Buzdolabında tutulması tavsiye edilen helvaların, kapaklı bir kap içerisine konarak saklanması ve bir ay içerisinde tüketilmesi önerilir. Hava alan helvalar nemlenmeye bağlı olarak yumuşar. Yumuşak kısım bir kaşık yardımıyla alınarak tüketilmeye devam edilebilir.
Kaynayan yağın üzerindeki köpükler temizlenir ve tülbent bezinden süzülerek tortularından ayrılıp kavanozda, oda ısısında dahi saklanır.
· Helva, serin, ışık almayan, rutubetsiz ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Buzdolabına konulmamalıdır. · Helvanın paketi yada kutusu açıldıktan sonra hava almayan kapaklı bir kap içerisine konulmalı ve bir ay içerisinde tüketilmelidir.
Helva içinde koruyucu madde olmayan doğal ve bozulması zor dayanıklı bir üründür. Isı değişimlerinde yağlanma gözlenir, fakat bozulma olmaz.
Muhafaza Şartları: Serin ve Kuru Bir Yerde Muhafaza Ediniz. Direk Güneş ışığından uzak tutunuz.
İlgili 26 soru bulundu
Ayrıca güneş ışığı bulunan ortamdan korunması gerekir. Uzun süre raf ömrü bulunan helvanın, paketi veya kutusu açıldıktan sonra hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Buzdolabında tutulması tavsiye edilen helvaların, kapaklı bir kap içerisine konarak saklanması ve bir ay içerisinde tüketilmesi önerilir.
Helva kolay bozulan bir gıda maddesi değildir. Ambalajlı helvayı serin ve kuru ortamda saklayabilirsiniz. Helvanın üzerindeki yağlanma bozulma sebebi değildir. Helvayı buzdolabında da saklayabilirsiniz.
İrmik helvası, irmiğin un, şeker, yağ (margarin veya tereyağı) ve arzuya göre çam fıstığı, su, süt gibi diğer katkılarla kavrulmasıyla elde edilen Türk tatlısıdır. Sıcak veya soğuk yenilebilir.
Tahinde küflenme varsa, yüzeyinde mavi-yeşil tabakalar oluştuysa, kötü kokuyorsa kesinlikle tüketilmemelidir.
Buzdolabına koyulmadan 10 gün süreyle peynir helvasını rahatlıkla yiyebilirsiniz. Dolapta olursa ya da dondurucuya atarsanız üç ay altı ay sonra bozulmadan kullanabiliriniz. Hatta dolaptan çıkarıp hafif ısıtırsanız bugünkü tazeliğinden daha da güzel oluyor.
Sıcak havalar ve nem unun bozulması için uygun koşullardır. Bu nedenle yaz aylarında unları ağzı kapalı şekilde buzdolabında muhafaza ederek özellikle böceklenmenin önüne geçebilirsiniz.
Un helvası sıcak yenmez, oda sıcaklığına ulaşmış veya buzdolabında soğutulmuş helva idealdir. Soğuyan helva tabaklara konularak servis edilir. Servis sırasında hazmı kolaylaştırması için soğuk şerbet de ikram edilir.
Koska helvalarının içerisinde domuz yağı yoktur. Helva, içerisinde koruyucu madde barındırmayan doğal ve bozulması güç bir gıdadır. Isı değişikliklerinde helvada yağlanma olabilir ancak bozulmaz.
İster sıcak, ister soğuk olarak ikram edin. Süt Helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat etmek gerekir.
Bu nedenle şekeri sütün bir kısmı ile eriterek ocaktan alarak kalan sütü üzerine ekleyebilirsiniz. Tatlının üzeri kızartılırken de tatlınızı su dolu tepsinin içine koymanız gerekir. Aksi durumda tatlının üzeri geç kızarır ve helva pişmeye devam edeceği için kıvamı istediğiniz gibi olmayabilir.
Türk mutfağında özellikle un helvası, irmik helvası yaygındır. Temel malzemeleri un ya da irmik, yağ, şeker, süt, kaymaktır.
Doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Kiler veya erzak dolabı tahini saklamak için ideal alanlardır. Eğer tahini hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında saklamanız çok daha iyi olabilir. Ancak kısa süre içerisinde tüketecekseniz, buzdolabında saklamanız önerilmez.
Topaklanmaması için karıştırıp,kıvam almasını sağlayın. Kısa sürede şerbeti çekecektir. Helva artık oldu ve ona dinlenmesi için 20 dakika kadar müsade etmeniz gerekiyor. 20 dakika sonunda istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. İster elinizle, ister kurabiye kalıplarıyla ya da bir kaşık ile.
Koku ölünün ruhunu, helvanın kendisi ise geride kalanları besler. Hazırlanan irmik helvası ölünün ağzının tadı gelsin, İslam inancıyla kabir azabı hafiflesin gibi temennilerle pişirilir, misafirlere ikram edilir. Yerken de ölünün ruhuna dua edilir.
- Şeker ihtivası bakımından, özellikle diyabet hastaları için tehlikelidir. - Gebeler tarafından fazla tüketildiği takdirde, bebeğe zarar verebilir. - Fazla tüketildiğine, kasların aşırı kasılmasına neden olur. - Deri üstünde geçici yaralara sebebiyet verebilir.
Dünya genelinde Türk balı veya Türk helvası olarak bilinen Tahin helvası, temelinde tahin ve şeker olan bir besindir. Genellikle kahvaltı sofralarını lezzetlendiren tahin helvası, emzirme döneminde olan anneleri de mutlu eden bir yiyecektir.
Cenazenin ilk gününden itibaren, yedinci, kırkıncı, elli ikinci günlerinde ve ölüm yıldönümlerinde helva kavuruluyor. Verilen helvayla birlikte edilen dualarla, ölen kişinin acılarının kaybolduğuna inanılıyor.
Buzdolabı yerine kuru yerleri tercih edin
Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir.
Tahin zor bozulan bir besin olsa da tahin yüzeyinde veya kenarlarında yeşil mavi bir tabaka oluşmuşsa bu durum tahinin bozulduğu anlamına gelir. Bir diğer unsur ise tahini kokladığınızda ağır ve ekşi bir koku alıyorsak bu da tahinin bozulduğuna işaret edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri