Polislerin şark görevi kapsamında bulunan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve ilçeleridir.
Emniyet personelinin, son depremlerden etkilenen illerden Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya'da yapacakları görevler, bugünden itibaren "şark hizmeti" olarak kabul edilecek.
Askerde Doğu Görevi Kaç Yıl? Askerde Doğu görevi hizmetine giden askerlerin hizmet süresi 2 ila 3 yıl arasında değişmektedir. Batıda görev yapan askerlerin hizmet süresi ise 4 ila 5 yıl arasında değişmektedir.
Katıldığı Emniyet Genel Müdürlüğü personelleri ile kahvaltı programında konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, 2. şark görevinin kaldırılacağını duyurup tarih verdi.
BİR DİĞER SORUN AİLE BİRLİKTELİĞİNDEN MAHRUM OLMAMIZ DİĞER STATÜLERE DOĞU GÖREV SÜRELERİ 2 YIL OLMASINA RAĞMEN UZMAN ÇAVUŞLARDA BU SÜRE 5 YILDIR AYRICA DOĞUDA GEÇEN GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELER ŞARK SÜRESİNDEN SAYILMAMAKTADIR.
İlgili 19 soru bulundu
Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev yapan Subay, Astsubay, Uzman Jandarma, Uzman Erbaş olarak görev yapan personel için Adıyaman, Bayburt, Gümüşhane ve Artvin illeri sıralı hizmet bölgesine (şark) alındı.
Uzman Çavuş Ne Kadar Maaş Alır? Uzman Çavuş olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Uzman Çavuş maaşı 2023 verilerine göre ortalama 14.500 TL civarındadır.
Hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, Hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, Hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, Hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapmasında durumunda ikinci şark görevini tamamlamış sayılacaktır.
Bu değişiklikle birlikte, polis artık kendi memleketine tayin isteyebilecek. Memurların tamamı, nüfusuna bakılmaksızın, nüfusa kayıtlı oldukları il ve ilçelere atanabilecek.. Değişiklikle, Yönetmeliğin “Memurun Yer Değiştirme Suretiyle Atanamayacağı Hizmet Yerleri” başlıklı maddesi kaldırıldı.
Polislerin şark görevi kapsamında bulunan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve ilçeleridir.
Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak değiştirildi.
Dört yıl görev süreli Artvin, Bayburt ve Gümüşhane. İkinci (Şark) bölge 2. Grup: Dört yıl görev süreli Ağrı, Bingöl, Bitlis, Iğdır, Kars, Muş ve Siirt. Üç yıl görev süreli Ardahan, Hakkari, Şırnak ve Tunceli.
Astsubay Doğu Görevi Kaç Yıl. Astsubay görev yılı doğu görevi için şöyle açıklanabilir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde doğu görevi en az 1 kez yapılmakta hatta bazı batı bölgeleri de imkanlar gereksinimi ile doğu görevi olarak sayılabiliyor.
Çalışmalarda, son 5 yıl içerisindeki asayiş ile terör olayları mercek altına alındı. Sonuç olarak şark hizmeti görevi içerisinde yer alan Rize, Yozgat, Tokat ve Kahramanmaraş, polisin mecburi görev alanından çıkarıldı.
Yönetmeliğe göre, gelecek yıl yürürlüğe girecek "şark hizmeti" yerinin 4 bölgeye ayrılmasını öngören uygulama kaldırıldı. Halen uygulanmakta olan 1. bölge (batı) ve 2. bölge (doğu) şeklindeki iki bölge uygulaması devam edecek.
Devlet memurlarının 'atama' kriterleri değişiyor. Yeni düzenlemeye göre, memurların ilk tayin yeri Doğu ve Güneydoğu olmayacak. Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere az gelişmiş bölgelerde artık deneyimli memurlar görev yapacak.
MADDE 7- Genel Müdürlük merkez, taşra ve merkeze doğrudan bağlı taşra kuruluşlarının kadrolarında geçerli olmak üzere personelin atanamayacağı yerlere ilişkin hususlar aşağıda belirtilmiştir. a) Personel, nüfusa kayıtlı olduğu yere atanamaz. Bayan personel için evlenmeden önce nüfusa kayıtlı olduğu yer esas alınır.
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle birlikte memurlara yapılan Temmuz zammı sonra polis maaşı 18.235 liradan 29.525 liraya yükselmiş oldu.
1- Asayiş gerekleri ve hizmet branşındaki ihtiyaca göre. 2- Personelin teknik bilgisi ve mesleki uzmanlığından yararlanacak birim var ise, 3- İhtiyaç doğrultusuna göre Polis Merkezlerinde (karakollarda) boşluk varsa, 4- Öncelikli birim olarak çevik kuvvet, karakol veya devriye hizmetlerine atama gerçekleştirilir.
Polislerde doğu görevi yani şark görevi zorunlu olup polislerin atanmasından 2 yıl sonra olarak yapılması gereken bir görevdir ve genellikle doğu illerine atanarak yapılır.
Bu düzenlemeyle polisler neredeyse 3 - 5 yılda bir tayin görecek. Mevcut düzenlemede polisler şarktan sonra genellikle nüfusa kayıtlı oldukları veya ona yakın illere gelerek emekli olana kadar görevlerini burada sürdürür, bir nevi yerleşik yaşama geçerdi. Şimdi bu İstanbul, İzmir ve Ankara ile sınırlandırılıyor.
Normal şartlarda iki kez şark yapma zorunluluğu bulunan polis memurları için yeni döneme geçildiğini açıklayan Bakan Soylu, şark sürelerinin birleştirilebileceğini duyurdu. Buna göre şarka giden polis memuru iki şarkı bir arada yapmak isterse buna imkan tanınacak.
Cevap: Uzman erbaşlar; iki yıldan az, beş yıldan fazla olmamak şartıyla sözleşme yaparak göreve başlıyor ve E.S. ile ilgilendiriliyorlar.
Uzman erbaşlar da diğer tüm askerler gibi 7/24 asker statüsündedirler. Bu nedenle teknik olarak çalışma veya mesai saati gibi kavramlar yönetmelikte yer almasa da genel olarak sabah 08:00 ile akşam 17:00 arasında çalışırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri