2019 yılında asgari gelir hacmine ulaşmış olma kriteri: Covid-19 salgınından önce de aktif olduğu kabul edilen MKİ'ler başvuru yapabilecektir. Gelir İdaresi Başkanlığı mali kayıtlarına göre 2019 yılında asgari 75.000 TL net satış hasılatı elde edilmiş olması, salgından önce aktif işletme olmanın kanıtı sayılacaktır.
Bununla ilgili KOSGEB'den destek alabilir miyim? Hayır. İşletme, sahip ve ortakları ile bunların eşinden, annesinden, babasından, kardeşinden, çocuğundan ve bunların sahibi/ortağı olduğu işletmelerden destek kapsamında mal/hizmet satın alamaz, böyle bir durumun tespit edilmesi durumunda destek ödemesi yapılmaz.
18 yaş ve üstü olmak gerekir. KOSGEB'in düzenlediği eğitimlere katılmak zorunludur. Destek alınması için, işletmenin KOBİ statüsüne sahip olması gerekir. Kurulmuş bir işletme için yani faaliyet gösteren bir işletme için destek alınacaksa KOSGEB veri tabanına işletmenin kaydının bulunması gerekir.
Bilişim ve teknoloji, inşaat, imalat, ulaştırma ve depolama, kuru temizleme, toptan ve perakende ticaret başta olmak üzere çeşitli işleri destekler. Girişimciler bu desteklerden yararlanmak için www.kosgeb.gov.tr web adresi üzerinden başvuru yapabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ'ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ'lerimize gerekli desteği sağlayacağız.
KOSGEB hibe şartları arasında genellikle yaş sınırı bulunmamaktadır.
Açıklama. KOSGEB, afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir program başlattı. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile deprem bölgelerindeki KOBİ ve sanayici esnafa 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği verilecek.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
Destek programından faydalanmak için yaş sınırı var mıdır? Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.
Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için harekete geçen hükümet, yeni destek paketi hazırladı. Bakan Mehmet Özhaseki açıklamasına göre, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kendi yapısını yerinde yapmak isteyen afetzedelere, konutları için 500 bin TL, iş yerleri için ise 250 bin TL hibe verilecek.
KOSGEB Destekleri tamamen ücretsiz ve aracısız verilmektedir. KOSGEB, kuruluşundan bu yana KOBİ ve girişimcilere yönelik hibe ve geri ödemeli olmak üzere çeşitli destekler sağlamaktadır ve bu faaliyetleri de sürekli kamuoyu ile paylaşmaktadır.
KOSGEB destekleri, kadın girişimciler için de özel olarak imkanlar sağlamaktadır. Bunun yanında ev hanımları, kadın girişimciler, çalışmayan kadınlar iş yeri açabilmek için KOSGEB başvuru işlemleri ile devlet desteği alabilirler.
Sağlık turizmi, savunma sanayi, makine, otomotiv, turizm, tekstil, kimya, mobilya, demir-çelik, elektrik-elektronik, yazılım, medikal, ilaç ve eczacılık, gıda, ambalaj, kozmetik, inşaat malzemeleri, tarım, mücevherat, madencilik gibi hemen her sektörün destek alabileceği çeşitli programlar mevcut.
Hibe desteği alabilecek olanların, genel olarak esnaflar ve çiftçiler olduğu biliniyor. Devlet destekli hibe için başvuru yapabilecek olan sektörler; hayvancılık ile uğraşanlar, tarım ile uğraşanlar, esnaflar ve yeni girişimcilerdir. Yeni girişimcilerin planlamış olduğu proje ya da projeleri bulunmalıdır.
Devlet hibe (teşvik) kredisi almak için hibe kredi veren devlet kurumlarına başvuruda bulunulması gerekmektedir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, KOSGEB, kamu bankaları gibi kurumlardan hibe kredi alınabilmektedir. Hibe kredi başvurusu yapılabilmesi için 18 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.
300 BİN TL BARINMA DESTEĞİ
Barınma desteğine dair başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapıldığı bildirildi. e-devlet üzerinden yapılan destek başvuruları ayriyeten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek de yapılabilir.
KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara ayrıcalıklı olarak verilmektedir. Kadın girişimcilere, KOSGEB kapsamında; Halkbank tarafından yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200.000 TL, işini kuranlara ise 300.000 TL kredi verilir.
İşletmeler 30 Eylül'e kadar KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırarak başvuruda bulunabilecek. Yeni bir istihdam oluşturan işletmeler 250 bin liraya kadar geri ödemesiz destek alacak.
İnternet üzerinden veya KOSGEB'e kendiniz giderek destek için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Belirtilen bu şartlara uyan kadın girişimciler, KOSGEB'den 50 bin TL'lik hibe desteği almaya hak kazanır.
KOSGEB kadın girişimci desteğinden faydalanmak için öncelikle kısa süreli ve zorunlu olan bir eğitim almak gereklidir. Bunun için ise KOSGEB'e başvuru yapmak gerekmektedir. Aktif olarak çalışan kadınlar başvurularını İŞKUR üzerinden, aktif olarak çalışmayan kadınlar ise KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden yapabilirler.
Bu kılavuz, Yeni Girişimci Desteğine başvuru sürecinde, girişimcilerimize yol göstermesi amacıyla hazırlanmıştır. Yeni Girişimci Desteği ile girişimcilere 50 bin TL'ye kadar hibe 100 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplamda 150 bin TL'ye kadar destek sağlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri