kuruluşların multimedya, metin, resim, belge ve bilgilerin,belirlenen arama kriterlerine göre,güvenli olarak ve aynı görüntü kalitesinde, yıllarca saklanmasını ve hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlayan sistemlerdir.
Arşivleme araçları içinde dosya türlerini genel olarak poşet dosya, telli dosya, askılı dosya, karton dosya, sıkıştırmalı dosya, çıtçıtlı ve lastikli dosya şeklinde gruplandırabiliriz. Dosya türleri arasında poşet dosyalar, pek çok kesimden kullanıcı tarafından en sık kullanılan arşivleme araçlarından biridir.
Kurumların iş ve işlemleri sonucunda oluşan belgelerin, elektronik ortamda sistemli bir şekilde önceden hazırlanmış plan ve program doğrultusunda taranması, indekslenmesi ve yeniden dijital olarak dosyalanması çalışmasıdır.
Arşivleme; kişilerin, kurumların ya da şirketlerin faaliyetleri sırasında elde ettikleri bilgi ve belgeleri belirli bir plan içinde muhafaza etmesi olarak bilinir.
Arşiv ya da belgelik, bütün dünyada kurumların gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleri sonucunda meydana gelen, idari, hukuksal, tanıklık, kurumsal değeri olan ya da tekrar kullanılmak üzere üretilen her türlü görsel, yazılı ve data bilgilerinin tutulduğu ve saklandığı yerdir.
İlgili 29 soru bulundu
ARŞİV TÜRLERİ Belli başlı arşiv türleri şunlardır: Devlet arşivleri, şehir arşivleri, noter arşivleri, dinî arşivler, özel arşivler, hastahane arşivleri, ekonomik arşivler, kartografik arşivler, iko- nografik arşivler, odyovizüel arşivler ve kurum arşivleridir.
Arşivlerde Kimler Araştırma Yapabilir? Cumhuriyet ve Osmanlı arşivleri 18 yaşını doldurmuş bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açıktır. Fakat Genelkurmay, Dışişleri, Milli Savunma Bakanlığı gibi arşivler, sadece konunun uzmanlarına özel izinle açılan arşivlerdir. Adı geçen uzmanlar da çoğunlukla tarihçilerdir.
Dosya Gezgini açın ve sıkıştırılmış klasörü bulun. Bütün klasörün sıkıştırmasını açmak için sağ tıklayıp Tümünü Ayıkla'yı seçin ve yönergeleri izleyin. Komut şeridinden Tümünü Ayıkla'yı da seçebilirsiniz.
Arşivleme herhangi bir formattaki, etkin olmayan ya da erişim sıklığı az olup düzenli olarak kullanılmayan verilerin güvenli, tutarlı, hızlı ve erişebilir olarak, gerçek zamanlı uygulamaların veri tabanlarından farklı bir depolama alanında saklanması şeklinde tanımlanabilir.
Arşivleme ise; kişilerin veya kurumların geçmişe yönelik faaliyetlerine ait bilgi ve belgelerinin muhafaza edilmesi işlemidir. Özellikle kurumlar açısından son derece büyük öneme sahip arşivleme faaliyeti, dosyalama işlemi olarak da anılmaktadır.
Arşivleme hareketleri bilginin korunmasına yönelik bir hizmet çeşididir. Bugün tüm kurumlar bilgi kaynaklarını belli bir arşivleme sistemi ile koruyup, arşivleme hareketleri ile ihtiyaç durumunda arşivlenmiş bilgiye ulaşma ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.
Dijital Arşiv Nedir ? Elektronik ortamda oluşturulmuş dokümanlar ve kağıda basılı dokümanların taranarak dijital ortama aktarılması sonucunda elde edilen dijital dokümanların EBYS veya Doküman Yönetim Yazılımları ile hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde yönetilen doküman arşividir.
Arşiv düzenleme, statik belgeleri güvenli bir fiziksel veya dijital alanda depolama uygulamasıdır ve herhangi belge yönetim sisteminin önemli bir uygulamasını ifade eder.
Dosyalama sisteminde amaç; birbiriyle ilgili belgelerin bir arada bulunmasını, aranan belge ve dosyanın en süratli biçimde bulunup isteyene sunulmasını sağlayacak bir düzen kurmak olmalıdır.
Etkili bir dosyalama sistemi basit ve kolay uygulanabilir olmalıdır. Sistemi kullanan kişiler sistemi kolayca anlayabilmeli ve rahat biçimde kullanılabilir olmalıdır. Belgelere erişim hızlı olmalıdır. Belgelere erişim sağlarken zaman kaybettirmeyen bir sistem olmalıdır.
Yeni arşiv özelliğini kullanarak istediğiniz süre boyunca fotoğrafı profilinizden kaldırabilir ve istediğiniz zaman tekrar profil kısmına ekleyebilirsiniz. Arşivlendikten sonra tekrar profilinize dönen fotoğrafların ilk paylaşıldıkları tarihte paylaşılmış olarak görüneceklerini de ekleyelim.
1. Sohbetler sekmesinde, > Ayarlar'a dokunun. 2. Sohbetler > Sohbet geçmişi > Tüm sohbetleri arşivle > Tamam'a dokunun.
1. WhatsApp'ta Ayarlar > Sohbetler > Tüm Sohbetleri Arşivle'ye gidin.
Arşivlenmiş bireysel sohbetler veya grup sohbetleri, bu bireysel sohbetlerden ya da grup sohbetlerinden yeni bir mesaj aldığınızda arşivde tutulur. Arşivlenmiş sohbetlerde sizden bahsedilmediği veya size yanıt verilmediği sürece, bu sohbetler için bildirim almazsınız.
Kurum elinde bulunan arşivlik malzeme Birim Arşivlerinde 1-5 yıl süreyle, arşiv malzemesi ise Kurum Arşivinde 10-14 yıl süreyle saklanır.
Arşiv Belgesi (Archive Records): İdari ve/veya entelektüel kullanımı için saklanıp düzenlenen arşivsel değere sahip belge. Arşiv Fonu (Archive Group): Arşivlerin düzenlenmesinde kaynaklık eden birim veya kuruluşu esas alan temel bölüm.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri