Bu sisteme göre altı temel ders için -Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi- 8. sınıfın sonunda tek günde iki oturum hâlinde bir sınav yapılır. LGS, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak hazırlanmaktadır.
7.sınıf hem akademik müfredat açısından hem de LGS' ye hazırlık açısından çok önemli. Eğer çok iyi bir lise hayatı kuruyorsak, hedefimizde iyi puanlar almak varsa; evet 7.sınıftan LGS' ye yavaş yavaş hazırlanabiliriz.
Öğrencilerde etkin ders dinleme, anlamadığı konuyu sorabilme ve zaman yönetimi kavramının yerleşmesi gerekiyor. Liselere. Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olmanın ilk koşulu planlı ve programlı çalışmak. Sınava hazırlanmaya 5. sınıfta başlanması ve dört yıllık bir program yapılması öneriliyor.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
LGS'ye ortaokul son sınıf öğrencileri yani 8. sınıf öğrencileri girmektedir.
İlgili 18 soru bulundu
Yerel yerleştirmede, ortaöğretim kayıt alanı, okulların türü, kontenjanı, bulundukları yer, pansiyon durumu ile öğrencilerin ikamet adresleri, okullarda bulunuşlukları, tercihler, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş gibi kriterler göz önünde bulundurulacak.
Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. İki oturumdan oluşan LGS'de iki oturumda aynı gün içerisinde yapılacak. 2024 LGS sınavında adaylar sadece 8. Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Sözel bölüm 50 soru olup 75 dakika, Sayısal bölüm 40 soru olup 80 dakika sürmektedir. Sınavda 1 yanlış ⅓ net kaybettirir ve mazeret sınavı bulunmamaktadır. Bir önceki sistem olan TEOG sistemine göre sorular daha seçicidir ve öğrencilerin genel kanaatine göre LGS daha zordur.
9. sınıfta LGS'ye girilebilir mi? Yönetmeliğe göre, sınava girmeden liseye yerleşen öğrenciler 9. sınıfın sonunda LGS'ye girebilir.
Sözel bölümde 50 soru yer almaktadır ve bu sorular için 75 dakika süre verilmektedir. Sayısal bölümde 40 soru yer almaktadır ve bu sorular için 80 dakika süre verilmektedir. İki oturum arasında, 45 dakika mola verilmektedir.. Sınavda öğrenciler 8. sınıf konularından sorumlu tutulmaktadır.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavına ortaöğretim 8. sınıftan, lise 9. sınıfa geçecek olan öğrenciler katılmaktadır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılır.
iletişim & işbirliği : [email protected] beni tanıyın adım: ilayda çavdar yaşım: 16 sınıfım: Galatasaray Lisesi 10. Sınıf kameram: canon eos m50 düzenleme: imovie (MacBook) Yakın zamanda en en çok seyredilen videom: OKULDAN YORGUN GELDİĞİM GÜNLER | çok yorgun olduğumda ders çalışmak için nasıl motive oluyorum ...
Zihnimizi rahatlatıp kendimize vakit ayırdıktan sonra artık okul derslerine çalışabiliriz. Günde ortalama 60 ile 100 arasında soru çözmeliyiz. 7.sınıfa geçerken soru çözmenin önemi çok fazladır.
LGS'de sadece 8. sınıf konularından 1. dönemi dahil olacak, 2. dönemi dahil olmayacak. Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
Eğer öğrenci, herhangi bir tercihine yerleşemezse adresine en yakın okula kaydını yaptırabilecek. Eğitim uzmanlarına göre 100 bine yakın öğrenci sınav ile öğrenci alımı yapan üst düzey liselere girebilecek. Sınavı kazanamayan ya da sınava girmeyen yaklaşık 1 milyon öğrenci ise adrese yakın liselere kayıt yaptıracak.
6- 7- 8. sınıf müfredatı ile oluşacak olan sorular Milli Eğitim Bakanlığı ile hazırlanacaktır. Liselere Giriş Sınavı konuları, müfredat ile uyumlu bir şekilde hazırlanmaktadır. Liselere Geçiş Sistemi veya LGS, TEOG sınavı yerine geçen bir sınav sistemidir. LGS sınavı 90 sorudan oluşmaktadır.
Birinci Oturum Sözel Alan; Türkçe 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru, Yabancı Dil 10 soru olmak üzere toplam 50 soru, İkinci Oturum Sayısal Alan; Matematik 20 soru, Fen Bilimleri 20 soru olmak üzere toplam 40 soru şeklinde olacaktır.
MEB'den yapılan açıklamada, 2024 YKS ve LGS ile ilgili herhangi bir değişiklik planlanmadığı belirtildi. Bu açıklama, LGS'nin 2024 yılında kaldırıldığı yönündeki iddiaları yalanlıyor. MEB'den yapılan açıklamaya göre, 2024 YKS ve LGS, mevcut sistem üzerinden yapılacak.
Geriye kalan yaklaşık 300 puanı da öğrenci sınavda yaptığı netlere göre almaktadır. LGS'de tüm soruları doğru olarak cevaplayan bir öğrenci 500 tam puan alırken; tüm soruları yanlış cevaplayan bir öğrenci 100 puan, hiçbir soruyu cevaplamayan bir öğrenci ise yaklaşık 200 puan (taban puanı) almaktadır.
LGS puanı, sınavda elde edilen doğru ve yanlış cevaplar üzerinden belirlenir. Öğrencilerin sınav sonuçları, bu temel kriterlere dayanarak hesaplanır ve tercih ettikleri liselere göre sıralamaları yapılır. Bu nedenle, LGS puanı hesaplanırken öğrencilerin okul başarıları veya okul puanları dikkate alınmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri