Sivaslı ünlüler 5 tane değil tabii ki. Reynmen, Onur Şan, Derya Tuna, Feridun Bilgin, Leyla Lydia Turgutlu, Yusuf Kaplan, Sancak, Serdar Kılıç, Serkan Kaya, İrem Sak, Cengiz Özkan, Tolga Sarıtaş, Burak Aksak, Rıza Çalımbay, Tülin Şahin, Aşık Veysel Şatıroğlu….
Malatyalı ünlüler listesinin başında ise Ahmet Kaya, Ali Kınık, İlyas Salman, Kenan Işık, Ahmet Kutsi Karadoğan (Kutsi), Mehmet Güler, Nursel Köse ve Sıtkı Kazım Sümer Tilmaç gelir.
İlgili 40 soru bulundu
2022 nüfus sayım verilerine göre, nüfusu en az olan ise Harmancık ilçesi oldu. Bursa'da Bursa doğumlular dışında en çok Erzurum doğumlu kişiler yaşarken en az da Burdur doğumlu kişiler yaşıyor.
Güncel nüfusu 3 milyon 233 bin 767 olan Bursa'da 1 milyon 566 bin 585 Bursalı yaşıyor. Bursa'da yaşayan ve memleketi başka iller olanların listesi ise şu şekilde; Türkiye'de ikamet eden nüfus, 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla bir önceki yıla göre 599 bin 280 kişi artarak 85 milyon 279 bin 553 kişiye ulaştı.
TÜİK 2018 yılsonu verilerine göre, Artvin nüfusuna kayıtlı olup Bursa'da ikamet eden 67.168 kişi bulunmaktadır (Tablo 1). (Artvinli nüfusun en fazla ikamet ettiği il ise İstanbul'dur). 2018'de doğum yeri Artvin olan 48.196 kişi de Bursa'da ikamet etmektedir.
1887 yılında Yenişehir Bilecik'e bağlandı. Gemlik'e bağlı bir bucak olan Pazarköy/Orhangazi de, 1893 yılında yeniden kaza (ilçe) oldu. 1918 yılından sonra ise Hudavendigar adı, Bursa Vilayeti olarak değiştirilmiştir.
Bursa'da Erzurumlulardan sonra sırasıyla 61.602 Samsunlu, 59.169 İstanbullu, 57.872 Muşlu, 48.196 Artvinli, 41.034 Balıkesirli, 35.958 Trabzonlu, 28.011 Diyarbakırlı, 27.315 Ankaralı, 26.399 Ağrılı ve 24.354 Giresunlu yaşıyor.
Bursa mutfağında genellikle kebap ve etli yemeklere ağırlık verilir. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan iskender, yörenin en meşhur yemeğidir. Kestane şekeri ve Kemalpaşa tatlısı da yörede ilgi gören tatlılar arasındadır.
Bursa'nın meşhur "Duvalı" tatlısı | Orhangazili tatlı üreticisi sınırları aştı | By Habertürk TV | Facebook.
Bursa'ya özgü hediyelik olarak ipek kumaş, havlu, temalı biblolar, kupalar, anahtarlıklar ve yiyecek ürünler olarak magnetler, reçel, kestane, şeftali gibi çeşitleri bulabilirsiniz. Bursa hatırası hediyelik eşyalar olarak bunları tarihi çarşıdan veya dükkanlardan alabilir sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
Başkent, 1363 yılında (I. Murad Hüdavendigâr döneminde) Edirne'ye taşınmıştır. Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u fethetmesinden sonra ise Bursa'nın faal rolü son bulmuş ve yönetim merkezi niteliğini kaybetmiştir.
Bursa Kebap Evi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Helvacı, "Bu yıl sonuna kadar şube sayımızı yurt içinde 100, yurt dışında ise 20'ye çıkararak markamızın ve geleneksel lezzetlerimizin yurt dışında büyümesi konusunda yatırımlarımıza devam edeceğiz." dedi.
Bugünkü Bursa şehrinin temelini oluşturan antik Prusıa kenti ise Bithynia krallarından I.Prusias (M.Ö.228-185) tarafından kurulmuş, adını bu kraldan almıştır. Tarihte Prusia Ad Olympum olarak anılan şehir Olympum takısı ile Olympos (Uludağ) eteğinde kurulmuş Prusias'ın kentini ifade etmektedir.
Bursa'nın bereketli topraklarından çıkan meyve ve sebzeler Türkiye'nin en prestijli ürünleridir. Adıyla özdeşleşen Şeftalinin, Deveci Armudunun, Apolyont Kirazının, sofralık zeytininin ve çeliğin en kaliteli ürünlerinin yetiştiği bölgedir Bursa.
Bursa'da 50 yıllık geçmişiyle 'Hurma Tatlısı', şehrin kendine özgü lezzetleri arasında yer buldu. Şekli ve rengi itibariyle hurmaya benzediği için bu ismi alan tatlı özellikle ramazan aylarında iftar sofralarını süslüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri