Şöyle ki; bölge en eski dönemlerinden bu yana Edirne'ye ve dolayısıyla Avrupa'ya gidiş güzergâhı üzerinde yer almıştır. Yol üzerinde oluşu ve burada bir Arnavut'un yaşamasından dolayı, bu güzergâhtan geçenler zamanla bu mevkiye Arnavut'un Köyü ismini takmışlardır.
22 Mart 2008 tarihli Resmi Gazetede yer alan ve 1 Ocak 2009'da yürürlüğe giren kanun ile Arnavutköy'ün kaderi değişmiş ve Çatalca'ya bağlı Durusu ve Hadımköy beldeleriyle Gaziosmanpaşa'dan Boğazköy, Haraççı, Bolluca ve Taşoluk beldelerini de alarak ilçe olmuştur.
Ancak genel olarak Arnavutköy'de iyi bir zemin yapısı olduğunu söyleyebiliriz. Şurada Paylaş! 7,5 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ BİR DEPREM ARNAVUTKÖY'Ü NASIL ETKİLER? Buna göre Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Arnavutköy'deki binaların ortalama yüzde 78'inin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir.
AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte, Arnavutköy Kurucu Belde Başkanı olarak görev aldı. 28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Arnavutköy Belde Belediye Başkanlığı'na seçildi. 29 Mart 2009'da tekrar seçilerek ilçe olan Arnavutköy'ün ilk Belediye Başkanı oldu.
Arnavutköy ilçesinin toplam nüfusu 282.488 kişidir.
İlgili 42 soru bulundu
Arnavutköy, Osmanlı döneminde Çatalca Sancağı'na ve daha sonra Çatalca Nahiyesi'ne bağlıdır. Cumhuriyet döneminde önce Eyüp İlçesi'ne bağlı bir köy iken, Gaziosmanpaşa'nın 1963 yılında ilçe haline gelmesiyle buraya bağlanmış 1987 yılında ise Gaziosmanpaşa İlçesi'ne bağlı belde statüsünü kazanmıştır.
İstanbul'un en kalabalık ilçeleri sırasıyla; 891 bin 120 kişi ile Esenyurt, 770 bin 317 kişi ile Küçükçekmece ve 734 bin 369 kişi ile Bağcılar'dır. İstanbul'un en düşük nüfuslu ilçeleri sırasıyla; 16 bin 119 kişi ile Adalar, 36 bin 516 kişi ile Şile ve 72 bin 966 kişi ile Çatalca'dır.
Arnavutköy İstanbul Boğazı'nın Avrupa yakasındaki sahilde Kuruçeşme ile Bebek arasında yer alır. Sahilden başlayan semtin tepelere doğru yükselen arka sınırı günümüzde hızla yayılmakta olan Ulus'a dayanır. Arnavutköy'ün karşısında Boğazın Anadolu yakasındaki semtlerinden Kandilli, Üsküdar ve Vaniköy bulunmaktadır.
Yapılan araştırmalar ve yeni açılan yollar Kayabaşı, Arnavutköy ve Hadımköy üçgenini işaret ediyor. Star'ın haberine göre; İstanbul'un gelişim aksı Arnavutköy, Hadımköy ve Kayabaşı tarafında kayıyor. Özellikle de Hadımköy tarafında. Bu üçgen değerini artıran bir bölge haline geldi.
Hadımköy, İstanbul'un Arnavutköy ilçesine bağlı bir mahalledir. 26 Şubat 1969'da Çatalca ilçesine bağlı bir belde olmuştur. 2008 yılında ilçe yapılacaklar arasında ismi geçmesine rağmen, Gaziosmanpaşa'dan ayrılan Arnavutköy ile birleştirilerek bir ilçe oluşturuldu.
Buna göre Arnavutköy İlçesi'nin büyük çoğunluğu, jeolojik ve jeofizik ilkeleri çerçevesinde yapılan genel kategorik ayrıma göre 3. derece (riski az) deprem bölgesidir.
Arnavutköy İlçesi İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Arnavutköy İlçesi deprem riski olan bölgelerden biridir.
Şu anda aktif olarak 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele etmektedir.
Kaynaksız içerik itiraz konusu olabilir ve kaldırılabilir. Boğazköy, İstanbul'un Arnavutköy ilçesine bağlı bir belde. Arnavutköy'ün aşırı büyümesi nedeniyle diğer beldeler ortaya çıkmıştır. Boğazköy de bunların en büyüğüdür. 6000 haneden oluşan beldenin 3 mahallesi bulunmaktadır.
Arnavutköy, İstanbul'un nadir bulunan tarihi semtlerinden biridir. Geçmişte Rum topluluğunun yoğunlukla yaşadığı bu bölge, tarihi yalılarıyla ünlüdür ve bu yalıları bugüne kadar özenle korumuş ender bölgelerdendir.
Arnavutköy her geçen gün değerlenen bir bölge ve bu sayede yatırım için oldukça avantajlı. Yeni imar planı sayesinde toplu konutlar için en uygun arazilerden biri. Dolayısıyla yeni projeler bu alanda yükselecek. Kuzey Marmara Otoyolu'na direkt bağlantısı olduğu için bölgede ulaşımın sağlanması hayli kolay oluyor.
Deprem riski sonrası İstanbul'da en çok değerlenen ilçeler: Çatalca, Şile, Arnavutköy.
ARNAVUTKÖY İLÇESİ Arnavutköy ilçesi kuzeyden Karadeniz, doğudan Eyüp ilçesi ile komşudur. Güneyinde Başakşehir, Esenyurt ve Büyükçekmece, batısında ise Çatalca bulunur.
Arnavutköy İlçesi kışları ılık ve yağışlı, yazları ise sıcak geçen ılıman iklim kuşağındadır. Arnavutköy İlçesinde topografyanın ve yakınındaki su kaynaklarının iklim şartlarını doğrudan etkilediği düşünülürse bir geçiş ikliminin egemen olduğu söylenebilir.
Arnavutköy Belediyesi, Karaburun Sahili'nde gerçekleştirdiği plaj yenileme çalışmalarına devam ediyor.
1992 yılında Bakırköy'den ayrılarak kurulan Güngören, İstanbul'un en küçük yüzölçümlü ilçesidir.
(Ali Sami Ülgen, Fatih Devrinde İstanbul, İstanbul 1939, 15. Osmanlı İstanbul'unun ilk kurulan semti olan Saraçhane, bugün Fatih İlçe'nin temellerinin atıldığı ilk semti olma özelliğini de taşımaktadır. Bugün Şehzadebaşı olarak bilinen bölgede Saraçhane sınırları içerisindeydi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri