Yağda Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır? Patatesleri doğrayıp hemen kızartmaya başlayalım. Diğer yandan bir tavaya bir iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip iki yumurtamızı kırıp, tuzunu da ekleyerek 1-2 dakika pişirelim. Hemen tabağa alıp domates ve salatalıkları da doğrayıp yanına koyalım.
Sahanda Yumurta | MALZEMELER: 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tereyağı 1/2 çay kaşığı tuz DEVAMI: http://sevilayinmutfagi.com/sahanda-y... Herkes Yemek Yapabilir!
Ayçiçek yağı yerine % 25 ve daha yüksek düzeylerde ayçiçek asit yağı ikamesi yumurta verimi ve günlük yumurta üretim miktarını önemli düzeyde (P<0.05) arttırmıştır. Yumurta ağırlığı, yem tüketimi, yemden yararlanma ve canlı ağırlık değişimi, muamelelerden önemli düzeyde etkilenmemiştir.
İki adet yumurtayı bir kapta 10 dakika boyunca kaynatıyoruz. Daha sonra yumurtalarımız soğuduktan sonra kabuklarını soyup dilimliyoruz. Üzerine zeytinyağı ve baharatları ekleyip servis ediyoruz.
İlgili 40 soru bulundu
Zeytinyağlı Omlet Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurtayı, zeytinyağını, tuz ve karabiberi iyice çırpıyoruz. Tavayı da azıcık yağlıyoruz ve iyice çırptığımız yumurtayı arkalı önlü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
AYÇİÇEK YAĞI NEDİR? Ayçiçek yağı, ayçiçeği bitkisinin tohumlarından presleme, özütleme gibi işlemlerden geçirildikten sonra rafine edilerek elde edilen berrak, sıvı bir yağdır.
Omlet yapılırken tereyağı ya da sade yağ tercih edilmeli.
Ayçiçeği bitkisinin çekirdeklerinden yani tohumlarından elde edilen ayçiçek yağı, hafif bir tadı olan açık renkli bir bitkisel yağdır. Bol miktarda doymamış yağ asitlerini yapısında bulundurur ve çoğunlukla besin amaçlı kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra ilaç sanayisinde ve biyodizel yapımında da kullanılmaktadır.
Yumurta ve tuzu bir kasede çırpın. Tavaya çok az sıvı yağ koyup kızdırın. Çırptığınız yumurtayı tavaya döküp ocağın altını kısın. Yumurtayı karıştırmadan pişirin.
Yumurtaları bir kaseye kırıp içine suyu ve tuzu da ekleyerek iyice çırpın, Tereyağını eritin, Toz biberi ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, Yumurtalı karışımı ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Yemeklerde tereyağ ve margarin kullanmasanız daha iyi olur zaten. Tereyağ ve margarin yemeklerin yapısına herhangi bir katkı sağlamadığı için bunların yerine sıvı yağ ile pişirmek çok daha sağlıklıdır. Ancak lezzet açısından çorba veya pilavlarda tereyağ+sıvı yağ yarı yarıya kullanılabilir.
Sucuklu Yumurta Nasıl Yapılır? Sucuklu yumurta yaparken sucuğun kendi yağı dışında ekstra yağ kullanmak istemiyorsanız yanmaz yapışmaz bir tava kullanın. Teflon, granit yahut seramik tabanlı bir tava işinizi görür. Ama sucuklu yumurtanızı bakır bir sahanda pişirecekseniz biraz tereyağı kullanabilirsiniz.
Omlet yapılırken sade sıvı yağ ya da tereyağı tercih edilmelidir. Omlet yaparken yağ miktarı çok önemli, tavaya az yağ koyarsanız omlet yapışır ve parçalanır. Omlet genellikle sıcak hatta çok sıcak servis yapılması makbuldür.
Tavanızı ısıtın ve 1'er yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Ardından yumurta karışımını tavaya dökün. Ocağınızın altını kısın ve alt kısmı kızarana adar pişirin. Omletin alt kısmı kızarıp, üst kısmı hafif sulu kaldığında tavanızı önce doğru eğip omleti ikiye katlayın.
Süt ekleyin
Yumurtaların harika bir omlete dönüşmesi için karışıma 1 yemek kaşığı kadar süt ya da su ekleyin. Böylelikle tavada daha kolay yayılabilir ve şekil vermesi de kolay olur.
Kızartma yaparken hangi yağ seçilmelidir, en çok merak edilen sorular arasındadır. Ayçiçek yağı ve zeytinyağının yanma derecesi arasındaki farkı bilirsek, daha bilinçli bir seçim yapabiliriz. Yanma derecesi daha düşük olan ayçiçek yağının yapısı, kızartma işlemi esnasında, daha çabuk bozulacaktır.
Unutmayın, yağ yanmamışsa maksimum bir kez daha yani aynı yağı toplamda 2 kez kullanabilirsiniz. Yine de lezzet ve sağlık açısından bizim önerimiz her kızartmanız için yeni bir yağ kullanmanızdan yana olacaktır.
Ayçiçek yağı, kapağı açılmadan 12 aya kadar muhafaza edilebilir. Ancak eğer kapağı açıldıysa 1-2 ay içerisinde tüketilmelidir. 1-2 ay içinde tüketilmeyen ayçiçek yağında, kanserojen maddeler açığa çıkabilir. Rutubetli ve nemli ortamlarda daha kısa sürede bozulabilir.
Yumurta, yoğurt ve tuz bir kasede güzelce çırpılır. Margarin eritilir ve yapışmaz tavaya dökülür. Harika bir tat oluyor. Denemeyen pişman olur yoğurt yemeyen oğlum bu omlete bayılıyor.
Kahvaltılık Zeytinyağı Nasıl Yapılır? Kahvaltılık zeytinyağı yapımında küçük hafif çukur bir kase içine yarım çay bardağı zeytinyağı koyun. Daha sonra zeytinyağının üzerine 1 çimdik tuz, 1 tutam kekik ve 1 tutam kırmızı pul biber ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız kahvaltılık zeytinyağı servis edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri