Aracınızın arka camlarının buğulanmasını önleyen rezistans sisteminin arızası sizi korkutmasın. Tamirini kendiniz bile kısa sürede yapabilirsiniz. Rezistansın telleri sandığınızdan daha ince ve hassastır. Bu teller aracın camı silinirken bile kopabilir.
Arka cam rezistansının çalışıp çalışmadığını anlamak için cam buğulu olduğu zaman düğmeye basılır ve aktif edilir. Bir süre sonra çizgiler şeklinde buğunun çözündüğü görülmelidir. Camda buğu yoksa Voltmetre sayesinde aküdeki anlık voltaj değişiminden anlaşılabilir.
Aracınızın hasarlı arka cam rezistansının tamiri için birebirdir. Loctite arka cam rezistans tamir seti yüksek iletkenlikte olup kolayca ve hızlıca cam rezistansınızı tamir etmeye yardımcı olur.
Arka Cam Rezistans Ne İşe Yarar? Arka cam ısıtıcısı, aracınızın arka camındaki buğuyu gidermeye ve buzu eritmeye yardımcı olan bir cihazdır. Etkinleştirildiğinde, camın iç kısmında çizgiler olarak görülen ince tellerden bir elektrik akımı göndererek arka camdaki buğuyu çözen ve buzu eriten bir ısı üretir.
Cam filmi sökme işlemlerinde en çok dikkat edilmesi gereken nokta ise arka cam olmalıdır. Arka cam üzerinde bulunan ısıtıcı rezistanslar çok hassas bir yapıya sahiptir ve özeniz bir uygulama sırasında zarar görebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Amonyaklı suyun çöp poşetine ve cam film yüzeyine yapışması sağlandığında aracın güneşli bir alana çıkarılması gerekiyor. Güneş ışınları ve amonyak etkileşime girerek arka camlardaki rezistanslara zarar vermeden kolay ve pratik bir şekilde sökülmesi sağlanmaktadır.
Kulak temizleme çubuğundaki fazla yağı silkele ve ekran koruyucunun kenarlarına sür. Kenarlara ince bir tabaka yağ sür ki ekran koruyucunun altına girebilsin. Yağ, hava kabarcıklarını düzeltir ve mükemmel bir oturma sağlar.
Rezistansın arızalı olup olmadığını anlamanın en kestirme yolu elektrik bağlantısını kontrol etmektir. Rezistanstan ürüne elektrik gelmediği takdirde bir arıza meydana geldiğini söylemek mümkündür.
Rezistansta kaçak olup olmadığını anlamak için ilk olarak şase omajının kontrol edilmesi gerekmektedir. Kaçak olmayan rezistanslarda şase ile rezistans uçları arasında yüksek bir omaj ortaya çıkmalıdır. Şase ve uçlar arasında daha düşük bir omaj görüldüğünde kaçak olduğu anlaşılmaktadır.
Arızalanan rezistansın tamir edilme olanağı yoktur. Bu sebep ile ürün kullanımına devam edebilmek için ürün ile uyumlu olan rezistans alım işlemine yer açılması gerekir. Rezistans arızası durumunda karşılaşılan rezistans ihtiyacından ürününüz için gerekli olan seçime yer açılması gerekir.
Aşırı kullanım: Çamaşır makinesi çok sık kullanılırsa, rezistans daha fazla ısınır ve daha hızlı bozulur. Suyun kireçlenmesi: Sudaki kireç, rezistansa yapışarak rezistansın ısınmasını engelleyebilir ve rezistansı bozabilir. Elektrik kesintileri: Elektrik kesintileri, rezistansın bozulmasına neden olabilir.
Isıtıcı rezistanslar, elektrik enerjisini direnç malzemesi üzerinden geçirirken ısınmaktadır. Bu normal bir süreçtir. Ancak aşırı akım veya sürekli olarak yüksek sıcaklıklara maruz kalma gibi nedenlerle rezistanslar aşırı ısınabilmektedir. Bu aşırı ısınma, rezistansın yanmasına neden olmaktadır.
Şimdi dedikleriniz tam anlamaya çalışıyorum da benim bildğim normalde sağlıklı çalışan bir cam rezistansı ölçü aleti ile ölçülünce -12 volt veya +12 volt olarak düzgün çalıştığı takdirde gösterir.
Rezistansı Temizleyin
Suyun ısınmasını sağlayan rezistanslar, farklı yöntemler ile kireçten arındırılabilir. En çok kullanılan temizleme yöntemi sitrik ve asetik gibi kimyasal maddelerdir.
Kapı panelinden motor sesi ya da mekanik bir çalışma sesi gelmesi halinde krikoyu kontrol eden düğmenin arızalandığı tespit edilmektedir. Ancak içeriden herhangi bir ses duyulmuyorsa bu durumda cam kriko motoru arızası söz konusu olacaktır.
Ön kapılar düz bir şekle sahip olduğu için camın kapı içine dibine kadar girmesi için alan oluşur ancak arka kapıların şekli daha farklı olduğu için cam dibine kadar kapı içine giremez. Arka kapılar aşağıya doğru daraldığı için camın gireceği alan kalmaz ve bu nedenle cam belirli bir yere kadar açılabilir.
Rezistans arızasında ürüne elektriğin geldiğinden emin olmanız son derece önemlidir. Elektriğin ürüne ulaşmasına karışık rezistansın beslenmesi gereken enerjiyi alıp ısının oluşumuna yer vermemesi rezistansta arıza olduğunun önemli bir göstergesidir. Bu durum da ise rezistans tamir işlemi yapılamaz.
Rezistanslarda yanma meydana geldiğinde tamir etme girişimlerine başlansa da bu çoğu zaman sonuç vermemektedir. Rezistanslarda yanma meydana geldiğinde en etkili ve kesin çözüm rezistans değişimi yapmaktır.
Ölçüm için bir kelepçe rezistans test cihazı kullanılır.
Rezidans dairelerin bağlı olduğu rezidanslarda yüksek kaliteli hizmetler, özellikler ve imkânlar bulunmaktadır. Bu hizmetlere örnek olarak özel güvenlik, resepsiyon, kapıcı, özel spor salonu, yeşil alan, yüzme havuzları ve diğer sosyal olanaklar verilebilir.
Isıtıcı cihazlarda ısıyı meydana getiren tellere rezistans denir. Rezistanslar, oldukça yüksek bir öz direnç ve büyük bir ısıl dayanım (1400 0C 'ye kadar) gösterir. Genellikle içinde krom (Cr), alüminyum (AL) ve nikel (Ni) bulunan demir (Fe) alaşımlarından yapılır.
Isıl İşlem Fırın Rezistans Tip ve Çeşitleri
Boru tip rezistanslar olarak fırın içi maksimum sıcaklık 500 santigrat derecelere kadar çıkabilmektedir. Eğer 1100 derecelere ulaşmak istiyorsanız spiral sarım rezistans türlerine göz atabilir, 1200 santigrat derece için tubothal rezistansları tercih edebilirsiniz.
Peki, kırılmaz cam çıkarılıp tekrar takılır mı? Elbette bu mümkün ancak kırılmaz cam ile telefon arasında küçük bir toz zerresinin dahi kalmaması gerekiyor.
Ekran koruyucu takan kullanıcıların birçoğu cam içerisinde hava kabarcıkları görüyor. Bu olayın oluşma sebebi montaj esnasında ekranın tam olarak temizlenmemesi ve ekran koruyucunun ekran zeminine yanlış adımlar ile takılmasından kaynaklı oluşuyor.
Yapışkan bir yapıya sahip olan cam filmi, buhar verilmesi ile birlikte ısıya tepki vererek erimeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri