ASİVİRAL®, deri enfeksiyonlarında (uçuk), suçiçeğinde, zonada (Sinir iltihabına bağlı ağrılı bir deri hastalığı), AIDS ve kemik iliği naklini takiben ciddi bağışıklık sistemi yetersizliği olan hastaların tedavisinde kullanılır.
bulunmaktadır. ASİVİRAL, ilk ve tekrarlayan genital Herpes ve Herpes labialis de dahil olmak üzere Herpes simplex deri enfeksiyonlarının (uçuk) tedavisinde kullanılır.
50 mg (%5 a/a) asiklovir içerir. Diğer yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız. Krem Beyaz renkli homojen kremdir. simplex deri enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir.
Erişkinler: Suçiçeği ve Zona Tedavisi: 800 mg AKLOVİR günde 5 kez, yaklaşık 4 saat arayla, gece dozu atlanarak alınmalıdır. Tedavi 7 gün sürmelidir.
Asiklovir trifosfat, viral DNA ipliklerinin zincir sonlandırması ve viral DNA polimerazın yarışmalı inhibisyonu yoluyla HSV replikasyonunu inhibe eder. Yarışmalı (kompetitif) inhibisyon, başka bir klon mevcut olduğunda parazit sayılarının azalmasını ifade eder.
İlgili 29 soru bulundu
Erişkinler; Uçuk tedavisi; Günde 5 kez 200 mg ortalama 4 saatlik aralarla, gece dozu atlanarak, alınmalıdır. Tedaviye 5 gün devam edilmelidir, ancak şiddetli başlayan enfeksiyonlarda sürenin uzatılması gerekebilir.
Uçuk veya suçiçeği gibi, virüs nedeniyle oluşan deri hastalığının tedavisinde. Atlet ayağı gibi, mantar nedeniyle oluşan deri hastalığının tedavisinde kullanmayınız.
Uçuğun iyileşmesini hızlandırmak için C vitamininden yararlanabilirsiniz. Portakal başta olmak üzere, lahana, yeşil biber, brokoli, greyfurt, kivi ve çilek bol miktarda C vitamini içerir. Bunların yanında sarımsak, vanilya özü, bal, propolis, kanuka balı ve arı sütü de uçuğa iyi gelen şeyler arasında yer alır.
Yetişkinlerde ve çocuklarda: Asiviral krem günde 6 defa her üç saatte bir sürülmelidir. Tedavi 7 gün sürer. Tedaviye enfeksiyonun görülmesinden sonra mümkün olduğunca erken başlanmalıdır.
Tedavi 5 gün süre ile uygulanmalıdır.
İçerisinde Asiklovir (Zovirax) veya Valasiklovir (Valtrex) içeren kremler sık aralıklarla (günde 4-8 kez arası) sivilcelere sürülebilir. İçerisinde Asiklovir (Zovirax) veya Valasiklovir (Valtrex) içeren ilaçlar özellikle sık aralıklarla tekrarlayan hastalarda koruyucu olarak uzun süre kullanılabilir.
Krem Beyaz, kırık beyaz renkli, karakteristik kokulu, homojen kremdir. simplex deri enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir. Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: AKLOVİR, günde 5 kez, gece dozu atlanmak suretiyle yaklaşık 4 saatlik aralıklarla uygulanmalıdır.
Genital herpes için kullanılan antiviral ilaçlar şunlardır: Asiklovir (Zovirax)
Ağız köşelerinde meydana gelen yaralar, birçok kişi için oldukça rahatsız edici olabilir. Bepanthol kremi, ağız köşelerinde oluşan yaraların tedavisinde de kullanılabilir. Bu ürünün içerdiği pantenol, yaralı dokunun onarılmasına yardımcı olarak ağrıyı azaltır. Aynı zamanda ruj bazı olarak da kullanılabilir.
Yan etkileri
Sık olanlar (hastaların ≥% 1): bulantı, kusma, ishal ve / veya baş ağrısı. Yüksek dozlarda halüsinasyon bildirilmiştir. Seyrek yan etkiler (hastaların% 0.1−1); ajitasyon, baş dönmesi, konfüzyon, ödem, eklem ağrısı, boğaz ağrısı, kabızlık, karın ağrısı, saç dökülmesi, kızarıklık ve / veya güçsüzlük.
Etkin madde: Her bir flakon; Sodyum tuzu halinde 250 mg asiklovir içerir. ve mukozal herpes simplex (HSV1 ve HSV2) tedavisinde endikedir. Genital herpes ile ilk enfeksiyonda: ZOVİRAX bağışıklık sistemi sağlam hastalarda şiddetli ilk genital herpes epizodu tedavisinde endikedir.
Antiviraller virüs enfeksiyonlarına karşı kullanılan farmakolojik ajanlardır. Viral enfeksiyonun kontrol altına alınması ya da yok edilmesi amacıyla kullanılırlar.
Söz konusu ilacın bedeli SGK tarafından karşılanmamaktadır. Bu sebeple bedeli talep eden kişiler dava yoluna başvurmalıdır.
VALTREX, Herpes zoster (zona) enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir. VALTREX, akut ve post herpetik nevralji dahil, zostere bağlı ağrının süresini ve hastalarda görülme oranını azaltarak, ağrının giderilmesini hızlandırır.
Çinko oksit içeren kremler ve çinko takviyeleri uçuğa iyi gelir. Aloe Vera Jeli. Uçukları geçirmede en iyi ve doğal yöntemlerden bir diğeri de aloe vera jelidir. İçeriğinden dolayı tahrişe ve yaraya iyi gelir.
Uçuk için Antiviral İlaçlar
Diğer antiviral türlerde olduğu gibi, örneğin dudağınızda kaşıntı veya karıncalanma hissi gibi uçuk belirtilerini ilk kez hissetmeye başladığınızda alırsanız, famsiklovir oldukça etkilidir.
Anti viral özelliği olan buz uçuk yaralarının da kısa sürede geçmesini sağlamaktadır. Buz oldukça iyi tedavi seçenekleri arasında olarak bilinir. Buz tedavisini günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Kantaron Yağı: Dudak uçuğuna iyi gelen bir diğer bitkisel çözüm ise kantaron yağıdır.
Buz uygulamasını evde yaparak günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Limon ve Karbonat: Dudak uçuğunu geçirmek için evde uygulayacağınız bir diğer karışım ise limon ve karbonattır. Limon yoğun miktarda asit içerir ve bu şekilde dudak uçuğuna iyi gelir. Hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.
Kantaron yağının enfeksiyon hastalıklarına faydaları
Özellikle ayak mantarı, deride oluşan enfeksiyonlar, akneler, herpes virüsünün neden olduğu uçuk gibi birçok hastalıkta kantaron yağı uygulaması enfeksiyonun hızlı bir şekilde iyileştirilmesine yardımcı olur.
C vitamini vücudu virüslere karşı korur. Bu nedenle uçuk gibi yaralara karşı portakal, kırmızıbiber, yeşil biber, brokoli, çilek, greyfurt ve kivi gibi bol miktarda C vitamini ürünleri tüketilmelidir. Aloe vera jeli, uçuk yaraları gibi cilt koşullarını tedavi etmek için kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri