Herpes Simplex Tedavisi: Günde 5 kez ASİVİRAL 200 mg, ortalama 4 saatlik aralarla, gece dozu atlanarak, alınmalıdır. Tedaviye 5 gün devam edilmelidir, ancak şiddetli başlayan enfeksiyonlarda sürenin uzatılması gerekebilir.
Uçuğun baskılanması; Bağışıklık sistemi normal hastalarda uçuk enfeksiyonunun baskılanması için 200 mg ASİVİRAL® yaklaşık 6 saatlik aralarla günde 4 kez alınmalıdır.
Birçok hastada günde iki kez, yaklaşık 12 saatte bir, alınan 400 mg'lık dozlar yeterli olmuştur. Dozun azaltılarak, 200 mg ASİVİRAL®'in günde 3 kez 8 saatlik aralarla alınması, hatta günde 2 kez 12 saatlik aralarla alınması da yeterli olabilir. 6 saatlik aralıklarla alınmalıdır.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
AKLOVİR'in nasıl kullanılacağı hakkında doktorunuzun talimatlarına uyunuz. Erişkinler: Suçiçeği ve Zona Tedavisi: 800 mg AKLOVİR günde 5 kez, yaklaşık 4 saat arayla, gece dozu atlanarak alınmalıdır. Tedavi 7 gün sürmelidir.
ASİVİRAL'i belirtilerin veya enfeksiyonun başlamasından sonra mümkün olduğu kadar erken hasarlı bölgeye uygulayın (kızarıklık veya hastalığın başlayacağına dair sezgi).
İlgili 30 soru bulundu
Yan etkileri
Sık olanlar (hastaların ≥% 1): bulantı, kusma, ishal ve / veya baş ağrısı. Yüksek dozlarda halüsinasyon bildirilmiştir. Seyrek yan etkiler (hastaların% 0.1−1); ajitasyon, baş dönmesi, konfüzyon, ödem, eklem ağrısı, boğaz ağrısı, kabızlık, karın ağrısı, saç dökülmesi, kızarıklık ve / veya güçsüzlük.
Yardımcı maddelerden propilen glikol deride irritasyona neden olabilir. Metil paraben ise alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) neden olabilir. ASİVİRAL içerisinde bulunan setostearil alkol lokal deri reaksiyonlarına (örn. kontakt dermatite) sebep olabilir.
ve oral asiklovir 5x800 mg 7 gün kullanılmalıdır.
Erişkinler: Herpes Simplex Tedavisi: Günde 5 kez ASİVİRAL 200 mg, ortalama 4 saatlik aralarla, gece 1 / 9 Page 2 dozu atlanarak, alınmalıdır. Tedaviye 5 gün devam edilmelidir, ancak şiddetli başlayan enfeksiyonlarda sürenin uzatılması gerekebilir.
Tedaviye enfeksiyonun görülmesinden sonra mümkün olduğunca erken başlanmalıdır. Asiviral krem ilk defa görülen, nükseden genital herpeste sadece deri ile kaplı bölgede ve HSV 'nin neden olduğu deri enfeksiyonlarında etkinlikle kullanılır. ortaya çıkmasından önce tedaviye başlanırsa lezyonların oluşumunu önler.
Asiklovir trifosfat, viral DNA ipliklerinin zincir sonlandırması ve viral DNA polimerazın yarışmalı inhibisyonu yoluyla HSV replikasyonunu inhibe eder. Yarışmalı (kompetitif) inhibisyon, başka bir klon mevcut olduğunda parazit sayılarının azalmasını ifade eder.
ASİVİRAL etken madde olarak asiklovir içerir ve 25 tabletlik blisterlerde sunulmaktadır. ASİVİRAL®, deri enfeksiyonlarında (uçuk), suçiçeğinde, zonada (Sinir iltihabına bağlı ağrılı bir deri hastalığı), AIDS ve kemik iliği naklini takiben ciddi bağışıklık sistemi yetersizliği olan hastaların tedavisinde kullanılır.
Söz konusu ilacın bedeli SGK tarafından karşılanmamaktadır. Bu sebeple bedeli talep eden kişiler dava yoluna başvurmalıdır.
AKLOVİR, günde 5 kez, gece dozu atlanmak suretiyle yaklaşık 4 saatlik aralıklarla uygulanmalıdır.
Antiviraller virüs enfeksiyonlarına karşı kullanılan farmakolojik ajanlardır. Viral enfeksiyonun kontrol altına alınması ya da yok edilmesi amacıyla kullanılırlar.
Asiklovir, herpes simpleks veya varisella-zoster virüslerinin sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bir sentetik guanin analogudur. İntravenöz, oral veya lokal olarak uygulanır ve genellikle iyi tolere edilir.
Tedavi, herpes labialis (uçuk) için en az 4 gün ve genital herpes (cinsel bölge uçuğu) için de en az 5 gün devam ettirilmelidir. Eğer iyileşme olmazsa, tedaviye toplamda 10 güne kadar devam edilebilir.
Antiviral ilaçlar virüs enfeksiyonlarına karşı kullanılan farmakolojik ajanlardır. Viral enfeksiyonun kontrol altına alınması ya da yok edilmesi amacıyla kullanılırlar. Antiviral ilaçlar nefrotoksik yan etkiye sahip ajanlar arasındadır.
200 mg asiklovirin günde 5 kez oral uygulanmasını takiben asiklovir anne sütünde bu dozda ulaşılan plazma düzeylerinin 0.6-4.1 katı konsantrasyonlarda saptanmıştır. Bu düzeyler anne sütü ile beslenen bebeklerin 0.3 mg/kg/gün'e kadar asiklovir dozuna maruz kalmaları ihtimalini gösterir.
Kullanılan antiviral tedaviye (asiklovir) döküntülerin başlamasından itibaren 48-72 saat içinde başlanırsa cilt lezyonları ile akut nöritin düzelmesi hızlanır ve PHN gelişimi önlenir.
Herpes Simplex Tedavisi: Günde 5 kez ASİVİRAL 200 mg, ortalama 4 saatlik aralarla, gece dozu atlanarak, alınmalıdır. Tedaviye 5 gün devam edilmelidir, ancak şiddetli başlayan enfeksiyonlarda sürenin uzatılması gerekebilir.
Aktif enfeksiyon döneminde kadın ve erkeklerde görülebilen genital herpes belirtileri aşağıda listelenmiştir: Erkeklerde penis, tesisler, anüs ve çevresindeki ciltte içi sıvı dolu kabarcıklar ve idrar yaparken ağrı, yanma. Kadınlarda vajina, anüs ve çevresindeki kalça derisinde içi sıvı dolu kabarcıklar.
Uçuk veya suçiçeği gibi, virüs nedeniyle oluşan deri hastalığının tedavisinde. Atlet ayağı gibi, mantar nedeniyle oluşan deri hastalığının tedavisinde kullanmayınız.
ZOVİRAX, Herpes simplex virüs (HSV) ve Varicella zoster virüs (VZV) virüslerine karşı etkili antiviral bir ilaçtır.
VECTAVIR krem, bej-kahverengi, pürüzsüz görünümdedir. VECTAVIR, topikal antiviral ajanlar adı verilen ve virüslerin çoğalmasını engelleyen ilaçları içeren bir gruba dahildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri