İnternet >Ayarlar > Ağ & Wi-Fi'> Başlat'ı Wi-Fi ardından bağlı olduğunuz Wi-Fi ağına seçin. Özellikler'in altında, IPv4 adresi'nin yanında gösterilen IP adresinizi bulun.
İnternete bağlandığınız cihazın gizli IP adresini ise kullandığınız platforma bağlı olarak öğrenebilirsiniz. Windows kullanıcıları Komut İstemi sistemine ''ipconfig'' yazarak hem cihazın hem de internet bağlantısı modeminin IP adresini kolaylıkla bulabilir.
Sanal adres konumu olarak adlandırılabilen IP adresinden, sadece servis sağlayıcısını ve bölgeyi öğrenmek mümkündür. Yani ev adresi, IP kodlarıyla net bir şekilde bulunamaz. Bir sitenin IP adresi ile sadece hangi bölgeden İnternete bağlandığını tespit edilebilir; ama tam olarak yerini bulamazsınız.
Windows + R tuşlarına aynı anda basınız. Açılan yere "CMD" yazın ve "Enter" tuşuna basınız. "ipconfig" yazarak "Enter" tuşuna basın. Böylelikle bilgisayarınızdaki tüm ağ bağlantılarının bilgisini görebilirsiniz.
Dört sayıdan oluşan dizeler şeklinde ifade edilirler (ör. 192.158.1.38). Dizedeki her bir sayı 0 ile 255 arasında değişebilir. Yani IP adresleri 0.0.0.0 ve 255.255.255.255 aralığında olabilir.
İlgili 15 soru bulundu
IP Adresinin Potansiyel Tehlikeleri
Web siteleri, IP adresinizi kullanarak hakkınızda bilgi edinebilirler. Bu bilgiler arasında internete evden mi yoksa işten mi bağlandığınız, hangi ülkede ve hatta şehirde olduğunuz vardır. IP adresiniz çok uzun süre aynı kalabilir.
Bazı IP adresleri sabittir, yani IP adresleri hiç değişmez. Sabit kalan IP adreslerine de Statik IP denir. IP adresi, o cihazın hangi ağı kullandığını veya hangi servis sağlayıcısı aracılığıyla bağlandığını ve internete hangi lokasyondan bağlandığını belirler.
Sırasıyla “Başlat ” > ” Ayarlar ” > “Ağ ve internet ” >” Wi-Fi “seçeneğine tıklayın. Bağlı olduğunuz ağı seçin. “Özellikler”e tıklayın. Pencerenin en altına gidin, IP'niz “IPv4 adresi”nin yanında gösterilecektir.
Telefon ip adresi nedir diye merak ediyorsanız da akıllı telefonunuzun ayarlar menüsünden WiFi kısmına gelip bağlandığınız ağı seçtiğinizde IP adresinizi görüntüleyebilirsiniz.
Android işletim sistemine sahip telefonlarda cihazın ip adresini öğrenmek için ilk olarak Ayarlar/Sistem alanına girilir. Sonrasında telefon hakkında, Durum ve IP adresi adımları takip edilir. Böylece bağlı görünen IP adresi, telefonun internete bağlı olduğu IP adresi olarak karşınıza çıkar.
IP adresinizi herkes göremez ancak girdiğiniz web siteleri sizi takip edebilirler. IP adresiniz modemi kapatıp açtıkça sürekli değişir. Sadece statik IP 'ler aynı kalır. Bunu da genelde şirketler kullanır.
IP Adresi Ele Geçerse Ne Olur? IP adresleri sadece internete bağlanan cihazların birbirleri ile iletişim kurması için kullanılır. Herhangi bir kişinin IP adresinin başkası tarafından kullanılması tehlikeli bir durum değildir. O kişiler IP adresine ulaşsa dahi hiçbir işlem yapamazlar.
WhatsApp üzerinde gerçekleştirilen yazışmalar uçtan uca şifreli olarak korunmakta olduğundan dışarıdan üçüncü kişiler tarafından müdahale ile erişilememektedir. WhatsApp'ın çalışma mantığında üçüncü bir kişi tarafından içeriklere erişim mümkün görünmemektedir.
IP adresleri, internete bağlanmak için gerekli olan adreslerdir. IP adresi olmadan internet kullanan cihazınızın internete bağlanması mümkün değil. IP adresleri sayesinde bilgisayarlar birbirlerini bulurlar ve veri akışı gerçekleştirirler. Bunun için ise genel IP ve özel IP adresleri kullanılır.
Telefonun IP adresi ile hiçbir şey yapılmaz.
Hatta telefonunuzun IP dışında Seri No, MAC Adresi vs. ile de hiçbir işlem yapamazsınız. Telefonunuzun IP'sini alan, çalan, ele geçiren kişi bunlarla telefonunuzun yanına yaklaşamaz.
Yani, aynı modemin internet bağlantısına aynı anda bağlı bulunan cihazların tamamının IP adresi aynı olacaktır. Dolayısıyla, bu IP adresi ile yapılan internet çıkışının hangi cihaz tarafından gerçekleştirildiğinin tespitinin, yalnızca IP adresine bakılarak bulunması mümkün değildir.
Hayır. Sadece girdiğin alan adlarını ve açtığın linkleri görebilirler içerikleri değil.
Android Cihazınızda IP Adresi Değiştirme
IP adresini değiştirmek istediğiniz, bağlı olduğunuz ağa basılı tutup “Unut” seçeneğini kullanın. Sonrasında “Kullanılabilir Wi-Fi Ağları” listesini bulup “Gelişmiş Seçenekler” > “DHCP” seçeneğini tıklayın. Buradan “statik” kısmını seçin ve IP adresi alanlarını doldurun.
Modem IP Nasıl Değiştirilir? Modemin her açılıp kapanmasında veya reset atılmasında IP adresi değişir. Bunun dışında modem IP değişikliği yapmak için herhangi bir tarayıcıya modem IP adresini yazarak arayüz sayfasına bağlanılır.
İnternete bağlanan cihazların değişmeyen IP adreslerine, statik IP denir. Sabit olması sebebi büyük sistemlerde kullanılır. Örneğin sunucu gibi cihazlar ve web siteleri kendilerine ait bir statik IP kullanırlar. Bu tarz büyük cihazların ve kurumların statik IP kullanmalarının sebebi bunun değişmemesidir.
İnternette anonim olarak gezinmek için IP adresini gizli tutmanın farklı yöntemleri bulunmaktadır. IP adresi kapatma yöntemleri arasında VPN, Tor tarayıcısı ve Proxy sunucusu yer alır. Kullanıcılar bu yöntemleri uygulayarak, IP adreslerini gizleyebilir. VPN ile IP adresi gizleme: VPN ile IP adresini gizlemek mümkündür.
IP adreslerinin IPv4 ve IPv6 olmak üzere iki sürümü vardır. Aralarındaki en büyük fark, IPv4 (232) adreslerinden çok daha fazla ve benzeri olmayan IPv6 (2128) adresleri oluşturmak mümkündür. Bu durum kullandıkları format sayesinde olur.
IP Numarası ile Adres Tespiti Hakkında
%100'lik bir adres tespiti şuan için mümkün değildir. Yine aynı sorgulama alanından alan adı (domain) sorgulamasıda yapabilirsiniz.
Yani dünyada toplam 126 tane A sınıfı IP adresi vardır ve her adres 16.777.214 IP adresi (Host ID) içerebilir. Bir A sınıfında kullanılabilecek ilk IP adresi u.v.y.1, son IP adresi ise u.v.y.254'dür. İlk numara olan 0 (Network ID) ile son numara olan 255 (Broadcast) kullanılmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri