Suni deri temizliği sırasında kesinlikle çamaşır suyu ya da çeşitli kimyevi solventler (gaz, benzin, mazot, tiner, aseton) kullanılmamalıdır. Bu tür maddeler deriye zarar verir ve ömrünü kısaltır, renginde solma ya da dokusunda bozulma yapar.
Daha riskli bir çözüm olarak kolonya/alkol/aseton gibi çözücü sıvılar kullanılabilir ancak bunlar deri yüzeyine zarar verecektir. Deri cildindeki boyayı kaldırabilir, rengini ağartabilirsiniz. sonrasında uygun bir boya ve cila ile bu farkı kapatmanız gerekir. Ne yaptığınızdan emin değilseniz bu yöntemi tavsiye etmeyiz.
Suni derinin üzerindeki lekeleri çıkarmak için en etkili yöntem, lekenin fazla beklememesidir. Çay ve kahve gibi lekeler olduğunda, yüksek emicilik özelliğine sahip yumuşak bezler kullanmalısınız. Bir şey döküldüğü an, bezi lekenin üzerine koyup emilmesini beklemelisiniz. Ardından nemli bir bezle silebilirsiniz.
Nemli bez ile temizlik yapmak, deri koltuklar için en uygun yöntemdir. Ancak bunun yeterli olmadığı durumlarda, yani koltuk üzerinde inatçı kirlerin yer aldığı durumlarda, yumuşak kılları olan bir diş fırçasından yararlanılabilir. Diş fırçası ile hafifçe ovmak suretiyle deri koltuk temizleme işlemi tamamlanabilir.
Deri koltuklardan tükenmez kalem boyası gibi zor lekelerin çıkarılmasında aseton kullanmak isteyebiliriz. Bu kesinlikle yanlış bir uygulamadır ve tükenmez kalem lekesinden daha kötü sonuçlar ortaya çıkarabilir. Çünkü deri koltuklara aseton zarar verir. Aseton boya çözücü etkisi olduğundan boyayı yumuşatır.
İlgili 17 soru bulundu
Oje çıkarıcı aseton, tırnak bakımı sırasında yaygın olarak kullanılan bir üründür. Cilde herhangi bir zarar vermez.
Aseton ya da oje çıkarıcı
Bu ürünler kumaş üzerinde kullanılmak üzere üretilmediği için kıyafet ve örtülerinizin dokusuna zarar verebilir, bu sebeple aseton kullanmayı düşünüyorsanız bu işlemi mutlaka gerçekleştirin ve kumaşın rengi açılıyorsa işlemi hemen sonlandırın.
Suni deri temizliğinde genellikle su bazlı temizleyiciler veya sabunlu su kullanılabilir. Klorlu veya çözücü bazlı temizleyiciler kullanmaktan kesinlikle kaçının. Çünkü bu tür kimyasallar suni deriye zarar verebilir.
TEMİZLEME. Haftalık olarak ürün yüzeyindeki toz veya kiri, nemli veya gerektiğinde saf sabunlu su ile ıslatılmış beyaz ve yumuşak pamuklu bir bezle alınız, durulayınız ve kurulayınız. Özellikle yaz aylarında ürünün kol ve kafa dayanmış kısımlarında birikebilecek teri yine aynı şekilde bekletmeden temizleyiniz.
Suni Deri Çanta Nasıl Temizlenir? Suni deri çantanın temizlenmesi için yüzde yüz pamuklu bir beze ihtiyaç duyulur. Bu bez sabunlanarak lekeli bölgelere hafif ve dairesel hareketler ile uygulanmalıdır. Ardından temiz ve nemli bir bez yardımıyla durulanarak kurumaya bırakılmalıdır.
Deri koltuğunuzdaki lekeyi arap sabunu karıştırdığınız su ile temizleyebilirsiniz. Daha sonra kuru bezle kurulayın. Beyaz kalıp sabun da deri koltuk temizleme işleminde size yardımcı olur. Mikrofiber bez ve beyaz sabunla koltuğu sildikten sonra ıslak bez yardımıyla durulayıp kuru bir bezle kurulayın.
Dilerseniz tercihinizi suni deri boyası çeşitlerinden yana da kullanabilirsiniz. Suni deri dekorasyon ürünlerinin, koltuk kaplamalarının yanı sıra mont ya da kemer gibi malzemelerin boyanması için de rahatlıkla kullanılabilen bu boyalar en uygun fiyat avantajı eşliğinde sizlerin kullanımına sunuluyor.
Sentetik deri veya esnek deri olarak da adlandırılan suni deri döşeme, giyim, mobilya, çanta, ayakkabı ve diğer kullanımlarda derinin yerini alan bir deri malzemedir..
Aseton tahriş edicidir, bu yüzden aseton buharları çok solunmamalıdır. Aseton, yanıcı patlayıcı gaz özellikleri taşıdığından Honeywell XCD LEL dedektörü ile ortamda tespit edilebilir.
Aseton kimyasal bir ürün olduğu için çamaşır suyunu çıkarır. Bunun için bir pamuk ya da beze aseton dökmek gerekir. Sonrasında bunu çamaşır suyu lekesinin olduğu yere koymak ve bir süre bekledikten sonra yumuşak hareketler ile silmek gerekir.
Aseton aynı zamanda plastik ve cam için de tehlikelidir ve malzemelerin yapısına zarar verebilir. Aseton ile koli bandı çıkarma – temizleme işlemi, genellikle ahşap yüzeylerde etkili bir yöntemdir.
Sentetik deri, suya dayanıklı ve leke tutmaya karşı daha dirençli olduğu için, temizlik işlemleri genellikle daha kolay tamamlanır. Ayrıca, sentetik deri, doğal deriye göre daha az emici olduğu için, lekeler yüzeye yayılmadan önce kolayca temizlenir.
Suni ve Hakiki Deri Ceket Yıkanır Mı
Bu talimatlar genel olarak kuru temizlemeye götürülmesini önermektedir. Fakat bu her zaman yapılamamaktadır. Çamaşır makinesinde yıkanması uygun görülmemektedir. Elde yıkama yöntemi ise; bir kovaya ılık su ile yumuşak bir sabun ilave edip, sabunun erimesini sağlamak gerekir.
Suni deri mont tamiri gerçek deri üretimi olmadığı için maalesef tamir işlemi gerçekleştirilememektedir. Ancak ufak tefek yıpranmalar örnegin yaka kısmında soyulma var ise o bölgeye ek deri parçası koyularak onarım işlemi gerçekleştirilebilir.
“Poliüretan çanta nasıl temizlenir?” sorusunu da bu şekilde cevaplamak mümkün. Suni deri çanta temizliğinde ise pamuklu bir bezden yardım alarak silme işlemini haftalık olarak gerçekleştirebilir, ürünün yüzeyindeki toz ve kirden kurtulabilirsiniz.
Sentetik deri kokusu, çamaşır makinesinde ya da elle yıkanarak, sirkeli bezle silerek arındırılabilir. Fas derisinde kahve ve karbonatla temizlenerek koku giderilebilir.
PVC kaplama suni deriler; oto döşeme, ev ve ofis döşeme, çanta, terlik, ayakkabı, kaban, mont vb dış giyim, saraciye ve aksesuar alanlarında kullanılmaktadır. Hammadde ve üretim teknolojisinde sağlanan gelişmeler sonucu, son 10 yılda suni deri imalatında PÜ kullanılmaya başlanmıştır.
Kimyaca ismi, propanon veya dimetil ketondur. Çözücü özelliklere sahip olduğundan çok kullanılır. Birçok yağları, reçineleri, selüloz nitrat ve selüloz asetatı çözer. Bu özelliğinden dolayı aseton, patlayıcı Madde ve sentetik iplik fabrikasyonunda geniş ölçüde kullanılır.
Asetonla ıslattığın bir bez yardımıyla veya kurumuş boya lekelerini temizlemek için özel olarak üretilen spreyleri kullanarak temizleyebilirsin.
Aseton, Japon yapıştırıcısının yapısını bozarak kumaş üzerinden kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar. Ayrıca elinize bulaşan yapıştırıcı kalıntılarını da yine aseton yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise sıcak tuzlu su karışımıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri