Backdoor, çeşitli senaryoları ve teknikleri kullanarak bir yazılım veya sistemde, normal giriş çıkış noktaları dışında bilerek veya bilmeyerek oluşturulan, sisteme veya yazılıma erişimin mümkün olduğu ya da sistemden veya yazılımdan veri çıkışının mümkün olduğu açık noktalara verilen genel bir isimdir.
Arka kapılar, en tehlikeli kötü amaçlı yazılım türlerinden biridir. Bunlar siber suçluların kurbanın makinesini uzaktan yönetebilmesini sağlar. Meşru uzaktan yönetim yardımcı programlarının aksine arka kapılar, kullanıcının izni veya bilgisi olmaksızın fark ettirmeden kurulur, başlatılır ve çalıştırılır.
Backdoor (arka kapı) saldırıları, şirketleri, web sitelerini ve internet kullanıcılarını etkileyen bir siber güvenlik tehdididir. Bu tehdit, bireysel kullanıcılardan resmi organizasyonlara ve kurumsal şirketlere kadar herkesi ilgilendirir.
Backdoor, Türkçesiyle Arka Kapı bir sisteme izinsizce giriş yapmak için sistem üzerinde açık oluşturma işlemidir. Backdoor sayesinde bir internet korsanı sisteme dilediği her an giriş yapabilir ve sistem üzerindeki kaynakları habersizce dilediği şekilde kullanabilir.
Backdoor, bilgisayar sistemlerine şifre olmadan girmek ve sistem üzerinde değişiklik yapmak için kullanılan bir yazılım tekniğidir. Arka kapı olarak da ifade edilen bu yazılım, program içine saklanarak oluşabileceği gibi farklı bir program olarak da üretilebilir.
İlgili 19 soru bulundu
Backdoor, bilgisayar korsanları veya kötü niyetli kişiler tarafından kullanılarak sisteme gizlice sızma, kontrol etme ve izinsiz faaliyetler gerçekleştirme amacıyla tasarlanır. Backdoor genellikle, sistem veya yazılım geliştiricileri tarafından bilinçli olarak yerleştirilmez.
Backdoor bir yöntem değil, yöntem türüdür. Türkçe karşılığı 'Arka Kapı' dır ve Türkçe karşılığı da niyetini belli eden bir terimdir.
Arka kapı, İngilizce bilinen adıyla Backdoor, bilgisayar sistemlerinin normal güvenliğini veya şifrelemesini es geçen, genellikle gizli bir yöntemdir. Bu sayede bilgisayar sistemi yetkisiz erişim ve işlemlere açık hale gelir.
Bu ailedeki kötü amaçlı yazılımlar, bir kurbanın bilgisayarını uzaktan kontrol etmek veya yönetmek için tasarlanmış bir program olan DarkComet'den oluşur. Bağlantı parametreleri programın yürütülebilir sınıfında = "most_attacked_countries" şifrelenir.
BACK COURT : Arka saha. Bir takımın savunma yaptığı yarı saha. BACK-DOOR PLAY : Savunma oyuncusu tarafından çok yakından marke edilen bir hücum oyuncusunun topu almak için önce üç sayı çizgisine doğru hareket edip, birden hız ve yön değiştirerek potaya hareketlenmesi ve topu dip çizgi yakınlarında alması.
Çift kanatlı kapılar, geniş ölçülere sahip kapı boşluklarına yapılabilen genellikle biri sabit iki kanattan oluşan iç oda kapılarıdır. Tüm oda kapısı türlerini çift kanatlı olarak imal edebiliriz. Bu kapılara aynı zamanda yavrulu kapılar da denilmektedir.
Sosyal mühendislik saldırıları, siber suçlular tarafından bilgi toplama, dolandırıcılık veya yetkisiz erişim gibi hain amaçlar için insanların doğal eğilimlerini, duygularını ve davranışlarını istismar etmek üzere düzenlenir.
Smishing saldırıları, kurbanları SMS yoluyla hedef alır. Bu mesajlar genellikle kötü amaçlı bir siteyi açan veya dokunulduğunda kötü amaçlı yazılım indiren bağlantılar içerir. Smishing saldırganları, bir mobil hizmet sağlayıcısının veya başka bir “resmi” kaynağın kimliğine bürünerek sosyal mühendisliği kullanır.
'Kötü amaçlı yazılım', bilgisayar virüsü, solucan(virüs), truva atı, fidye virüsü, casus yazılım, reklam destekli yazılım ve diğer zararlı yazılımları oluşturan gruba verilen genel isimdir. Bu yazılımlar çalıştırılabilir kod, betik, aktif içerik ve diğer farklı yazılım türleri şeklinde ortaya çıkabilir.
Başlıca zararlı yazılımlar arasında virüsler, fidye yazılımları, solucanlar, Truva atları, dosyasız kötü amaçlı yazılımlar, casus yazılımlar, reklam yazılımları, botnetler, keyloggerlar rootkitler ve SQL enjeksiyonu (SQLi) yer alır.
Zararlı yazılımlar; bilişim sistemlerinde kullanıcının haberi olmadan istenmeyen değişiklikleri yaparak işleyişi bozan, verilerin veya sistemlerin tahribatını hedefleyen ya da yetkisiz erişim elde etmeyi amaçlayan siber suçlular tarafından yazılmış tehlikeli yazılımlar olarak tanımlanmaktadır.
Bilgisayarınız internete bağlıysa bağlantısını kesin. AVG'nin ücretsiz Win32 Sality temizleme aracını indirin. İndirme bittikten sonra programı çalıştırın. Win32 sality temizleme aracı tüm mevcut diskleri otomatik olarak tarayacak ve bulaşmış dosyaları temizlemeye çalışacaktır.
Bu ailenin kötü amaçlı yazılımları yaygın polimorfik enfeksiyöz virüslerden oluşmaktadır. Sality virüsü ilk olarak Temmuz 2003'te tespit edildi. Daha sonra değişiklikler yapıldı: şifre çözme algoritmaları ve programlara bulaşma yöntemleri önemli ölçüde değişti.
Malware (malicious software) yani kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarı veya mobil cihazı yavaşlatan, bilgisayarın çökmesine sebep olan ve bilgileri çalan uygulamalar bütünüdür. Ayrıca bilgisayarınızı bir botnetin parçası haline de getirir. Botnet ağındaki bilgisayarlar DDoS saldırısı amacıyla kullanılabilir.
Arkadan ilişki ( ters ilişki) pen*sin vajinaya değil, makata (anüse) sokulmasıdır.
köprü; müz. köprü; gözlüğün buruna oturan kısmı; f. köprü yapmak, köprü kurmak.
Backdoor Trojan: Uzaktan erişim sağlayarak bilgisayar sisteminize sızar. Dosyalarınızı çalabilir veya üzerinde değişiklik yapabilir. Exploit-Trojan: Bilgisayar sisteminizdeki güvenlik açıklarından faydalanıp kötü amaçlı kod gönderiminde bulunur.
Hibrit savaş, siyasi savaşı kullanan ve konvansiyonel savaşı, düzensiz savaşı ve siber savaşı yalan haberler, diplomasi, hukuk ve dış seçim müdahalesi gibi diğer etkili yöntemlerle sentezleyen bir askeri stratejidir.
RUDY saldırısı, web sunucusunda mevcut oturumların starvasyonu(Bir algoritmada sıra bekleyen işlere bir türlü sıra gelmemesi durumu.)
Repudiation attacks
Repudiation atakları hatalı ya da yanlış bilgiler üreterek yapılır. Örneğin saldırgan şirketin e-mail sistemine girerek şirket müşterilere yanıltıcı mailler gönderir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri