Aseton tırnak üzerinde bulunan yapıştırıcının kısa sürede çıkmasını sağlayacaktır. Bir pamuk üzerine döktüğünüz asetonu yapıştırıcı olan tırnak üzerinde bir süre bekleterek kolayca temizleyebilirsiniz. Tırnaklarınızda bulunan yapıştırıcıyı çıkarmak için bir diğer yöntem ise zeytinyağı ve tuz karışımıdır.
Tutkal lekesini çıkarmak için, lekeyi sirke ile ıslatıp, bol su ile durulayın.
- İlk olarak aseton kullanabilir ve ilgili bölgeye uygulayarak çıkarabilirsiniz. - Eğer cildinizde aseton kullanmayı istemiyorsanız tuz ile suyu birbirine karıştırarak ilgili bölgeye uygulayabilirsiniz. - Ayrıca tuvalet ispirtosu süper yapışkanları ortadan kaldırabilmek için aktif çözücüler arasında yer alır.
Hızlı yapıştırıcı lekesini kumaştan çıkarmak için asetondan yardım alabilirsiniz. Oldukça keskin bir kokuya sahip bu tehlikeli madde ile temizleme yaparken zarar görmemek için havalandırması yeterli olan ortamda yapmanız tavsiye edilir.
Kurumuş yapıştırıcı lekesinin üzerini kaplayacak miktarda aseton döktükten sonra lekenin yumuşamasını bekleyin. Ardından jilet veya zımpara kullanarak lekeyi kazıyın.
İlgili 23 soru bulundu
Yapıştırıcı lekesini çıkarmak için izlenecek adımlar
Eğer kumaşta herhangi bir değişme yoksa, pamuklu çubuk yardımıyla asetonun bir kısmını lekenin üzerine dök. Bu sayede aseton yapıştırıcıyı eritmeye yardımcı olacaktır. Eğer çok yoğun değilse bir süre sonra leke büyük ölçüde çıkmış olacaktır.
Aseton, Japon yapıştırıcısının yapısını bozarak kumaş üzerinden kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar. Ayrıca elinize bulaşan yapıştırıcı kalıntılarını da yine aseton yardımı ile kolayca temizleyebilirsiniz. Uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise sıcak tuzlu su karışımıdır.
Sirkeli bez, kumaştaki lekenin üzerinde gezdirilmeli, hatta ovalanmalıdır. İyice ovaladıktan sonra kumaş bol suyla durulanmalıdır. Eğer tutkal pamuklu ya da yünlü bir kumaşa bulaştıysa metal bir kaşık ya da bıçağa ihtiyacınız olabilir. Kaşık ya da bıçağın kenarıyla önce kumaştaki lekeli kısmı kazımanız gerekir.
Masadan, çantadan, ayakkabıdan ya da elinizden Japon yapıştırıcısını temizlemek adına ufak bir kasede karbonat ve margarinden krem hazırlayın. Hazırladığınız karışımı seçili yüzeylere uygulayın ve ince bir cisimle kazıyın. Karbonat, yapışkanı yüzeyden kaldıracak ve margarin de bu işlemin hızlanmasını sağlayacaktır.
Japon yapıştırıcısının çözülmesini sağlayan ve Japon yapıştırıcısı neyle çıkar sorusuna yanıt; aseton, tuz, çamaşır deterjanı, margarin, kokusuz terebentin vb. gibi yöntemlerdir. Sadece bu malzemeler kullanılarak da Japon yapıştırıcısının bıraktığı izlerden kurtulmak mümkündür.
Lekeli bölgeye aseton döküp birkaç dakika bekleyin ve bir diş fırçası yardımıyla alanı temizleyin. Bant ve etiket kalıntılarından kurtulmak için sabunlu suyu da deneyebilirsiniz. Eğer kalıntılar bir objenin üzerindeyse de sıcak sabunlu suda bekletin. Daha sonra yıkadığınızda tertemiz olduğunu görebilirsiniz.
Bu kuvvetli bağlanmanın en kolay çözümü asetondur. Aseton malzemesinin kullanılmasıyla kolaylıkla temizlenebilen hızlı yapıştırıcı bulunduğu ortama zarar vermeden ayrılma sağlayabilir.
Yani sıcağa maruz kaldığında yumuşar ve soğuduğunda tekrar sertleşir. Sertleştikten sonra zımparalanabilir. Kurumadan önce nemli bir bez ile silinip temizlenebilir.
Yöntem 1: Aseton
Japon yapıştırıcısının anahtar zayıflığı asetondur. Doğrudan etkilenen bölgeye aseton uygulamak, süper yapıştırıcı ile cildiniz arasındaki bağı hızla çözebilir. Daha sonra Japon yapıştırıcısını çıkarmak kolay olacaktır.
Bunun için sıcak suyu elin sığacağı kadar küçük bir kaba doldurup içerisinde bir süre tutkalın yapıştığı bölgeyi bekletmek gerekir. Suyun içerisine bir miktar zeytinyağı damlatılarak yumuşatma işlemi hızlandırılabilir. Yumuşatma işleminden sonra çoğu ev tipi tutkal biraz katı sabun yardımıyla ovalanarak çıkar.
Ayrıca metalden bant izi nasıl çıkar için yağlı bir madde kullanarak yapışkanı çözebilirsiniz. Örneğin zeytinyağı veya bebek yağı gibi ürünler oldukça etkili olabilir. Alkollü mendil veya tiner gibi kimyasal temizleyiciler de izleri temizleme de etkilidir.
Aseton yardımıyla koltuk, ahşap yüzeylerde ayrıca porselen, cam gibi birçok farklı yüzeye yapışan yapıştırıcıları kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Çok etkili olan asetonu mobilyalara zarar vermeden çıkarabilirsiniz. Sıcak tuzlu su ile çıkarma: Japon yapıştırıcı bazen kıyafetlere ya da bir masaya dökülebilir.
Tuz ve sıcak su yöntemi kullanılarak Japon yapıştırıcısı elden şu şekilde çıkar: Bir kâsede sıcak sayılabilecek su hazırlayın. Sorunlu bölgeyi bu suda 1 ya da 2 dakika bekletin. Yapıştırıcı üzerine sofra tuzu dökerek ovalama ve fırçalama gerçekleştirin.
Yapıştırıcılar için geçerli olmaz. Aseton,tiner,zift katran çıkarıcı v.s çıkarmaz.
Michelle Driscoll şöyle diyor: "Sert plastikten yapıştırmayı, tuvalet ispirtosu, alkol, yağ sökücü, fıstık ezmesi ya da karbonat ve zeytinyağı karışımı gibi çeşitli ürünlerle kolayca çıkarabilirsin. Ürünü plastiğe sür, birkaç dakika beklet, sonra da yapıştırmayı bezle ovarak çıkar."
Firmamızın özel yapıştırıcı sökücü kimyasalı olan Solvex Fs'yi tutkal lekesi üzerine uygulayın. Uygulama sırasında sıvıyı yüzeye dökebilir ya da sprey şişeler ile püskürtebilirsiniz. Dikey yüzeylerde etkili olması için püskürtme yöntemini öneriyoruz. Daha sonra kimyasalı yüzeyde etki etmesi için birkaç dakika bekletin.
Beyaz tutkal, genel amaçlı yapıştırma işlemleri için farklı alanlarda ve malzemelerde kullanılabilecek bir üründür. Genel olarak parke, masif ürünler ve ahşaptan yapılan ürünlerin yapıştırılması sırasında beyaz tutkalı kullanabilirsiniz. Bunun yanında beyaz tutkal dolgu amaçlı olarak da şık bir seçim olacaktır.
Japon yapıştırıcıyı en iyi bulaşık makinesi parlatıcısı ile temizleyebilirsiniz. Asetondan çok daha etkili.
Tinerci gardaşlara uğra. Aseton ile çıkartabilirsin ya da küçük bir zımpara ile hiçbirini bulamassan devamlı sıcak su ile yıka bir iki ovala çıkar.İşyerinde genelde bunları yapıyoruz ve faydalı oluyor.
- Az bir miktar pamuğun üstüne aseton dökün. - Ardından pamuğu ilgili bölgeye yerleştirin. - Daha sonra bir bardak ya da bu şekilde bir ağırlığı pamuğun üzerine koyun. - Yaklaşık olarak 10 dakika kadar bekledikten sonra, Japon yapıştırıcısı yumuşak bir jel kıvamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri