Genellikle, ağız duşunu günde bir kez kullanmak, dişler arası plak ve yiyecek artıklarını temizlemek ve diş eti sağlığını korumak için yeterli olabilir. Bu genellikle diş fırçalama işleminden sonra veya günün herhangi bir uygun zamanında kullanılır.
Ağız duşu bilhassa implant bakımı söz konusu olduğunda oldukça faydalı bir ürün olma niteliği taşır. İmplant üstüne yapılan protezlerin, sabit kron ve köprülerin altında biriken yemek artıklarının temizlenmesi noktasında hayli etkilidir. Bu nedenle ağzında implant ve köprü diş bulunan kişilere özellikle önerilir.
Farklı ihtiyaçlar için farklı başlık türlerinden uygun olan seçilerek cihaza takılır ve başlık ağza yerleştirilir, ağız kapalı tutularak diş fırçalama süresi kadar uygulama yapılır. Kullanımı sona erdikten sonra su haznesi boşaltılmalı ve her kullanımın ardından temizlenmelidir.
Yapılan bilimsel araştırmalara göre, diş fırçası sadece % 30 gibi bir hijyen sağladığı kanıtlanmıştır. Ağız için maksimum temizlik sağlamak isteyen kişilere, ağız duşu vazgeçilmez bir argüman olacaktır. Ağız duşu, ağız içi temizliği % 100 sağladığı bilimsel olarak açıklanmıştır.
Mayo Clinic , gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan ve diş ipi kullandıktan sonra kullanmanızı önerir.
İlgili 30 soru bulundu
Gargara diş fırçalanmasının yardımcısıdır, diş fırçasının tamamlayıcısıdır. Dişler mutlaka fırçalanmalı, ağız gargarası dişler fırçalandıktan sonra yapılmalıdır.
Biz size iyi ya da kötü demeyeceğiz. Kullandığınız diş macununundan en üst seviyede faydalanmanın yolunu söyleyeceğiz. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı çalkalamadan, sadece diş macununun fazlasını tükürün. Böylece diş macununuzdaki flordan maksimum seviyede faydalanmış olursunuz.
Ağız duşu, ağız hijyenini desteklemek için etkili bir araç olabilir, ancak yalnız başına diş taşını temizlemek için yeterli değildir. Ağız duşu, dişler arasındaki yiyecek artıklarını ve plak birikimini azaltabilir, ancak diş taşını tamamen uzaklaştırmak için profesyonel bir temizlik gereklidir.
Ağız duşu, diş aralarını, diş etlerini ve dilinizi temizlemenize yardımcı olabilir. Ayrıca diş taşı önlemede ve kötü nefesi azaltmada da etkili olabilir.
Philips Sonicare Airfloss
Ağız sağlığı konusunda kaliteden ödün vermeyen bir alternatiftir. Güçlü ağız duşunu su veya sıvı ağız bakım suyu ile doldurun, başlığı diş eti hizasında tutun ve plağı yalnızca 60 saniyede yok edin. Sağlıklı diş etlerine merhaba deyin.
Diş fırçası, diş fırçalama işlemi öncesi ıslatılmamalıdır. Çünkü diş fırçasının kılları ıslatıldığı zaman sertliğini kaybedecektir. Diş macunun köpürmesi için gerekli sıvı tükürük tarafından sağlanacaktır.
Kullanımı sırasında su haznesine ılık su konulmalıdır. İstenildiği takdirde ağız çalkalama suyu konulması da mümkündür. Daha sonra uygun başlık ağız duşuna takılarak çalıştırılmalıdır. Ağız duşunun hem suyu hem havayı aynı anda basınçlı bir şekilde püskürtme özelliği bulunmaktadır.
Diş ve diş etlerinin sağlığının korunması için florürlü bir diş macunu ve yumuşak kıllı bir diş fırçası ile dişler günde en az 2 kez 45 derecelik açıyla yukarı ve aşağı hareketlerle fırçalanmalıdır. Her bir dişin ön ve arka yüzeyi ile çiğneme yüzeylerinin yeterli miktarda fırçalandığından emin olunmalıdır.
Günde 2 kereden fazla olarak ağız bakım suyu kullanılmamalıdır.
Ağız bakım suyu kullanımı son derece kolaydır. Gargara, dişlerinizi fırçaladıktan sonra kullanmanız gereken bir bakım ürünüdür. Ağzınızda 30 saniye ile 1 dakika arasında çalkaladıktan sonra tükürmelisiniz. Ağız bakım suyunun, tüm ağzınıza etkili bir şekilde nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
Bir parmağınıza birden fazla diş ipi sarmayın. İşaret ve baş parmaklarınız ile diş ipini gererek, diş aralıklarınıza geçirin. İpi koparmamaya ve diş etinize zarar vermemeye özen gösterin. Diş ipinizi “C” şeklinde eğip, dişlerinizi kavrar bir biçimde diş aralıklarınızda aşağı ve yukarı doğru nazik bir şekilde gezdirin.
Ürün geniş bir hazneye sahiptir. Bu hazne doldurulabilir bir yapıdadır. İsteğe göre içine ılık su veya ağız çalkalama suyu da konabilir. Hazne doldurulduktan sonra cihaz için uygun olan başlık seçilir.
Diş taşı birikiminin tekrar oluşmasını engellemek için düzenli ve etkili bir ağız hijyeni rutini benimseyin. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın, diş ipi ve ağız gargarası kullanın. Ayrıca, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını ve düzenli diş hekimi kontrollerini sürdürün.
Diş Taşı Temizliği Sonrası Oluşan Boşluk
Bu hassasiyet, dişlerin etrafındaki boşlukların açılması nedeniyle oluşur. Bu durum, genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak, hassasiyetin azaltılması için aşırı sıcak ya da soğuk yiyeceklerden kaçınmak gerekir.
Günde iki kez, her defasında en az iki dakika boyunca florürlü diş macunu ile dişlerinizi iyice fırçalayın. Signal diş macunu, hem florür hem de özellikle tartar oluşumunu önleyen diğer aktif içeriklere sahiptir. Yumuşak veya orta yumuşaklıkta bir diş fırçası kullanın.
Diş taşı (diş tartarı) ağızda koku yapar mı? Diş taşı ağız kokusu yapmaz ancak neden olduğu rahatsızlıklar çok şiddetli ağız kokusuna neden olur. Buna halitozis denir. Halitosiz diş eti problemleriyle ve çürükle ilişkilidir.
Bu temizliğin en etkili ve kolay şekilde yapılmasının yolu ağız duşu kullanılmasıdır. Ağız duşu kullanımı sırasında su haznesine ılık su koyulur. İstenildiği takdirde ağız çalkalama suyu koyulması da mümkündür. Daha sonra uygun başlık ağız duşuna takılarak çalıştırılır.
Süre artıkça diş etlerindeki baskı ve dişler üzerindeki aşınma direnci düşer. Bu nedenle uzun fırçalama önerilmez. 2 dakika ideal süredir.
Ağızdaki asidik ortamla birlikte dişlerde biriken plak, çürük dişlerin oluşumuna zemin hazırlayabilir. Bu nedenle günde en az iki kez ve iki dakika diş fırçalamak, ağız sağlığı açısından önem taşır. Sabahları kahvaltıdan sonra ve gece yatmadan önce fırçalama alışkanlığı kazanılmalıdır.
fırçası, fırçalamaya başlamadan önce ıslatılmamalıdır. Çünkü, fırça kılları ıslatılınca, sertliğini kaybeder. mevcuttur. olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri