Artı eksi işareti matematiksel bir semboldür ve işaretin alt kısmında eksi üst kısmında ise artı bulunur. ± şeklinde görünen işaret yapılan işlemler sonucu matematiksel bir değer olan toleransı ifade eder ve yaklaşık bir sonuç bulunduğunda işaretin sağındaki rakam kadar artı ve eksi oynamalar olabileceğini belirtir.
Artı ve eksi işaretleri (+ ve -), pozitif ve negatif kavramlarıyla birlikte toplama ve çıkarma işlemlerini belirtmek için kullanılan matematik sembolleri.
Klavyede boşluk tuşunun sol tarafındaki alt tuşuna basılı tutulurken diğer yandan sırası ile 2-4-1 tuşlarına basılması gerekmektedir. Bunun dışında aynı simgeyi alt + 0177 tuşları ile de yapmak mümkündür.
Bağlantı kabloları ucunda bulunan, kutup başları üzerindeki + ve – kutuplarını da tespit ettikten sonra, önce artı işareti olan kabloyu bağlayın, daha sonra eksi işareti olan kabloyu bağlayın.
Üst üste kelimesi birleşik olarak yazılmaması gereken bir kelimedir. Kelimenin birleşik yazılmaması gerekmektedir. Üstüste şeklinde bir yazılış yazım yanlışına yol açmaktadır. Kelimenin doğru yazılış şekli üst üste olarak bilinmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Türk Dil kurumuna göre hoşçakal kelimesinin doğru yazılışı hoşça kal şeklinde olmaktadır.
TDK sözlüklerine göre "başa baş" kelimesi ayrı yazılıyor.
negatif sayı olumsuzdur. bir şeyden olumsuzu çıkarmanın sonucu ise olumludur yani pozitiftir.
enn basit şekilde söyleyecek olursak nesne hangi etkileşimden etkileniyorsa aynı etkileşimden etkilenen nesneyi çekiyor.artı ve eksilik de elektromanyetizmanın etkisindedir. yani zıt oldukları için birbirlerini çekmiyorlar aynı etkileşim altında oldukalrı için çekiyorlar.
Elektriksel kutupluluk (pozitif ve negatif) her elektrik devresinde mevcuttur. Elektronlar, artı kutbundan eksi kutbuna doğru akar. Bir doğru akım (DC) devresindeki bir kutup, her zaman negatiftir, diğer kutupsa her zaman pozitiftir ve elektronlar sadece bir yönde akarlar.
Klavyenin boşluk tuşunun solundaki "Alt" tuşuna basılı tutarak sağdaki NumberPad rakam tuşu takımında 241 yazmanız ya da 0177 yazmanız yeterlidir. Tuşları bıraktığınız zaman ± işareti çıkacaktır.
Artı İşareti Nedir? (+)
Ayrıca önünde artı işareti olmayan sayılarda pozitif olarak kabul edilir. Matematikte kullanılan pozitiflik anlamı sağlık ve kimya alanlarında da kullanılır. Bir testin sonucunun pozitif olduğunu belirtmek için artı işareti tercih edilir.
Bu tuşlardan biri shift tuşu olurken diğeri 4 rakamının olduğu tuş olmaktadır. Artı işaretini yapabilmek için klavyelerin üst kısımlarında yer alan 4 rakamının kullanılması gerekmektedir. Artı işareti Shift tuşu ve 4 rakamına aynı anda basılarak elde edilmektedir.
Pozitif ve negatif birbiriyle karıştırılan iki zıt ifadedir. Bunlardan pozitif olumlu, negatif ise olumsuzdur. Pozitifte varlık söz konusudur, dolayısıyla işareti artıdır (+). Negatif ise bunun tam aksi olarak yokluğu ifade ettiği için işareti eksidir (-).
Yani "+" ve "-" yanyana gelince '-' olur. Yapılan işlem çarpma veya bölme ise: (-5)x(+3)=-15 olur. "-" ile "+" nın yanyana çarpılması gene (-) yapar.
1.3. Eksi isareti ilk kez 1489 yılında Alman matematikçi Johannes Widmann tarafından ti- caret aritmeti˘gini konu eden bir kitabında kullanılmıstır.
Yüklerin biri artı, diğeri eksi işaretli olduğu zaman yükler birini çekiyor. Yüklerin her ikisi de artı ya da her ikisi de eksi işaretli olduğu zamansa birbirlerini itiyorlar.
O nedenler evet, zıt kutuplar birbirini çekebilir ama bu çekimle birbirlerine çarpabilirler. Ortaklıkların, aynılıkların, benzerliklerin değerinin çekimi ise, birbirini itmeyen birbirine sağlıklı bağlanan kutuplara dönüşebilir.
Aynı kutuplar birbirini iterken zıt kutuplar birbirini çeker.
Not: Negatif sayıların en büyüğü, '-1' sayısıdır. Aynı zamanda pozitif sayıların en küçüğü ise, '+1' sayısıdır. Yukarıdaki örneğe baktığımız zaman -1000 sayısının -1 sayısından daha küçük olduğunu görüyoruz. Bunun nedeni ise 1000 sayısının başında eksi işaretinin bulunmasıdır.
Cevap: -2 + 3 = 1 olacaktır.
-2 ise karşıya 2 olarak geçer, karşıda zaten -2 vardı dolayısıyla -2 ile 2'yi topladığımızda birbirlerini sıfırladılar ve x=0 oldu. Yani soru bu şekilde sorulmuş olsaydı cevap 0 olurdu.
Bu kelimenin doğru yazılışı ayrı biçimde ele alınmış halidir. Yani yazılış hatası gerçekleştirmek için genel olarak 'gün boyu' biçiminde ifade edilir. Bitişik olarak yazılması ile beraber ortaya anlam karmaşası çıkmaktadır.
Bitişik ya da ayrı yazılıp yazılmayacağı açısından merak edilen kelime grupları içerisinde saçma sapan gelmektedir. Bu doğrultuda Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit bu kelime grubu, 'Saçma sapan' biçiminde yazılmaktadır.
Hafta Sonu Kelimesinin Doğru yazılışı
Hafta sonu kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "hafta sonu" şeklindedir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. En sık yapılan hatalı kullanılışı ise hafta sonu şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri