(1997), asetonun depo zararlısı böceklere buhar olarak uygulandığı zaman toksik olduğunu, yüksek oranda ölüm elde etmek için istenen doz ve uygulama süresinin böceğin gelişme dönemi ve türüne bağlı olduğunu bildirmişlerdir.
LİMON OTU Limon otu, sahip olduğu sitronelal bileşeni sayesinde güzel bir koku yayar ancak böcekler bu aromayı pek sevmez. Kokunun daha güçlü olabilmesi için yapraklarını ezebilir ve cildinize sürebilirsiniz. HODAN Bahçenizde domates veya lahana yetiştiriyorsanız, hodan en iyi arkadaşınız olacaktır.
Limon yağı, portakal yağı, lavanta yağı, nane esansı ve sedir yağı gibi bitkisel yağlar da böceklerin hoşlanmadığı şeyler arasında yer alıyor. Bu ve benzeri yağları evinizin belli bölgelerine damlatabilir ve böceklerin uzak kalmasını sağlayabilirsiniz.
Yakalama kural olarak atrap ya da böcek kepçesi denen, saplı, 20-30 cm 2 açıklığı olan bir çembere geçirilmiş tül, naylon ya da bez torba ile yapılır. Duruma göre pens, aspiratör, çeşitli tuzaklar, hatta el kullanılabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Sarımsak, güçlü kokusundan dolayı böceklere karşı en sık kullanılan doğal çözümler arasında yer alıyor. 1-2 diş sarımsak ezilip 2 ila 3 litre su ile karıştırıldığında, ortaya oldukça etkili bir doğal böcek ilacı çıkıyor.
"Böcekler araştırmalar ve çiftçilik faaliyetleri sırasında acı verici uyaranlara maruz kaldıkları için bu, etik açısından önemli" Birleşik Krallık'taki Queen Mary Üniversitesi'nden araştırmacılar, böceklerin de tıpkı insanlar gibi acı hissedebildiğini kanıtlayan bir çalışmaya imza attı.
Çamaşır suyu hamam böceğini öldürür mü? Sorusu çok fazla kişi tarafından sorulur. Çamaşır suyu ile hamam böceği öldürmek mümkündür. Hatta eğer hamam böceği yuvasına çamaşır suyu dökerseniz kısa zamanda hamam böceklerinin yok olduğunu görebilirsiniz.
Evinizi mümkün olduğunca serin tutmaya çalışın. Nane ve çay ağacı gibi keskin kokulu uçucu yağlar da haşereleri uzaklaştırmada oldukça etkilidir. Bir sprey şişesinin içerisine 10 damla uçucu yağ ile su koyun ve hamam böceklerinin çıktığı yerlere düzenli aralıklarla sıkın. Bu onlar için caydırıcı bir yöntem olacaktır.
Hepimizin mutfağında bulunan bir tüketim malzemesi olan sirke, içerdiği doğal asitler sayesinde böceklerden korumak için mükemmel bir yapıya sahiptir. Spreyleyerek kullanım yapabileceğiniz bir şişeye sirke koyun ve mutfak tezgahlarınıza uygulama yapın. Küçük böcekleri uzak tutmanıza yardımcı olacaktır.
Farelerin ve böceklerin gezdiği yerleri sirkeli su ile silip uzaklaştırabilirsiniz. Sirkeli su ile silinen yüzeylerde böceklerin ve farelerin gezmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir.
Sirke – Su Karışımı: Öncelikle bir sprey şişesi edinmen gerekecek. Şişenin yarısını su, diğer yarısını ise beyaz sirke ile doldurup güzelce çalkaladığında karınca caydırıcın hazır. Karışımı karıncaların üzerine püskürtürsen koku alma duyularını engelleyip mutfağına geri gelmelerini önleyebilirsin.
Böcekler özellikle ıslak alanlarda daha fazla yaşayan canlılardır. Aynı zamanda kullanılmayan eşyalar, eski kıyafetler, kutular, koliler, oyuncaklar ve daha pek çok işe yaramayan malzemelerin bulunduğu alanlarda böceklerin daha iyi yaşadığı belirtilmektedir.
Bazı insanlar çürük meyve kokusunun bu böcekleri kaçıracağını düşünmektedir. Lavanta yağını da hamam böceklerini yok etmek için kullanabilirsiniz. Narenciyeler, sarımsak, kırmızı biber, biberiye yağı gibi keskin kokular kalorifer böceklerinin en haz etmediği kokulardır.
Kahve telvesi, sinek ve böcekleri sizden uzak tutar. Bunun için yapmanız gereken, böceklerin gezdikleri ve geldiklerini düşündüğünüz bölgelere kahve telvesi koymanızdır. Sivrisineğin koyu renk kıyafetlere daha çok gelir.
Limon otu üzerinde bulunan kokusu nedeniyle böcekleri uzaklaştırma konusunda oldukça iyi bir görev görmektedir. Limon otu bitkisi bizler için oldukça hoş kokulu bir bitkidir. Ancak özellikle sivrisineklerin kabusu olan bu bitki onları uzaklaştırma konusunda ustadır.
Hamamböcekleri çoğunlukla geceleri gezerken, gün boyunca yarık ve çatlaklarda gizli kalmayı tercih ederler. Çoğunlukla beslenmek için geceleri ortaya çıkarlar. Evinizde bulunan tüm gıda maddeleri hamamböcekleri için çekicidir.
Karıncalar ve sümüklü böcekler gibi bazı böcekler kahve kokusunu sevmezler, bu nedenle kullanılmış kahve telvesi etkili bir doğal haşere kovucu olabilir.
Hamam böceklerinden kurtulmanın bir diğer yöntemi de soğan ve karbonattan yararlanmaktır. 1 adet soğanı ince ince doğradıktan sonra üzerine 1 çay kaşığı kadar karbonat ekleyin. Daha sonra böceklerin gezindiği yerlere bu karışımdan az miktarlarda paylaştırın. İşlemi her gün tekrarlayarak hamam böceklerinden kurtulun.
Banyoda kullanılmayan yer süzgeci genel olarak susuz kalır ve bu kuru ve nemli boruların iç kısımları böceklerin çok sevdiği bir alandır. Hem su olmadığı için süzgecin açısından bulunan havuz sisteminde su olmuyor ve buradan böcek hem hava alıyor ve hem de evin içine çıkabiliyor.
Oturduğunuz bina içerisinde yarık çatlaklar, evinizde banyo ve tuvalet gibi yerlerdeki çatlak, yarıklar, boru giriş çıkışlarının yanındaki boşluklar var ise hamam böcekleri buralarda yuvalanıp hızlıca üreyebilirler.Açık bırakılan kapı, pencereler, dış kapı altının boş olması hamam böceklerinin evinize girmesini ...
Böcek zekası omurgalı hayvanlar kadar gelişmiş olmasada, insan beyni kadar karmaşık sorunları çözme yetenekleri olmasada ezberleme yeteneği, yön bulma, koku alma, tat alma ve öğrenme yeteneği gibi yaşamsal faaliyetlerini yerine getirebilecek kadar da zeki oldukları ispatlanmıştır.
Böceklerin gözleri insanlara göre daha geniş açıları görebilmektedir. Çevrelerinde bulunan ışıkları çok daha gelişmiş şekilde toplarlar ve bu sayede ani değişimleri çok hızlı algılamaktadırlar. Görme işlemi derinlik, ışık, hareket gibi özelliklerin beyinde yorumlanması sonucunda gerçekleştirilir.
Böcekler uyur mu? Bu sorunun en kısa cevabı evettir, ancak tüm böcekler aynı şekilde uyumaz. Aslında yola, Britannica'da yapılan uyku tanımı ile çıkabiliriz: "Fizyolojide karmaşık ve öngörülebilir değişikliklerin eşlik ettiği, dış uyaranlara karşı normal, tersine çevrilebilir, tekrarlayan azalmış tepki verme durumu..."
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri