2 kg. sofralık tuz (iyotlu veya iyotsuz farketmez) 0,5 kg. karabiber, 4 kg. yenibahar, 2,5 kg. sarımsak.
Sarımsağı toz sarımsak olarak kullanacak iseniz 30 gr. sarımsak tozuna ihtiyacınız var bunuda mağazamızdan edinebilirsiniz fakat tavsiyemiz sarımsağı taze alıp dövmenizdir bununla uğraşmak istemezseniz toz sarımsak ilede ilerleyebilirsiniz kendiniz dövecek iseniz her 1 kg kıyma için 1 baş(6-7 diş) sarımsak dövünüz.
1.2 kilogram etten 1 kilograma yakın sucuk elde edilebilir. 30 TL'lik bir ürüne işletme giderlerini de eklediğinizde maliyetiniz 37 TL olur. Hiç kâr etmeden ürünün markete satıldığını varsayalım.
İlgili 23 soru bulundu
2 kg. sofralık tuz (iyotlu veya iyotsuz farketmez) 0,5 kg. karabiber, 4 kg. yenibahar, 2,5 kg. sarımsak.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Köfteye ne kadar baharat konur? Tavsiye edilen miktar; Yarım kg kıymaya 5 çorba kaşığı köfte baharatı.
Uygun ateş derecesi orta derece olacaktır. Sucuğun çok fazla pişmemesi gerekir, her bir yüzünün ayrı ayrı çevrilerek pişirilmesi daha sağlıklıdır. Eğer sucukları fazla pişirirseniz, sucuklar kuruyacaktır. Sucukların rengi hafifçe değiştiğinde tavayı ocaktan almanın vakti gelmiş demektir.
İyi sucuk yapımında kıyılmış, olgunlaştırılmış, belirli pH değerine ulaştırılmış etlerin özel baharatlarla harmanlanması mutlak bir zorunluluktur. Katkı maddeleri ve özel sucuk baharatı ile harmanlanan etler özel kılıflara doldurularak olgunlaşmaya bırakılmakta ve akabinde iyi sucuk elde edilmektedir.
İyi bir sucuk için taze çekilmiş, yağlı bir kıymaya ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Hazır paketlenmiş kıymalarla sucuğunuz dilediğiniz lezzette ve kıvamda olmayabilir. Kıymanın çok yağlı olması sizi endişelendirmesin. Sucuğu pişirirken bu yağ eriyecek ve tavanın dibinde kalacak.
“Sucuk pişerken neden dağılır?” diye merak ediyor ve karşılaştığınız bu sorunu çözmek istiyor olabilirsiniz. Böyle bir problemin meydana gelmesinde sucukların yapım sürecinde iyi doldurulmamış olmaları ya da yağ oranının yanlış ayarlanması söz konusu olabilir.
Sucuk yapmak için bu kıymaya sarımsak, kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber mutlaka katılmalıdır. Üreticilerin taleplerine göre yenibahar, çemen, tarçın da katılabilir.
pH 5,4-5,8 arası olmalıdır. %10-20 arası yağ katılmalıdır.
1kilogramaz yağlı kıyma. 2kilogramkırmızı soğan(küçük yemeklik doğranmış)
Kavrulan kıymanın üzerine zeytinyağı, küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyin. Kavurmaya devam edin ve son aşamada sevdiğiniz baharatlar ile lezzetlendirin. Dilerseniz çiğ kıymadan kavurduğunuz kıyma kavurmayı yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Sarımsağı toz sarımsak olarak kullanacak iseniz 30 gr. sarımsak tozuna ihtiyacınız var bunuda mağazamızdan edinebilirsiniz fakat tavsiyemiz sarımsağı taze alıp dövmenizdir bununla uğraşmak istemezseniz toz sarımsak ilede ilerleyebilirsiniz kendiniz dövecek iseniz her 1 kg kıyma için 1 baş(6-7 diş) sarımsak dövünüz.
Harcın üzerine temiz bir örtü veya bez serilir. Harç, bir gün boyunca özel buzdolaplarında bekletilir. Bunu yapmaktaki sebep, sucuğun doğru bir şekilde fermente olmasını sağlamaktır.
Buradan hareketle büyükbaş ve küçükbaş hayvanların çeşitli bölgelerinde kümelenen yağ türleri (böbrek yağı, gömlek yağı, kavram yağı, kuyruk yağı ya da iç yağı) sucuk yapımında kullanılan yağ türlerindendir.
Kurutma işleminin ılık ve güneş almayan bir ortamda gerçekleştirilmesi gerekir. Bu uygun ortamda, sucuklar iplere asılır ve bekletilir. Eğer sucukları asacak için uygun yeriniz ve malzemeniz yoksa, gazete kağıtları üzerine de dizebilirsiniz. Gazete kağıdı, sucuğun içerisindeki nemi kısa sürede emecektir.
Bu şekilde tek pişirimlik hazırladığınız sucuk içlerini buzluğa atın. Kullanacağınız zaman 2-3 saat önceden dolaptan çıkarın. Orta boy bir tavada kısık ateşte kavurarak 5 dakika pişirin.
Sucuğu peçeteye sararak açık bir şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz. Eğer buzdolabı poşeti kullanacaksanız, poşetin ağzını mutlaka açık bırakın. Sucuğun nemini koruması, dayanıklılık açısından oldukça önemlidir. Yeterince hava almadığında poşette su birikmeye başlar ve sucuk küflenir.
Tuz oranında etin kilosuna göre belirli oranda kullanılıyor. Kiloya 20 gram tuz kullanıyoruz.
Biber, soğan ve maydanozu doğrayalım. Domates ve sarımsağı rendeleyelim. Salçayı, oda sıcaklığında tereyağ, zeytinyağ, pul biber, kekik, kimyon, karabiber ve tuzu kaba koyup yoğuralım. 1 kilo kıyma ve yukarıdaki malzemelerden 20 tane pide çıktı. Siz ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz.
1 kg kıyma. 2 adet yumurta. 2 adet kuru soğan. 4 diş sarımsak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri