Pozantı-Aşar Yaylası - Adana Pozantı- Çamardı karayolunun 14'üncü kilometresinden kuzey-batıya (sola) dönülerek 1,5 kilometre stabilize yolla ulaşılır. Yörenin yayla mimarisine uygun ahşap ve taşlardan yapılan yayla evleri, çam, köknar, sedir ağaçları ve meyve bahçeleriyle içiçedir.
Pozantı-Armutoğlu Yaylası - Adana
Pozantı-Ankara yol ayrımından doğuya doğru (Sarımsak Dağı) dönülerek 13 kilometrelik çam ve köknar ormanları içinden geçilerek ulaşılır. Tamamen bakir durumda olan yayla sedir, köknar, ardıç ağaçları ve kır çiçekleri ile iç içedir.
Bürücek Yaylası, Adana'nın doğal güzellikleriyle ünlü bir yaylasıdır. 2200 metre yükseklikte yer alan yayla, doğal yaşamı koruma alanıdır ve doğal yaşamın tadını çıkarmak isteyenler için mükemmel bir yerdir.
Adana'ya 45 dakika mesafede olan Bürücek Yaylası, Adana'nın en eski yaylası olma özelliği taşıyor. Toros Dağları'na sırtını dayayan, çam ve dev ladin ağaçlarının gölgelediği Bürücek Yaylası, Adanalıların en eski yerleşimlerinden biri aynı zamanda.
Karaisalı Kızıldağ Yaylası
Adını yakınında yer alan Kızıldağ'dan alan yaylaya, yöre halkı yoğun olarak rağbet etmektedir. Elma, armut, kiraz, vişne ve ceviz ağaçları bulunan yaylada yaban hayatı da oldukça zengindir. Kızıldağ, trekking yapmaya son derece uygundur.
İlgili 17 soru bulundu
Pozantı'ya geldiğinizde mutlaka gezip görmeniz gereken yerlerin başında Belemedik Yaylası gelmektedir. Tekir Yaylası, Armutoğlu Yaylası, Aşar Yaylası, İbrahim Paşa Tabyası, Anahşa Kalesi, Akköprü, Pozantı Anıt Ağaçları, Cemal Paşa Camii ve Çeşmesi görmeniz gereken yerler arasındadır.
Mersin'de Gözne, Ayvagediği, Kızılbağ, Soğucak, Bekiralanı, Fındıkpınarı, Mihrican, Çamlıyayla, Namrun, Sebil, Tarsus'ta, Gülek, Erdemli'de, Sorgun, Güzeloluk, Küçükfındık, Silifke'de, Balandız, Gökbelen, Kırobası, Gülnar'da Bardat, Tersakan ve Kozağaç Yaylaları, Mersin nüfusunun büyük bir bölümünün yaz aylarında ...
Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize
Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.
Kaçkar Yaylası, Rize
Rize'de bulunan Kaçkar Yaylası da onlardan biridir. 1994 yılından günümüze kadar milli park statüsünü koruyan Kaçkar Yaylaları, Türkiye'nin en güzel 10 yaylası listemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde konumlanan yayla, 2400 metre yükseklikte yer alıyor.
Hızır Yaylası:
İklimin verdiği özellikle her mevsim yeşillikler içinde bulunan Hızır Yaylası, İslahiye ilçesi Altınüzüm beldesinin . batısında Amanos Dağlarının tepesinde bulunmakta ve yeşilin her tonunun görülebileceği ve gökyüzünün mavisiyle kucaklaştığı bir yaylalar topluluğudur.
Pozantı-Akçatekir Yaylası - Adana
Çam, ardıç ve meyve bahçeleri arasında kurulmuş olan yaylada, yayla mimarisine uygun yapıların yanında farklı mimari tarzların örneklerini de görmek mümkündür. Her yıl 1 Eylül tarihinde Akçatekir Yaylası Geleneksel Yayla Şenlikleri yapılmaktadır.
Kış mevsimi Doğal güzellikleriyle adına yakışır bir ilçe olan Yeşilyurt'ta, başta Malatya ekonomisinin itici gücü olan kayısı olmak üzere kiraz, üzüm, ceviz ve elma yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Berçin yaylası İlçemiz güneyinde Toros dağları eteklerinde Arslantaş Mahallesi yakınlarında bulunmaktadır ve Adana sınırına yakındır. Doğal güzelliği, su kaynaklarının çok olması ve havasının temiz olması nedeni ile yaz aylarında yaylacılar ve piknik yapmaya gelenler için gözde bir yer olmuştur.
Kozak Yaylası, Ege Bölgesi'nde İzmir sınırları içinde Bergama-Ayvalık ilçe merkezleri arasında yer alan, Bergama'ya yaklaşık 20 km mesafeden itibaren başlayan, deniz seviyesinden yüksekliği 500-1000 metre arasında değişen yayla.
Kızıldağ Yaylası, Karaisalı ve Adana'nın yüksek rakımlı yaylalarından birisidir. Yerleşim yerlerinin rakımı 1550 metreden başlayarak 1700 metreye kadar değişmektedir.
Sıcak havadan ve kentin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler, Erciyes Dağı'nın eteğindeki 2 bin 500 rakımlı Tekir Yaylası'na kurulan çadırlarda doğayla iç içe yaşamanın tadını çıkarıyor.
O kadar yüksek bir noktaya çıkıyorsunuz ki, Ayder'e bağlı olan tüm yaylaları ve Kaçkar Dağları'nı bembeyaz bulut örtüsünün altından görebiliyorsunuz. Sizce de kulağa mühtiş gelmiyor mu? Huser Yaylası rakım ölçüsünü merak edenler için hemen söyleyelim. Bu yayla 2400 rakımı ile Karadeniz'in en yüksek yaylası!
Gümüşhane'de 320 köy, 430 yayla bulunduğunu belirten Memiş, şöyle devam etti: "Bilinenin aksine, Doğu Karadeniz'de en fazla yaylaya sahip olan il, Gümüşhane. Karadenizli hemşehrilerimizin kullanmış olduğu yaylaların bir çoğu, aslında, mülki taksimatta Gümüşhane'ye bağlı.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarına bağlı bir yayladır.Ortalama 2400 rakıma sahiptir.
Karadeniz'in en güzel yaylalarından biri olan Ayder Yaylası ile başlamak isteriz. Rize'nin Çamlıhemşin kasabasına bağlı olan Ayder Yaylası, yerli ve yabancı turistler tarafından en çok tercih edilen yerler arasında… Şehir merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunuyor.
Aybastı ilçesindeki 1500 rakımlı Perşembe Yaylası, eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor. Özellikle sıcakların etkili olduğu bugünlerde yayla, sisli ve serin havasıyla rahat bir ortam sunuyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşanlar, doğada piknik yapıyor, menderes manzarası eşliğinde fotoğraf çektiriyor.
Fiziki coğrafyada yayla
Dünyada en geniş ve yüksek plato Tibet Platosu'dur. Dünyanın çatısı (roof of the world) olarak isimlendirilir. Tibet Platosu 2 milyon km karelik bir alanı kapsar (Fransa veya Teksas'ın dört kat büyüklüğündedir) ve deniz seviyesinden ortalama yüksekliği yaklaşık 16.400 ayak (feet) (5.000 mt) dir.
Mersin ilinin büyük bir kısmını oldukça yüksek, engebeli ve kayalık Batı ve Orta Toros Dağları oluşturmaktadır. Ovalık ve hafif eğimli alanlar ise bu dağların denize doğru uzandığı il merkezi, Tarsus, Silifke gibi alanlarda gelişmiştir.
Kozan-Göller Yaylası - Adana
Kozan İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıkta stabilize yolla ulaşılan yayla tamamen bakir durumdadır. Ormanlar ve kır çiçekleri ile kaplı olan yaylada elektrik ve telefon bulunmakta, bakkal ve kır kahveleri hizmet vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri