Asansörlerin zeminleri çamaşır suyu ile suyun karıştırılarak yapıldığı ürünler ile ya da zeminler için satılan yüzey temizleyicileri ile temizlenebilir. Aynı zamanda asansörün aynası, tuşları ve kapısı gibi metal yerler asansör parlatıcı ürünü ile hem dezenfekte edilip hem de pırıl pırıl yapılabilir.
Pas lekesini çıkarmak için ilk olarak pasın tozunu güzel bir şekilde süpürmek gerekmektedir. Süpürme işleminden sonra bulaşık deterjanı ve su karıştırılıp köpüklü su ve bir bez yardımı ile silinebilir. Bunun yanında pek çok yerde satılan pas sökücü spreyler de bu anlamda yardımcıdır.
Asansörün yan yüzeyleri malzemesine uygun temizlik ürünü ve araçlarla sıklıkla temizlenir. Yüzey üzerinde oluşabilen parmak izleri, yağ ve leke gibi kalıntılar uygun olarak seçilen yağ ve kir çözücüleri ile tüy bırakmayan bir bezle temizlenir.
BİLİNEN: Asansörler tek bir halatla taşınır,bu halatın kopması halinde kabin düşer.
Asansörün iç kapılarının zorlanması, tekmelenmesi yada farklı şekillerde darbeye maruz bırakılması mekanik aksamların sıkışmasına sebep olabilir. Şayet basit bir arıza sonucu asansörde kalmış iseniz asansör servisi sizi kısa bir sürede kurtarabilecek iken sorunun biraz daha büyümesine sebep olabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Asansör boşluğuna su doluyorsa, bu su asansörün arıza yapmasına sebep olabileceği gibi binaya da ciddi zarar vermektedir. Asansör boşluğundaki su, binanın temelinde bulunan betonların çürümesine sebep olur. Uzun vade suya maruz kalan beton, suyu emer ve betondaki demirlerin de zarar görmesine sebep olur.
havalandırması çalışmıyorsa asansörün büyüklüğüne ve içerisindeki kişi sayısına göre zaman değişir ama evet oksijensiz kalınır.
Asansöre girerken kabinin o katta olup olmadığına dikkat edilmelidir. Asansöre binip, inerken dikkatli olunmalıdır. Asansör ve kat seviyesi farklılıkları olma ihtimali nedeniyle takılıp düşme ihtimali göz önüne alınmalıdır. Asansöre 12 yaşından küçüklerin yalnız binmeleri önlenmelidir.
Asansörde bulunan halatların her biri, genellikle birbirinin etrafına sarılan farklı uzunluklardaki çelik malzemelerden yapılır. Oldukça dayanıklı bir yapıya sahip olan asansör halatları, aşınma ve yıpranma noktasında bir hayli uzun ömürlüdür. Fakat elbette bu halatların da nadiren de olsa kopma ihtimalleri vardır.
Bu çok önemli anda asansör, zemine çarpmadan hemen önce, belli bir asansör hızıyla düşüyor. Siz zıpladığınız için, asansörden daha yavaş düşüyorsunuz. (Aniden duran) asansörün tabanına çarpma hızınız, asansörün hızından sizin zıplama hızınızın çıkarılmasıyla bulunur.
Asansör boşluğuna neden su dolar sorusunuz maddeler halinde açıklayalım; Binanızda zemin etüdü yapılmamıştır. Kanalizasyon borusu patlamıştır. Rögar kuyusu bakımı yapılmamıştır.
24 Haziran 2015 tarihinde yayınlanan “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” gereğince asansörün hizmete alınmasını müteakip iki yıl sonra, devamında yılda en az bir kere olmak üzere yapılması gereken kontrollerdir.
Asansör çukuru perde beton ve zeminde bulunan su köprüsü teşkil eden yerleri murç yardımı ile açılarak temizlenir. Betonda açılan oyuklar temizlenir ve AKERKİM (İZO) MORTAR HİDROFOBİK Tamir Harcı ile tamiratları yapılır, zemin betonu ile perde arasında fileli pah yapılmalıdır.
En iyi pas sökücü tavsiyelerine gelecek olursak; Biobellinda, Klora, 404, Selsil, Asperox, Best, Henkel, Farmasi Mr ve Porçöz parlak yüzey, kolay kullanım, hızlı temizleme, lekeleri sökme, anında temizleme, hızlı etki, kolay durulama, hızlı pas sökücü markaları olarak biliniyor.
"Paslı küçük eşyalarınızı beyaz sirke dolu bir kavanoza birkaç dakika koyun. Ardından üzerindeki bozulan kaplama kısmının kolayca söküldüğünü göreceksiniz. Daha büyük bir metal nesnedeki pası çıkarmaya çalışıyorsanız, doğrudan paslı bölgeye beyaz sirke dökün, kuruması için zaman verin ve ardından bir bezle fırçalayın.
- WD-40 formülü hiçbir aşındırıcı madde içermeksizin çok kalın tabakalı gres yağı ve kiri, etiket ve yapıştırıcı madde kalıntılarını yüzeyden tamamen temizler. Ayrıcı oluşturduğu film tabaka ile çürüme ve paslanmaya karşı korur.
Bu güne kadar yapılan muayene sonuçları, halatların ortalama yoğun trafikli yerlerde 6-8 ayda normal trafikli yerlerde 12-24 ayda bir yağlanması gerektiğini göstermiştir.
İskelet sisteminde kemiklerin içinde korunan yumuşak dokulu organların düşüş şiddetinden darbe almasını engellemek için en önemlisi duruş pozisyonunu doğru seçmek. Bunun için en doğrusu, ne ayakta durmak zemine çakılmadan hemen önce zıplamak. Düşüş anından az az hasarla kurtulmak için zemine cenin biçimde yatmalısınız.
Sağı solu demirle kaplı olduğu için çekmez. Çekmesi için yapacak birşey yok sanırım. Asansörün metal alaşım kabini mobil telefon sinyallerini yansıtır.
Asansöre kamera takmak, bu bölgelerin halka açık ve ortak kullanımlı alanlar olmasından dolayı genellikle yasal kabul edilir. Kamera kullanımı sayesinde asansörde gerçekleşebilecek olası hırsızlık, saldırı gibi suçların tespiti kolaylıkla yapılabilir.
Halatlı yük asansörleri, seyir mesafesinin on metre ile otuz metre arasında olduğu yüksekliklerde kullanılır. Ortalama 10000 kg kadar yük taşıyabilirler. Pistonlu yük asansörlerinde, seyir mesafesinin 1 m ile 20 m arasında olduğu yüksekliklerde kullanılır ve 5000 kg a kadar yük taşıyabilirler.
Her depremde elektrik kesilmemektedir. Ancak yüksek şiddetli depremlerde asansör kullanmak, elektrik kesintisini de beraberinde getireceğinden asansörler kullanılmamalıdır. Deprem anında asansörde mahsur kalan kişi, öncelikle sakince sallantının bitmesini ve çıkarılmayı beklemelidir.
Asansörlerde Gürültü ve Titreşim Sebepleri
Genellikle dikey taşıyıcı sistemler çalışmaya başladıktan sonra duyulan sesler rahatsız etmeye başlar. Asansör sistemini oluşturan temel ekipmanlarda meydana gelen deformasyonlar, yıpranmalar, çatlaklar, sallanmalar seyahat sırasında rahatsız edici sesler oluşturmaktadır.
Elektrik kesilince KTS otomatik olarak devreye girer, Kabin kaldığı yerden bir alt veya bir üst kata doğru harekete başlar, kat hizasında durur ve kapı açılır. Kurtarma işlemi tamamlanmıştır. Kurtarmadan sonra elektriğin gelmesini bekler. Elektrik gelince asansör otomatik olarak normal çalışma şekline döner.
Asansörlerde ayna olmasının iki sebebi vardır; Bunlardan biri asansör çağırdığınız kata geldiğinde kabinin gelip gelmediğini anlamak içindir. Yani asansöre binerken kendi görüntümüzü görüyorsak, çağırdığımız asansör ile birlikte kabin gelmiştir. İkinci sebebi ise klostrofobileri olan insanlar içindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri