Daha pratik bir tarif olarak 1 litre suyun içine 1 tatlı kaşığı tarçın atarak karıştırıp tüketebilirsiniz. Ya da 1 litre ılık suyun içine 2-3 adet çubuk tarçın atıp bekletebilir, gün içerisinde tüketebilirsiniz. Yine isteğe göre içine antioksidan özellik taşıyan limon ekleyerek bu karışımı daha güçlendirebilirsiniz.
Yüksek tansiyon hastalarına iyi gelen tarçınlı su, bağırsaklarda nitrozamine oluşumumu engelleyerek kabızlığı önler. Strese iyi gelen tarçınlı su, bu duruma bağlı olarak gelişen baş ağrılarını da dindirmeye yardımcıdır. Tarçınlı su yüksek kolesterole de iyi gelir.
Tarçınlı su 10 gün boyunca günde bir su bardağı olacak şekilde tüketilmelidir. Tarçınlı su kürü en fazla 15 gün boyunca uygulanmalı, daha sonra mutlaka ara verilmelidir. Aksi takdirde vücutta yarardan çok zararları ortaya çıkacaktır.
Tarçın çayının hem insan metabolizmasının düzenlenmesi hem de soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı enfeksiyon riskinin azaltılması açısından oldukça faydalı olduğu söylenebilir. Tarçın çayı tüketiminden kısa bir süre sonra kan dolaşımını hızlandırır. Sakinleştirici etkisi vardır. Mide bulantısını azaltır.
İlgili 20 soru bulundu
Tarçınlı suyun düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Bu şekilde tüketildiğinde yağ yağmayı kolaylaştırmaktadır. Yağların kiloya çevrilmesini engellemektedir.
Toz tarçın diyet listesinde olan yemeklere 1 çay kaşığını geçmeyecek şekilde kullanılabilir. Tarçının günlük kullanımında çok bir sorun olmasa da özellikle toz tarçının günde 1 çay kaşığı tüketmek yeterli olacaktır.
TARÇINLI SU GÜNDE KAÇ BARDAK İÇİLİR? Tarçınlı suyun günde en fazla 2 litre tüketilmesi önerilmektedir. Bu da 10 su bardağına eşittir. Bu miktarı aşmamak ve çubuk tarçınlı suyu en fazla 2 hafta boyunca tüketmek oldukça önemlidir.
BİR ÇUBUK TARÇIN KAÇ KEZ KULLANILIR? Kabuk tarçın 1 kereden fazla kullanılmaz diye düşünülebilir ancak 1 den fazla tüketimi mümkündür. 1 adet çubuk tarçının 3 veya 4 kez kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
1 bardak suyu cezvede kaynatın. İçine 1 adet çubuk tarçın atıp 5 dk boyunca kısık ateşte kaynatın. Ilıyınca süzüp akşam yemeklerinden 2 saat sonra için.
Tarçınlı su kaynatmadan içilir mi? Kaynatmadan da tarçınlı su yapabilmek mümkündür. Daha pratik bir tarif olarak 1 litre suyun içine 1 tatlı kaşığı tarçın atarak karıştırıp tüketebilirsiniz. Ya da 1 litre ılık suyun içine 2-3 adet çubuk tarçın atıp bekletebilir, gün içerisinde tüketebilirsiniz.
Sadece sabah aç karnına değil yemeklerden sonra içilen bir su bardağı tarçınlı su karın ağrılarını hafifletir. Kan şekerini dengeler: Şeker hastaları için tarçınlı su tam bir antidiyabetiktir. Öğünlerden hemen sonra içilen tarçınlı su pankreasın yorulmasını önler, kan şekerinin de dengede kalmasını sağlar.
1 su bardağı içme suyuna, 1 tatlı kaşığı tarçın ile hazırlanan tarçınlı su tarifi, bir cezvede kaynatılmalıdır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınmalı ve biraz ılıdıktan sonra tüketilmelidir. Tarçınlı su karışımını, sabah aç karna ve yatmadan önce içilmesi gerekmektedir.
Tarçınlı su olduğundan fazla tüketildiğinde bazı yan etkilere neden olabilir. Ayrıca pek çok yararı bulunan tarçınlı su mutlaka aç karnına içilmelidir. Bu sayede kilo vermeyi de hızlandırarak önemli ölçüde yağ yakacaktır.
Günümüzde toz tarçın yerine Kabuk Tarçın daha sık kullanılmaktadır. Çünkü kabuk tarçının ömrü toz tarçına göre çok daha uzundur. Bunun yanında içeriğinde uçucu yağlar da barındırmaktadır. Kabuk tarçınlarının toz haline getirilmesi ile uçucu yağ özelliği de ortadan kalkmış olur.
Bir su bardağı suyu bir cezveye ya da küçük bir tencereye dökün ve içine tarçını da ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, bir kenarda ılınmaya bırakın. Ilıdıktan sonra karışımı tüketebilirsiniz. Bu karışımı sabah aç karnına ya da akşam yatmadan önce bir bardak olmak üzere için.
Tarçın toz olarak tüketilecekse, günde yarım çay kaşığını geçmemelidir. Ayrıca direkt tüketmek yerine yemeklerin içerisinde kullanılmalıdır. Tarçın kek, kurabiye gibi hamur işlerine ve yemeklere eklenerek tüketilebilir.
Ödem atmak için tarçınlı su tüketmek isterseniz bunu toz ya da çubuk tarçınla yapabilirsiniz. Tarçınlı su iki şekilde yapılabilir. Bunlardan birincisi bir litre içme suyuna 1-2 adet çubuk tarçın atarak gün içinde soğuk olarak tüketilebilir.
Antioksidanın yanı sıra C vitamini zengini olan limonlu tarçınlı su, bağışıklığı güçlendiriyor, enfeksiyon hastalıklarından koruyor. Soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonu gibi hastalıklarda boğaz yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Limon ve tarçının birleşimi idrar söktürücü bir etkiye sahiptir.
Sıcak bir tarçın çayı yapmanın en kolay yollarından biri 1 bardak sıcak suya bir çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırmaktır. Ayrıca tarçın çubuğu kaynar su dolu bir fincana koyularak 10–15 demlenmeye bırakılabilir. Bu sırada eşsiz lezzet ve sağlığa yararlı bileşikler içeceğe karışacaktır.
Kolesterolü düşürür. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.
Erdem Yeşilada, özellikle kış aylarında sıklıkla kullanılan ve faydaları saymakla bitmeyen tarçının aşırı tüketiminde insan vücudu için bazı riskler taşıdığını söyledi. Prof. Dr. Yeşilada, "Tarçında bulunan 'kumarin' adlı madde kanı sulandırdığı için beyin kanamasına neden olabiliyor" dedi.
Suya, süte, çaya, kahveye ve diğer sıcak/soğuk içeceklere ilave edebilirsiniz.
Tarçınlı yoğurdun faydaları
Metabolizmayı hızlandırır. Hafızayı ve zeka gelişimini destekler. Sindirimi rahatlatır. Kilo vermeye yardımcı olur.
Tarçını günlük hayatınızda istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Öte yandan bu baharat doğal bir antibiyotik görevi gördüğü için hastalandığınızda antibiyotik ilaç içiyorsanız tüketilmemelidir. Araştırmalar, tarçının bu tip ilaçlarla beraber kullanımı sonra bazı yan etkilere sebep olabileceğini ortaya çıkardı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri