2023 yılı itibari ile 501 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Aşçıbaşı maaşları 24680 TL'dir. En düşük Aşçıbaşı maaşı 19740 TL iken, en yüksek Aşçıbaşı maaşı 51980 TL'dir. Güncel Aşçıbaşı maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
eleman.net verilerine göre, Aşçıbaşı 2023 yılında ortalama 37.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Aşçıbaşı , Temmuz 2023 yılında ortalama 37.600 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 30.360 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
eleman.net verilerine göre, Aşçı 2023 yılında ortalama 24.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Aşçı , Temmuz 2023 yılında ortalama 24.300 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 18.920 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
2023 Sous Chef pozisyonu için alınan veriler doğrultusunda,Sous Chef Maaşları ortalama aylık 9.300 TL'dir. Sous Chef En düşük maaşı 7.000 TL, En yüksek ise 11.600 TL'dir.
Günde 14-16 saat çalışma süresinin geri kalanını uykuya ayırmak kadar normali yok. Çalışmak için sağlıklık olmak gerek çünkü. Peki ya tatil günü?
İlgili 33 soru bulundu
Otel, restaurant, kafe gibi yiyecek ve içecek hizmeti veren yerlerin mutfaklarında; malzeme tedariğinden menü belirlenmesine, yemeklerin hazırlanmasından sunumuna kadar, departmanın tümünden sorumlu olan kişiler, aşçıbaşı ya da şef aşçı olarak tanımlanır.
İyi bir aşçıbaşı/aşçı olmak için üniversitede 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları ya da 2 yıllık Aşçılık okunmalıdır. Ayrıca bu alanda eğitim veren kurslar da bulunmaktadır. Kursların süresi 3 ile 10 ay arasında değişmektedir.
Aşçılık mesleğinin maaşları çok fazla değişiklik göstermektedir. Kamu ya da özel sektörde çalışanlar 3500 lira gibi bir ücret alırken çok tanınmış restoran ya da otelde çalışan aşçılar 5000- 6500 lira gibi bir maaş alırlar.
Mutfak Şefi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Mutfak Şefi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 35.700 TL civarındadır.
eleman.net verilerine göre, Restoran Şefi 2023 yılında ortalama 21.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Restoran Şefi , Temmuz 2023 yılında ortalama 21.100 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 16.500 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Aşçılar bahşiş almaz. Garsonluk da en az aşçılık kadar zor bir meslek. Onların da çalışma saatleri dengesiz, düzensiz ve uzun. Yemek sektörü genel olarak böyle, yapacak bir şey yok.
Aşçılık bölümünde, 2 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Aday öğrencilerin Aşçılık bölümünü tercih edebilmeleri için TYT puan türünden gerekli olan puanı almaları gerekmektedir.
Aşçılar yemek yapmakla mükellef kişilerdir. Şefler ise yemeği sanata dönüştürerek etkili pişirme dereceleriyle hazırlayan hem. Mutfağı hem restoranı yönetebilecek vasıfta kişilerdir.
Büyük ve köklü restoranlarda şef olmak istiyorsanız akademik eğitim önemlidir. Bunun için; 2 yıllık aşçılık ön lisans programlarına ya da. Üniversitelerin 4 yıllık gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerine Üniversite YGS'de yeterli puanı alarak giriş yapabilirsiniz.
4.3. Yemekhanenin genel temizliğini aşçının uygun gördüğü ve hijyen kuralları çerçevesinde yapar. 4.4. Yemeklerin servis edilmesini aşçının direktifleri doğrultusunda gerçekleştirir. 4.5. Bulaşıkları yıkar.
Aşçı olmak için üniversitelerin Aşçılık ya da Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinden mezun olmak gerekir. Aşçılık için temel kriter üniversite eğitimidir aslında ancak küçük yaştan itibaren mutfakta çalışarak ve kişisel gelişimini sürdürerek aşçılık mesleğini alaylı şekilde öğrenmek de mümkündür.
Meze Aşçısı (Chef Hors D'Ouvrier):
Her türlü meze, kanepe, sandviç, salata gibi soğuk yemeklerin hazırlanmasından ve bu yemeklerin servise çıkmadan önce süslenmesinden sorumludur. Hazırladığı yemeklerin süslenmesi konusunda yeterli bilgi ve deneyime sahip olmalıdır. Soğuk mutfakta görev yapar.
Sadece yemek yapma ve tarifler üzerinden değil; yemek tarihleri ve kültürleri, sunum becerileri, restoran işletmeciliği, gıda teknolojileri, maliyet kontrolü gibi pek çok alanda öğrencilerini yetiştirir. 4 yıllık lisans eğitimi sonrasında sahip olacağın diploma ile kendi mutfak kültürünü oluşturabilecek bilgiye erişmiş ...
Aşçılık Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, turizm endüstrisinde konaklama, yiyecek-içecek, banket ve endüstriyel yemek hazırlama işletmelerinin mutfak ve servis başta olmak üzere ilgili birimlerinde çalışma olanağına sahip olabilmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri