2.Diğer NSAİİ'ler gibi, ARVELES de gastrointestinal rahatsızlık ve nadir olarak ülser, kanama gibi hastaneye yatışla ve hatta ölümle neticelenen ciddi gastrointestinal yan etkilere neden olabilir.
Fazla ağrı kesici kullanmak, mide olmak üzere sindirim sistemi ve öteki organlara da zarar verebilir. Mideyi türlü zararlara, virüs benzeri rahatsızlıklara ve dokunun zedelenmesine karşı korumakta olan mide mukozası, fazla oranda ağrı kesici tüketilmesi ile hasar alır ve midede kanama, ülser ve ağır ağrıların yol açar.
Ampul formunda en yaygın yan etki enjeksiyon bölgesinde ağrı, ya da kızarıklıktır. Mide bulantısı, karın ağrısı, ishal ve hazımsızlık her iki formda da görülebilir. Arveles'i doktor izni ve önerisi olmadan kullanılmamalıdır.
Farmakokinetik Özellikler: Deksketoprofen trometamolün insanlara oral uygulamasından 30 dakika sonra Cmax.'a ulaşır. Deksketoprofen trometamolün dağılım yarı ömrü ile eliminasyon yarı ömrü değerleri sırasıyla, 0.35 ve 1.65 saattir.
Emziriyorsanız ARVELES kullanmayınız. ARVELES, tedavinin yan etkisi olarak baş dönmesi veya uyuşukluk ihtimali nedeniyle, araç ve makine kullanma yeteneğinizi az da olsa etkileyebilir. Eğer bu etkileri fark ederseniz, belirtiler geçene kadar araç veya makine kullanmayınız. Tavsiye için doktorunuza danışınız.
İlgili 16 soru bulundu
UYARILAR, Gastrointestinal Etkiler: Ülserasyon, Kanama ve Perforasyon Riski). 3.Diğer NSAİİ'ler gibi, ARVELES de ciltte eksfolyatif dermatit, Stevens-Johnson Sendromu (SJS) ve toksik epidermal nekroliz (TEN) gibi ciddi yan etkilere neden olabilir. Bu tür yan etkiler hastaneye yatış ve hatta ölümle neticelenebilir.
1 – Arveles Diş Ağrısı İçin Kullanılır mı? Hafif düzeydeki ve orta şiddetteki çeşitli ağrıların semptomatik tedavisinde kullanılan Arveles; diş ağrısı için tercih edilen bir ilaçtır.
emilmeyen ve sindirim kanalına safrayla salgılanan ilaçlar dışkı ile atılır. •Gaz ve buharlar akciğerler ile atılır. Süt, ter, tükürük, deri de ilaçların atılma yollarındandır. •İdrar pH'sı ilaçların iyonizasyon durumunu önemli ölçüde etkiler.
İlaçların vücuttan atılması
Birçok ilacın ve metabolitinin vücuttan atılması böbrekler aracılığıyla olur. Bazı ilaçlar ve metabolitleri ise karaciğerden safra yolu ile bağırsağa atılır. Gazların ve uçucu sıvıların, örneğin genel anesteziklerin, vücuttan atılmasında akciğerlerin katkısı belirgindir.
Özellikle, NSAII olarak bilinen diğer çoğu ağrı kesici ilaçlar (Apranax®, Majezik®, Arveles® vb.) mide dokusunu zayıflatarak kan sulandırıcılara bağlı mide kanama riskini artırırlar ve bu nedenle kullanılmaları önerilmez.
Arveles, bağımlılık yapma özelliği bulunmamaktadır.
Kullanmanız gerekenden daha fazla PAROL kullandıysanız:
Doz aşımında solgunluk, ishal, iştahsızlık, bulantı, kusma, mide krampları, aşırı terleme görülebilir. Kısa sürede yüksek dozda alındığında karaciğer hasarına, pankreas iltihabına, böbrek yetmezliğine, bütün kan hücrelerinde azalmaya (pansitopeni) neden olabilir.
Sindirim sisteminde ciddi hasarlar yaratabilen ağrı kesici ilaçlar, mide mukozasının korunmasında önemli rol oynayan prostaglandinlerin oluşumuna engel olup çeşitli mekanizmalarla hasar vererek, kişilerin sindirim sisteminde ülser, gastrit, kanama gibi birçok sindirim sistemi hastalığına yol açabiliyor.
Mideyi çeşitli zararlara, enfeksiyon benzeri hastalıklara ve doku hasarına karşı koruyan mide mukozası, fazla miktarda ağrı kesici tüketimi ile zarar görür ve durum midede kanama, ülser ve şiddetli ağrılar gelişmesine neden olur.
Gereksiz ilaç tüketimi önemli bir böbrek hastalığı nedenidir. Teorik olarak tüm ilaçlar böbreklerin fonksiyonunu olumsuz etkilemektedir. Ancak özellikle anti-inflamatuar ağrı kesiciler, bazı antibiyotikler ve contrast maddeler özellikle böbreklere zarar vermektedir.
Opioidler (narkotik analzezikler): En güçlü ağrı kesiciler bu gruba dahil olmaktadır. Kodein, tramadol ve morfin bu gruptandır. Bu tür ağrı kesiciler beyindeki ağrı mesajlarını değiştirme etkisine sahiptir.
Süt ve süt ürünlerinin içeriğindeki kalsiyum, antibiyotiğin emilimini azaltabilir. Bu yüzden antibiyotiğin kullanıldığı saatlerde süt ve ürünleri tüketilmemelidir. Yine bir takım antibiyotikler ise meyve suyu, domates, kafein ile birlikte kullanıldığında ilacın midede harabiyetini artırabilir.
Antibiyotik Bittikten Kaç Gün Sonra Vücuttan Atılır? Bu ilaç vücuda alındıktan sonra 35-40 saat sonra vücuttan atılır.
Başlıca boşaltım yolu moleküllerin idrara geçişidir. Kan ve idrar arasında değişim böbrekte gerçekleşir (renal eliminasyon).
Ağız yoluyla ilaç alındığında, mide ve bağırsaklardan emilimi nedeniyle etkisi 30 ila 90 dakikada ortaya çıkar.
Gerçek ilaç alerjilerinin belirtileri arasında kaşıntı, ciltte kızarıklık ve döküntü, nefes darlığı, burunda akıntı, tansiyon düşmesi, ishal, kusma, bayılma ve anafilaksi bulunur.
Erken reaksiyonlar ilacın alımını takiben ilk 1 saatte, geç reaksiyonlar ise 1 saatten sonra ortaya çıkar. Erken ortaya çıkan reaksiyonlar daha ağır reaksiyonlardır. Sık olmamakla birlikte bazı ağır cilt reaksiyonları ile karşımıza çıkan ilaç alerjilerinde ilaç kullanım öyküsü 2-4 hafta öncesine kadar uzanmaktadır.
Evde bulunan parasetamol ve iboprofen içeren ağrı kesicilerden içebilirsiniz. Ağrınız şiddetlendiği için gereğinden fazla ve sıklıkta içememeli ve dozajı geçmemelisiniz.
Zonklayan bir diş ağrınız olduğundan tuzlu ve ılık bir suyla çalkalama yapabilir, dişte olan ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda diş etinizde şişlik varsa tuzlu su yatıştırıcı görevi görür. Diş ağrınız çok şiddetli zonkluyorsa ağrı kesici alabilir ya da uzman diş hekimine görünebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri