Aristo diyeti hazırlanırken öncelik olarak sebze ve meyvelere öncelik verilir. Böylelikle bağırsaklar önecelik olmakla birlikte sindirim sistemi düzenlenmesi amaçlanır. Deniz yosunu, şalgam, vişne, muz, kereviz ve Çin lahanası diyet sırasında tüketilmesi gereken ürünlere örnektir.
Aristo Diyeti bir nevi vegan beslenme şekline benziyor. Özellikle ilk 2-3 hafta boyunca et, balık, tavuk, peynir, yumurta, süt ve yoğurt bu diyeti uyguluyorsan tüketmemelisin. Şekerli meyvelerden ve karbonhidratı bol (makarna, pilav gibi) yiyeceklerden de uzak durmalısın.
Son zamanlarda popülerlik kazanan Aristo Diyeti, pek çok kişinin kilo vermek ve yaşam tarzını değiştirmek amacıyla araştırdığı bir beslenme programı olarak biliniyor. Minimum 3 hafta süreyle uygulanan bir beslenme rutini olan bu diyet, kişinin hayatını dönüştürmeyi hedefliyor.
Diyetteki tek katı kural kesinlikle glüten içeren besinlerin tüketilmemesidir. Bu besinlere örnek verirsek; Ekmekler, beyaz un, çeşitli hamur işleri, tam buğday unu, çavdar ekmeği, bulgur, yulaf ve yulaflı bisküviler, kek, börek, poğaça olarak sıralayabiliriz. Ayrıca paketli ürünlerin tüketilmesi bu diyette yasak.
İlgili 28 soru bulundu
ARİSTO DİYETİ İLE İLGİLİ SORULAN SORULAR
Örnek 70 kilo olarak başladığınız Aristo Diyetinde ilk ay 7 kilo verirsiniz ve 63 kiloya düşersiniz.
Yulaf ezmesi, hem kahvaltılarda hem de ara öğünlerde tüketebileceğiniz bir öğündür. Hem de tok tutma özelliği sayesinde zayıflamak isteyen kişiler tarafından bolca tüketilmektedir.
Ortalama olarak rakam verecek olursak 2 haftada 5 kilo, ayda 7-8 kilo vermeniz mümkündür.
Kısacası bölgesel zayıflama ne zaman etki eder diye soranlar için ortalama da seans sonrasında başlayan vücutta biriken yağların atılması, 2 aya kadar devam etmektedir. 2 aylık düzenli beslenme, egzersiz ve yağların vücuttan çıkmaya devam etmesi ile birlikte, bölgesel zayıflamanın etkilerini de görmüş olacaksınız.
Düşük kalori içeren diyetlerin organlara verdiği hasar da ortadan kaldırılıyor. 3 haftada 15 kilo verdiği iddia edilen 8 saat diyeti, kişinin istediği saatlere göre belirleniyor. Fakat en çok tercih edilen saatler 09:00-17:00 ya da 10:00-18:00 aralığı olarak belirlenmiştir.
2 öğünden fazla yemek tüketiminin kişinin kilo almasına neden olduğunu belirten Karatay diyeti mantığı doğrultusunda öğünler arasında en az 5 saatlik bir süre gerekir. 5 saatlik açlık süresinde vücudun leptin hormonu artarak metabolizmanın daha hızlı çalışması sağlanır.
Akşam Yemeği: Balık ızgara, kırmızı soğan, turp, roka, havuç ve bruksel lahanasından oluşan salata, yanına zeytinyağlı barbunya. Ara Öğün: Zorunlu olmasa da 1 avuç ceviz içi tüketilebilir. Öğle Yemeği: Yanında pide ve pilav olmadan bir porsiyon şiş kebap, bol yeşillikli salata, bir kase yoğurt.
Bu sorunun yanıtı muz sevenleri üzecektir. Çünkü ketojenik diyette muz tüketimi yasaklıdır.
Yemeklere pişirildikten sonra baharat eklenmesini, az tuz, günde en 2- 3 litre su tüketilmesini, Omega- 3 zengini beslenme ve takviye alınmasını, yemek ve salatalarda sadece soğuk sıkım sızma zeytinyağı ve tereyağı kullanılması gerektiği de Karatay diyetinde dikkat edilmesi gerekenlerin başında.
Yoğurt diyeti az kalori alımı ile kişinin kilo vermesini sağlayan bir diyet türüdür. Bu diyeti uygularken adından anlaşılacağı üzere kişi 3 öğün yoğurt tüketir. Bunun yanı sıra bu öğünler yalnızca yoğurt yiyerek beslenmez. Her öğün de bir kase yoğurdun yanında bir tane orta boy haşlanmış patates tüketir.
Yumurta diyeti, kalori ve karbonhidrat alımının düşürüldüğü ve yumurtanın odağında olduğu yüksek protein alımını içeren bir diyet türüdür. Yumurta diyetinde hedef kalori tüketimini azaltmak ve yüksek protein almak olduğu için yumurta diyetinin kilo vermeye yardımcı olabilir.
Kilo aldığımızda, vücut ilk olarak yağ depolamak için yüz bölgesini tercih eder. Bu nedenle, kilo verdiğimizde de genellikle yüz bölgesindeki yağların azaldığını gözlemleyebiliriz. Ancak, her bireyin vücut yapısı ve genetik özellikleri farklı olduğundan, kilo verme süreci kişiden kişiye değişebilir.
Vücutta yağ kaybını gösteren en önemli ölçütlerden biri de mezura ile çevre ölçümleridir. Her ay düzenli yapacağınız mezura ölçümleri yağ kaybettiğinizi anlamanın en iyi ölçütlerinden biridir. Bunun dışında; kaliper ölçümü kullanılabilecek en doğru ölçüm tekniklerinden biridir.
Amerikan Diyet Akademisi'nin (eatright.org'un) önerisi; aylık hedef olarak mevcut kilonun %5'ini belirlenmesidir. Örneğin 80 kilo bir birey 1 ayda 4 kilo, haftada 1 kilo vermesi sağlıklı olarak kabul edilirken, 50 kilo olan bir bireyin ayda 2,5 kilo haftada ortalama 500 gr vermesi sağlıklı olarak kabul edilir.
günümüze kadar genetiği bozulmamış buğdayın atası olarak biliniyor.
18:00 ile 19: 00 arası akşam yemeği şeklindedir.
Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
İçerdiği yüksek lif oranından dolayı hem besleyici hem uzun süre tok tutar. Aynı zamanda protein ve vitaminler gün boyu enerji de verir. Zayıflamak için yulaf tüketmek isteyenler sütle haşlayıp lapa şeklinde tüketilebilir. Bunun yanında yoğurt ile birlikte kuru ya da taze meyvelerle birlikte de tüketilebilir.
Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz. Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri