Majezik, Parol, Arveles, Minoset Plus, Dolorex gibi elimizin altında kolay bulabileceğimiz ilaçlar diş ağrısına iyi gelen haplar arasındadır. Bu gibi ilaçlar baş ağrısı gibi yaygın ağrı tedavilerinde de kullanılıyor.
Hafif düzeydeki ve orta şiddetteki çeşitli ağrıların semptomatik tedavisinde kullanılan Arveles; diş ağrısı için tercih edilen bir ilaçtır. Günlük olarak 4 – 6 saatte ya da 8 saatte bir kullanımı önerilir. Ancak çocuklarda güvenilirliği tespit edilmemiştir ve kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır.
Analjezik aktivitenin başlaması bazı çalısmalarda uygulandıktan sonra 30 dakika içinde elde edilmiştir. Analjezik etki 4-6 saat sürmektedir. Farmakokinetik Özellikler: Deksketoprofen trometamolün insanlara oral uygulamasından 30 dakika sonra Cmax.'a ulaşır.
Evde bulunan parasetamol ve iboprofen içeren ağrı kesicilerden içebilirsiniz. Ağrınız şiddetlendiği için gereğinden fazla ve sıklıkta içememeli ve dozajı geçmemelisiniz.
Ağrının cinsine ve şiddetine göre önerilen doz genellikle her 4-6 saatte bir 12,5 mg veya 8 saatte bir 25 mg'dır. Günlük toplam doz 75 mg'ı geçmemelidir. Semptomları kontrol etmede gerekli olan en kısa süre için etkili olan en düşük dozu kullanarak istenmeyen etkiler en aza indirilebilir (bkz.
İlgili 39 soru bulundu
Diş eti iltihabından kaynaklı ağrılar için evde zerdeçal, aloe vera, karanfil gibi bitkiler kullanabilirsiniz. Bu bitkiler hem iltihaba hem de ağrılara iyi gelmektedir. Bunların yanı sıra, tuzlu su ile gargara da hem ağrıyan bölgenin rahatlamasını hem de bakterilerin temizlenmesini sağlar.
ARVELES, steroidal olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ'ler) (iltihap giderici) olarak adlandırılan ilaç grubundan bir ağrı kesicidir.
Düzenli diş fırçalamak, gargara yapmak, soğuk kompres uygulamak gibi bazı yöntemler diş eti ağrısı için çok sık tercih edilir. Evde uygulanan bu yöntemler, ağrı bölgesinde iyileşme görünmesini sağlayabilir. Diş eti ağrısı yaşandığında, düzenli olarak dişleri fırçalamak hayati öneme sahiptir.
Nedeni: Diş ağrısı, genellikle bir dişin çürümesi, enfeksiyonu, sinirin tahrişi veya diğer dental sorunlar nedeniyle meydana gelir. Diş zonklaması ise genellikle diş sıkma veya diş gıcırdatma alışkanlığı, dişeti hastalığı veya çene kaslarının gerilmesi sonucunda ortaya çıkar.
Tedavi için; buz kompresi, maydanoz, karanfil, sirkeli su ve tuzlu su ile gargara yapmak ağrının hafiflemesine yardımcı olur. Fakat diş ağrısının dayanılmayacak düzeyde olması durumunda diş hekimine gidilmesi en doğru seçenek olacaktır.
Zonklayan bir diş ağrınız olduğundan tuzlu ve ılık bir suyla çalkalama yapabilir, dişte olan ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda diş etinizde şişlik varsa tuzlu su yatıştırıcı görevi görür. Diş ağrınız çok şiddetli zonkluyorsa ağrı kesici alabilir ya da uzman diş hekimine görünebilirsiniz.
Ağrı kesiciler, mutlaka tok karnına ve bol su ile alınmalı, asla aç karnına alınmamalıdır. Midede ülser veya gastriti olan hastalar, ağrı kesici almak zorunda ise, tok karnına ve beraberinde mide koruyucu hap veya şurup ile beraber almalıdır.
Diş çekimi sonrasında kişinin kesinlikle doktor tavsiyesi olmadan herhangi bir ağrı kesici kullanması önerilmemektedir. Bu diş ağrılarının nedenleri arasında köküyle çekilen dişin sinirlerde hassasiyete neden olması yer almaktadır.
Sigara içmek diş ağrısına neden olmaktadır. Sigara içmekten kaçınmalısınız. Şekerli içecek ve yiyeceklerin tüketimini aza indirmelisiniz.
Birçok ağrıda olduğu gibi parol da diş eti ağrısının önüne geçmek konusunda etkili olabilir.
Yoğun ağrının 48 saat içinde geçmesi, sızının ise ortalama 10 gün içinde kaybolması beklenir. Kimi vakalarda sızının tamamen geçmesi üç haftayı bulabilir.
Gece başlayan diş ağrısı için yapılabilecek en doğru hamle, ağrı kesici bir ilaç alarak en yakın diş hekimine gitmektir. Diş hekimine erişimin zor olduğu durumlarda ağrıyan dişin diş eti bölgesine kolonya, alkol, aspirin vb şeyler sürmek, son derece yanlış ve tehlikeli uygulamalardır.
Kesinlikle ağrıyan diş üzerine ASPİRİN ya da herhangi bir ağrı kesici ilaç uygulanmamalıdır. Kimyasal yapıları nedeni ile bu gibi ilaçlar diş etinde ve çevre yumuşak dokularda tahrişlere neden olabilmektedir. Bu da diş ağrısının yanında ikinci bir ağrının oluşmasına neden olacaktır.
Bu tür vakaların antibiyotikle tedavi edilmesi gerekir. Diş enfeksiyonlarının tedavi edilebilmesi için genellikle 7 ila 10 gün süreyle antibiyotik kullanımı söz konusu olabilir. Diş hekimleri hasta özelinde; penisilin, klindamisin ya da metronidazol antibiyotikleri reçete etmeyi tercih edebilirler.
Bir bardak ılık suya birkaç çay kaşığı tuz ekleyin. Karışımı ağzınızın etrafında gezdirin ve sonra suyu tükürün. Bir diş ağrınız olduğunda hem sıcak hem de soğuk su rahatsız edici olsa da, ılık su yatıştırıcıdır. Ilık su ağrıyı hafifletmeye yardımcı olurken tuz da diş eti dokunuzdaki şişliği azaltacaktır.
En yaygın şekilde görülen diş eti iltihabı belirtileri şunlardır: Diş etlerinde hassasiyet, kızarıklık ve şişlikler. Beyaz renkli iltihabi oluşumlar. Dişlerin fırçalanması veya diş ipi kullanımı esnasında kanama.
ARVELES, steroidal olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSA 'ler) olarak adlandırılan ilaç grubundan bir ağrı kesicidir. Tablet şeklinde ilaç alması mümkün olmayan hastalarda orta ile şiddetli derecedeki ameliyat sonrası ağrı, renal kolik (şiddetli böbrek ağrısı) ve bel ağrısının semptomatik tedavisi için kullanılır.
Majezik, Parol, Arveles, Minoset Plus, Dolorex gibi elimizin altında kolay bulabileceğimiz ilaçlar diş ağrısına iyi gelen haplar arasındadır. Bu gibi ilaçlar baş ağrısı gibi yaygın ağrı tedavilerinde de kullanılıyor.
Reçeteli veya reçetesiz ağrı kesiciler kullanılırken alkol almak, ağrı kesicinin etkisini yoğunlaştıracağından kişiye zarar verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri