Arnavutköy, Osmanlı döneminde Çatalca Sancağı'na ve daha sonra Çatalca Nahiyesi'ne bağlıdır. Cumhuriyet döneminde önce Eyüp İlçesi'ne bağlı bir köy iken, Gaziosmanpaşa'nın 1963 yılında ilçe haline gelmesiyle buraya bağlanmış 1987 yılında ise Gaziosmanpaşa İlçesi'ne bağlı belde statüsünü kazanmıştır.
Arnavutköy, İstanbul Boğaziçi'nin Avrupa yakasında Beşiktaş ilçesinin sınırları içinde köklü ve tarihsel yapısı ile ünlü bir mahalledir. Arnavutköy İstanbul Boğazı'nın Avrupa yakasındaki sahilde Kuruçeşme ile Bebek arasında yer alır.
Doğusunda Eyüpsultan, güneydoğusunda Başakşehir ve Esenyurt, güneyinde Büyükçekmece ve batısında Çatalca ilçelerine komşudur. Ayrıca bu ilçenin kuzeyden Karadeniz'e kıyısı vardır ve ayrıca Durusu Gölü'nün doğu, Küçükçekmece Gölü'nün kuzey ve Büyükçekmece Gölü'nün kuzeydoğu kıyıları ilçe sınırlarında kalır.
Böylelikle 2009 yılı Mart Ayında yapılan Yerel Seçimler ile Arnavutköy İlçe Belediyesi bu 7 Beldenin birleştirilmesi ile oluşturulmuştur.
ARNAVUTKÖY İLÇESİ Arnavutköy ilçesi kuzeyden Karadeniz, doğudan Eyüp ilçesi ile komşudur. Güneyinde Başakşehir, Esenyurt ve Büyükçekmece, batısında ise Çatalca bulunur.
İlgili 43 soru bulundu
Arnavutköy, İstanbul'un nadir bulunan tarihi semtlerinden biridir. Geçmişte Rum topluluğunun yoğunlukla yaşadığı bu bölge, tarihi yalılarıyla ünlüdür ve bu yalıları bugüne kadar özenle korumuş ender bölgelerdendir.
Ancak genel olarak Arnavutköy'de iyi bir zemin yapısı olduğunu söyleyebiliriz. Şurada Paylaş! 7,5 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ BİR DEPREM ARNAVUTKÖY'Ü NASIL ETKİLER? Buna göre Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Arnavutköy'deki binaların ortalama yüzde 78'inin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir.
Arnavutköy ilçesinin toplam nüfusu 282.488 kişidir. İlçede yerleşim alanları dağınık bir yapı göstermekle birlikte yoğun yerleşmeler ilçenin doğusunda yer almaktadır.
Hadımköy, İstanbul'un Arnavutköy ilçesine bağlı bir mahalledir. 26 Şubat 1969'da Çatalca ilçesine bağlı bir belde olmuştur. 2008 yılında ilçe yapılacaklar arasında ismi geçmesine rağmen, Gaziosmanpaşa'dan ayrılan Arnavutköy ile birleştirilerek bir ilçe oluşturuldu.
Kaynaksız içerik itiraz konusu olabilir ve kaldırılabilir. Boğazköy, İstanbul'un Arnavutköy ilçesine bağlı bir belde. Arnavutköy'ün aşırı büyümesi nedeniyle diğer beldeler ortaya çıkmıştır. Boğazköy de bunların en büyüğüdür. 6000 haneden oluşan beldenin 3 mahallesi bulunmaktadır.
Anadolu, İstanbul ilinin Arnavutköy ilçesine bağlı bir mahalledir.
GAZİOSMANPAŞA ADALET SARAYI VE EK HİZMET BİNASI
Gaziosmanpaşa Adalet Sarayı yargı alanı olarak Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Arnavutköy ilçelerine bakmaktadır.
İlk olarak 1988 yılının Mart ayında açılan Arnavutköy-Kuruçeşme arasındaki kazıklı yol ise bin 200 metre uzunluğunda.
Taşoluk, İstanbul'un Arnavutköy ilçesine bağlı bir mahalledir.
Hadımköy, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Arnavutköy ilçesine bağlı bir mahalledir. Önceden İstanbul ilinin Çatalca ilçesine bağlı bir beldeydi.
Yapılan araştırmalar ve yeni açılan yollar Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy üçgenini işaret ediyor. Star'ın haberine göre; İstanbul'un gelişim aksı Arnavutköy, Hadımköy ve Kayabaşı tarafında kayıyor. Özellikle de Hadımköy tarafında. Bu üçgen değerini artıran bir bölge haline geldi.
Hadımköy
Semt adını, bir rivayete göre Fatih Sultan Mehmet'in emriyle Hadım Baba ismindeki bir hadımağasına bağışlanan topraklara kurulmasından; Bir diğer rivayete göre ise “hizmet eden” anlamına gelen hâdim kelimesinden alıyor.
İstanbul'un en kalabalık ilçeleri sırasıyla; 891 bin 120 kişi ile Esenyurt, 770 bin 317 kişi ile Küçükçekmece ve 734 bin 369 kişi ile Bağcılar'dır. İstanbul'un en düşük nüfuslu ilçeleri sırasıyla; 16 bin 119 kişi ile Adalar, 36 bin 516 kişi ile Şile ve 72 bin 966 kişi ile Çatalca'dır.
Arnavutköy İlçesi İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Arnavutköy İlçesi deprem riski olan bölgelerden biridir.
Deprem İstanbul'un tüm ilçeleri için yüksek risk oluşturmakla birlikte; özellikle Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçeleri ve yakın mahalleler olası büyük depremden yoğun olarak etkilenecektir.
Arnavutköy İlçesi kışları ılık ve yağışlı, yazları ise sıcak geçen ılıman iklim kuşağındadır. Arnavutköy İlçesinde topografyanın ve yakınındaki su kaynaklarının iklim şartlarını doğrudan etkilediği düşünülürse bir geçiş ikliminin egemen olduğu söylenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri