğü kullanılır ve bu sözcük arguments sözcüğünün kısaltmasıdır. Arguments ile ifade edilen kısım, sınıf çalıştırılırken JVM tarafından bu sınıfa verilen parametrelerdir.
C# ile komut satırından uygulama çağırmak için args parametresi kullanılır. args değişkeni girilen parametrelerin tutulduğu dizinin ilk elemanını işaret eder.
İlgili 18 soru bulundu
“string[] args” kısmı, bu anahtarın programın hangi parametrelerle çalışacağını söyler. Yani, sizin evdeki anahtarın hangi kapıları açabileceğini söylemesi gibi düşünebilirsin, bu anahtar da programın hangi parametrelerle çalışabileceğini söyler.
Void fonksiyonlar kendi içerisinde çalışan, dışarıya veri göndermeyen, genellikle aldığı parametreler üzerinden işlem yapan fonksiyonlardır.
main metodu, programı başlatan kod tarafından çağrılması gerektiğinden herkese açık(public) olmalıdır. Bir sonraki anahtar kelime static'dir. Bu, main yönteminin sınıfın her özel örneğinde yaşamadığı, aksine sınıfın bütünü için sadece bir tane olduğu anlamına gelir. Yani sınıfa aittir anlamına gelmektedir.
Static Kullanımı
Java'da Static deyimi, sınıf değişkenlerini ve ya sınıf metotlarını tanımlarken kullanılır. Eğer bir sınıfa ait değişkenlerin başına "static" yazılırsa, o değişkenler artık sınıf değişkeni olurlar. Sınıf değişkeni olarak tanımlanan değişkenler, her nesne oluşturduğumuzda ayrı ayrı oluşmazlar.
Main() metodu
C# dilinde bir programın bütün işlevini yaptıran ana metottur. Programın kullanacağı bütün deyimleri tek başına içerebileceği gibi, modüler yapıda yazılan programlarda öteki sınıflarda tanımlanan metotları ve değişkenleri çağırır ve belirlenen sırayla işleme sokar.
static final olarak tanımlanmış bir instance variable ya değer tanımlanırken (örnek olarak a değişkeni) yada static blok (örnek olarak b değişkeni) ile tanımlanır. Bu kullanımda constructor'a parametre geçerek değer atama işlemi gerçekleştirilemez.
__init__ , OOP ile programlamada bir class'ın yapıcı (constructor) metodur. Eğer bir class'tan nesne türetecek isek __init__ ,class'ın ilk metodu olmak zorundadır. Class içinden türetilen nesnelere ait özellikler bu metot ile nesnelere atanır.
Python da fonksiyon tanımlamak için 'def' komutunu kullanırız. Her fonksiyonda kod blokları bir klonla başlar (:) ve girintili olarak oluşturulur.
Java'da iki tür metot mevcuttur bunlar : Return (geri dönüşü olan) , Void (geri dönüşü olmayan) metotlar. Return metotlar çağrıldığında geriye bir değer döndürürken, Void metotlar geriye bir değer döndürmemektedir.
Java'ada iki tür metot mevcuttur bunlar : Return (geri dönüşü olan) , Void (geri dönüşü olmayan) metotlar. Return metotlar çağrıldığında geriye bir değer döndürürken, Void metotlar geriye bir değer döndürmektedir.
public damgası bir değişkeni, bir metodu ya da bir sınıfı niteleyebilir. Nitelediği öğeler herhese açık olur. Başka pakette olsa bile, program içindeki, her kod onlara erişebilir. public nitelemli bir sınıfın değiş- kenlerine ve metotlarına kendi altsınıfları ve dışarıdaki başka sınıflar kısıtsız erişebilir.
void: Bu ifade değer döndermeden yapılacak fonksiyonel işlemlerin gerçekleştirilmesi için kullanılır. Diğer tarafa sonucu göndermez sonuc ya o class içerisinde kalır ya da ekrana yazdırılabilir. static: Bu ifade ile yazılan bir fonksiyona erişmek için herhangi bir nesnenin türetilmesine gerek yoktur.
Belirli bir sayıda kodla döngü yapmak için range() fonksiyonunu kullanabiliriz, range() fonksiyonu 0'dan başlayan ve 1'er artan (varsayılan olarak) ve belirtilen sayıda biten bir sayı dizisi döndürür. range(6) 'nın 0 - 6 değerleri değil, 0 - 5 değerleri olduğunu unutmayın.
Ondalıklı Sayılar (Float)
Ondalıklı sayılar matematikte olduğu gibi, Pythonda da bir veri tipidir.Ondalıklı Sayılar veya diğer adıyla Kayan Sayılar İngilizce olarak Float olarak geçmektedir. Örnek olarak, 3.14, 3.554546, -13.54 gibi sayılar Python'da birer ondalıklı sayı(float) değerleridir.
while True: ifadesi yardımıyla bir döngü oluştur ve kullanıcı bu döngüden çıkmak istediğinde (yani q tuşuna bastığında), döngüyü kır ve programı sona erdir.
Python'da if __name__ == '__main__' yapısı, bir Python dosyasının modül olarak mı yoksa ana program olarak mı kullanıldığını kontrol etmek için kullanılır.
self, sınıfın (herhangi) bir olgusunun (instance) yerini tutar! Sınıfın fonksiyonları (metotlar) çağrılırken self bir argüman olarak verilmez. Fonksiyona (varsa) gönderilen değer self argümanından bir sonrakine atanır! Bir sınıfa istediğimiz kadar metot ya da öznitelik ekleyebiliriz.
Python, bir sınıfın ilklendirilmesinden önce o sınıfı inşa eder. Bu inşa işleminden sorumlu metodun adı ise __new__() 'dur.
int : Tam sayılar için kullanılır. long : Uzun tam sayılar için kullanılır. float : Kayan noktalı sayılar için kullanılır. double : Double kayan noktalı sayılar için kullanılır.
FLOAT: float veri tipi 32 bitlik büyüklüğe sahiptir ve 1.4×10^-45 ile 3.4×10^38 aralığında bir değer tanımlanabilir. float olarak belirlenmiş olan veri tipine integer bir değer atandığı takdirde java tarafından direk olarak 1.0 şeklinde algılanır. Geliştirme aşamasında hata oluşmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri