Bahçe mobilyalarından kapı pencere demirlerine, korkuluklardan asansör kapılarına kadar dış mekanda bulunan yüzeyler için sentetik metal boyası kullanmak en doğru çözüm olacaktır.
Kapılar nasıl boyanır? Su bazlı ahşap boyasıyla kapılarınızı boyayabilirsiniz. Eğer kapılarınız vernikli ise önce zımpara yapılması gereklidir. Zımpara sonrasında kolaylıkla boya uygulama aşamasına geçilebilir.
Pencere ve Kapılar
3. ve 4. kat boyama isteğinde beyazın zıttı olarak görülebilen koyu ahşap renginin varyasyonu dikkate alınmaz. 1 kg yağlı boya ile kaç kapı boyanabilir sorusunun cevabı farklı olduğu için sadece 2 veya 3 kapı boyanabilmektedir.
Hammerite metal boyası gibi metal boyalar, çoğunlukla her yüzeyde kullanılmaya uygundur. Antipas ve astar özelliğine de sahip olan bu metal boyaları, her çeşit metal yüzeyi boyamak için idealdir. Standart metal boyalarının yanı sıra kullanılan sprey metal boyası çeşitleri ise boyama işlemini büyük ölçüde kolaylaştırır.
Özellikle panel kapı uygulamaları için formüle edilmiştir. 2.5 lt bir boya ortalama 6 kapı boyamaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
6 adet kapıya kaç kilo boya gider? 1,5-2 kg boya ile 6 adet kapıyı rahatlıkla boyayabilirsiniz.
Panel kapı boyalarında su bazlı koku yapmayan ürünler kullanılabilir. Panel kapı boyalarında tiner bazlı ürünlerde mevcuttur. Bu boyalar boş dairelerinizde kullanıma daha uygundur.
Yağlı boya, demir için en iyi boya seçenekleri arasındadır. Seçtiğin boya mat ya da ipek mat yağlı boya olmalıdır. Çünkü sürüldüğü yüzeyde uzun süre tutunabilir ve kalitesi yüksektir.
Tavsiye Edilen Demir Boyası Türleri
Akrilik metal boyası akrilik reçine esaslı çeşididir.
Demir ve diğer metal yüzeylerin boyama uygulamalarında su bazlı boyaları kullanabilirsin. Su bazlı boyalar su ile inceltilir, çok hızlı kurur ve koku yapmama özelliğine sahiptir.
Su bazlı panel kapı boyası, kokusuz oluşuyla dikkat çeker. Tercih edilmesinde en büyük etmenlerden biri koku yaymaması ve bu sayede rahat kullanım sunmasıdır.
Her türlü mdf, kaplama, masif gibi ahşap yüzeylerde uygulanır. Özellikle panel kapı uygulamaları için formüle edilmiştir. 2.5 lt bir boya ortalama 6 kapı boyamaktadır. 0.75 lt bir boya ortalama 2 kapı boyamaktadır.
Kapının üretildiği malzeme boya seçiminde birinci kriter olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle iç kapılar ahşap malzemeden üretilirler bu yüzden seçimin su bazlı ahşap boya yönünde olacaktır.
En başta da söylediğim gibi kapının kendi dokusunu bozmamak için yağlı boya gibi boyalar kullanmamalısınız. Panel kapı boyaları ince bir yapıda olduğu için bu dokuyu korumanızı sağlıyor. Boyayı kullanmadan önce iyice karıştırmayı unutmayın!
Çelik Kapı Hangi Boya İle Boyanır? Çelik kapıları boyarken akrilik boya tercih edilebilir.
Paslı demiri boyamadan önce, öncelikle pasın tamamen temizlenmesi gerekir. Bu işlem genellikle zımpara ile gerçekleştirilir. Daha sonra yüzey, boyanın daha iyi tutunmasını sağlamak için özel bir temizlik solüsyonu ile temizlenmelidir.
Demirin her yeri zımpara yapıldıktan sonra toz bezi veya fırça yardımı ile tozun giderilmesi sağlanır. Bu işlemlerin ardından paslı yüzeylere pas önleyici anti- pas uygulamak demirin ömrünü uzatır. Demire sürülen astar kuruduktan sonra istediğiniz renk mat ya da ipek mat yağlı boya ile tekrar boyanır.
Antipas çeliğe uygun olmakla birlikte pas önleme konusunda suya maruz kalması nedeniyle kötü hale gelen durumlarda koruma sağlamaktadır. Metal ve çelik yüzeyleri koruyarak korozyona karşı daha dayanıklı olmasını sağlayan özel üretilmiş bir üründür.
En iyi metal boyası hangisi? Yağlı boya, demir için en iyi boya seçeneklerinden biridir. Seçeceğiniz boya türü mat veya ipek mat yağlı boya olmalıdır. Uygularken yüzeye uzun süre tutunabildiği için kalitesi yüksektir.
Keyifli uygulaması ve çoğu zaman ek malzeme gerektirmemesiyle ön plana çıkan boyalar; sprey cam boyası, taş, metal, ahşap, karton, lastik, plastik, seramik, porselen ve metal gibi birçok yüzeye uygulanabilir. Fırça ile işlem yapılan yüzeylere göre daha pürüzsüz görünüm ile boyada eşit dağılım sağlar, hızlı kurur.
Gelin metal boyama için boya seçimi nasıl yapılır inceleyelim. Bahçe mobilyalarından kapı pencere demirlerine, korkuluklardan asansör kapılarına kadar dış mekanda bulunan yüzeyler için sentetik metal boyası kullanmak en doğru çözüm olacaktır.
Zımpara yapmadan boya yapmak için astar çekilmesi gerekir. En doğru astar, boyanız ile aynı cins olan astardır. Bir mobilyayı akrilik boya ile boyamak istiyorsanız akrilik astar, yağlı boya ile boyamak istiyorsanız sentetik astar, selülozik boya ile boyamak istiyorsanız selülozik astar kullanmak doğrudur.
Boya alttaki katmana tutunamadığında soyulacaktır. Örneğin, parlak, sert, kaygan yüzeylerin boyanması normalde soyulmuş boyayla sonuçlanır. Kaygan yüzeyler, boyanın tutunması için gereken küçük tepelere ve çukurlara sahip değildir. Bir yüzeyin nemli bir ortamda boyanması boyanın da soyulmasına neden olacaktır.
Kullanmadan önce ürün iyice karıştırılmalıdır. Su ile inceltilebilen, ahşabın dokusunu gösteren yapıdadır. Suya ve evdeki kimyasallara karşı dayanıklıdır. Sarar- maya karşı maksimum direnç gösterir, yüzeye mükemmel yapışır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri