Armut ağacı, yazın ve kışın olmak üzere iki sezon meyve hasadı verir. Armut ağacının meyvesi olan etli, çekirdekli armut, Haziran ayında ve sonbaharın sonlarında hasat edilir.
Armut Hangi Mevsimi Sever? Ilık iklimlerde yetişen armut, yaz mevsiminin sonuna doğru olgunlaşır. Sonbahar mevsimi geldiği zaman toplanır. Armutlar ekim ayı itibariyle yenecek düzeye gelir.
Armut, yaz ve sonbahar meyvesidir. Armudun hasadı Haziran ayından Ekim ayının ortalarına kadar devam eder. Bu yüzden pazar tezgahlarında hem yazın, hem de sonbahar aylarında armuda rastlamak mümkündür.
Armut. Buzdolabından çıktığında insanı mutlu eden ve ısırdığınızda ferahlık hissi veren armut, kış meyvelerinin en lezzetlilerinden.
Armut Türkiye'nin pek çok farklı şehrinde yetişmektedir. Özellikle bölgesel açıdan en çok Ege Bölgesi ile beraber aynı zamanda Marmara Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilmektedir. Ancak şehir açısından bakıldığı zaman en yoğun olan yerler ilk olarak Bursa'da çok fazla yetiştirilir.
İlgili 37 soru bulundu
Armut ağacı, yazın ve kışın olmak üzere iki sezon meyve hasadı verir. Armut ağacının meyvesi olan etli, çekirdekli armut, Haziran ayında ve sonbaharın sonlarında hasat edilir.
Armudun tansiyon düşürücü etkisi olduğu için düşük tansiyonu olan kişilerin tansiyonunu daha da düşürebilir. Bu nedenle düşük tansiyonlu kişilerin armudu az tüketmesi önerilir. Armut, çok tüketildiği zaman içeriğinde bulunan lifler nedeni ile sindirim sistemini yorabilir ve ishale neden olabilir.
Armut vitamin ve lif açısından oldukça zengindir ve bir çok faydası vardır. Armut içindeki vitaminler: A, B1, B2, K vitaminlerini ve yüksek miktarda C vitamini içerir. Potasyum açısından oldukça zengindir; vücudun su dengesinin korunmasında yardımcı olur, yüksek tansiyonu engeller.
İlkbahar donlarına maruz kalma riski yüksek olan armut uygun iklim koşullarında yetiştirilmelidir. Bu meyve hem yaz hem de sonbahar meyvesidir. Bu mevsimlerde bolca tüketilebilir. Ancak seracılık faaliyetleri sayesinde her mevsim armut tüketebilme imkanı vardır.
Peki, kış mevsimi sebzeleri ve meyveleri neler? İşte mevsimin ürünleri: Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar. Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.
Armut Türkiye'nin pek çok farklı şehrinde yetişmektedir. Özellikle bölgesel açıdan en çok Ege Bölgesi ile beraber aynı zamanda Marmara Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilmektedir. Ancak şehir açısından bakıldığı zaman en yoğun olan yerler evvela Bursa'da çok fazla yetiştirilir.
Mürver, kivi, elma, armut ve ayva gibi sonbaharda yetişen meyveler hakkında seni kısaca bilgilendireceğiz. Diğer sonbahar meyveleri arasında incir, nar, frambuaz, böğürtlen, mürdüm eriği, muşmula, kuşburnu, Trabzon hurması, yeşil limon, guava ve üzüm bulunuyor.
Şartlara uygun olarak dikilen armut ağaçları 2 ile 3 sene arasında meyve verebiliyor.
Lahana, yer elması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar gibi sebzeler ve elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane gibi meyvelerle menünü zenginleştirmeye hazır mısın?
Meyve sulu gevrek tatlı ve az kumlu (mayhoşumsu) bir aromatik yapısı var. Yeşilimsi bir yapısı vardır. Meyveleri orta-iri, alt kısmı geniş boyunsuz, sapına doğru incelerek uzar, çiçek çukuru derindir. Kendine verimlidir.
Armut hangi organa iyi gelir? Yüksek oranda lif içeren armut, özellikle sindirim sorunlarına fayda sağlar. Kabızlığın yaşanmasını önleyen armut bağırsakların fonksiyonlarını düzenler. Ayrıca mideyi rahatlatan armut, içerdiği yüksek miktarda su sayesinde cilt tabakasının da yenilenmesini sağlar.
İçerdiği folik asit nedeniyle hamileler için çok faydalıdır. Taze, konserve, meyve suyu veya kurutulmuş olarak tüketilebilir. Polen alerjisi ve irritabl bağırsak sendromu olanlar armut tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır.
Fazla tüketimin yan etkileri olabilir. İçeriğinde şeker olduğu için aşırı tüketimde yapılırsa şekeri yükseltebilir. Aynı zamanda sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlar ancak fazla tüketim ishale yol açar. Bu yüzden her besinde olduğu gibi armutta da tüketim miktarına dikkat edilmelidir.
Genelde kan temizleyici etkisi ile bütün salgı bezlerinin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Zihin yorgunluğuna karşı iyi gelir ve sinirleri yatıştırır. Eğer zihinsel yorgunluğunuz var ise yatmadan önce seçeceğiniz meyve armut olabilir.
Bu haberi okuduktan sonra evinizden armut eksik etmeyeceksiniz. Tek bir adet armut günlük lif ihtiyacının yüzde 18'ini karşılıyor. İçerdiği lif nedeniyle armut sindirim sistemi için son derece faydalıdır.
Böbrek sağlığı için de oldukça iyi gelir. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar ve idrar söktürücü etkisi vardır. Kansızlığı karşı yararlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri