PTT banka kartı bloke edildikten sonra acemi askerliğin ardından gittiğiniz usta birliklerinde Ziraat Bankasına bildirim yapılarak adınıza bir adet maaş hesabı açılır. Ere verilen harçlık her ayın 1'inde Ziraat Bankası'nda kendi adına açılmış olan hesaba aktarılır.
Askerin kendisi, kardeşleri, büyük anne ve büyük babası vb. gibi yakınları bu yardım programından yararlanamaz. Başvurular resmi olarak ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına yapılır.
Sistem, zorunlu 6 aylık vatani görevini tamamladıktan sonra süreyi uzatarak askeriyede para kazanma ve kariyer yapma imkanı da sağlıyor. Erbaş ve erlerden isteyen, terhise hak kazandığı tarihten itibaren askerliğini 6 ay daha uzattığında, uzatma döneminde en az asgari ücret kadar maaş veriliyor.
göreve başladığı tarihten ayın 14'üne (dahil) kadar maaşını çalışıp hak eder. Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.)
12 aylık askerlikte ne kadar maaş ödeniyor? 6 aylık askerlik görevini tamamladıktan sonra 6 ay daha kışlada kalarak vatani görevini sürdüren er ve erbaşlara asgari ücret tutarında maaş veriliyor. 2023 yılında asgari ücretin 8 bin 500 TL olması dolayısıyla 6 ay için toplam 51 bin TL ödeniyor.
İlgili 24 soru bulundu
Er ve erbaşlara, aşağıda hizalarında gösterilen gösterge rakamlarının,657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesine göre tespit olunan aylık katsayı ile çarpımı sonucunda bulunan miktarlarda aylık harçlık ödenir.
Asker harçlıkları, 3619 Sayılı Er ve Erbaş Harçlıkları Kanunu'na göre belirleniyor. Buna göre, 2023 yılında askerlik görevini batıda yapan erlere 237,50 TL, onbaşılara 270,00 TL, çavuşlara ise 305,00 TL harçlık ödeniyor.
Ere verilen harçlık her ayın 1'inde Ziraat Bankası'nda kendi adına açılmış olan hesaba aktarılır. Asker bu hesaptan kendisi çekerek bu ödeneği kullanabilir.
Bu nedenle temmuz ayında memur maaş katsayısı yüzde 17,55 oranında arttı. Böylece, 2023'ün Ocak-Haziran döneminde 104 bin 84 TL olan bedelli askerlik ücreti Temmuz-Aralık dönemi için 122 bin 350 liraya çıkartıldı.
Ödeme Zamanı: Askerlik yol parası, askerlik görevine başlamadan önce birliğine teslim olmak üzere yola çıkan askerlere sevk evrakları ile birlikte verilir. Terhis olan askerlere ise terhis oldukları gün ödenir. Ne Kadar?: Yol parasının miktarı, her yıl belirlenen oranlara göre değişiklik gösterebilir.
ASKERLİK YOL PARASI NASIL ALINIR? Yol masrafı PTT'ye aktarılmaktadır. Herhangi bir PTT şubesine başvuruda bulunularak; kimlik belgesi ile "Asal Ödemeleri" olduğunu beyan ederek yol masrafı alınabilir.
Acemi birliği süresi boyunca askerler harçlıklarını PTT üzerinden verilen PTT karttan çekebilirken, usta birliğine geçen askerler harçlıklarını Ziraat Bankası tarafından verilen Ziraat hesap kartından çekebilirler. Askerliğin sona ermesinin ardından PTT kart iptal edilirken Ziraat kartı kullanılmaya devam edilebilir.
Muhtaç asker ailesi para yardımında anne, baba ödemesi, minimum 1.000 TL olarak belirlenmiştir. Çocuğu askerde olan ve normal şartlarda çocuğu tarafından bakılan kişiler yardıma başvuru ardından aylık 1.000 TL ödeme alabilirler.
🔺800 ile 1200 kilometre için gidilecek mesafenin 1,2 katının, 🔺1201 kilometre ve daha fazla olan mesafeler için gidilecek mesafenin, Güncel memur maaş katsayısı ile çarpılması ile bulunan tutar yol ücreti olarak belirlenir.
Ortalama bir asker tüm bağımlılıkları hariç ayda 400 ile 600 TL arasında bir harcama yaptığı bilinmektedir.
Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak değiştirildi.
Soru 5: Muhtaç Asker Ailesi Yardım ödemesi ne kadardır? Aylık 1000 TL olmak üzere 2 ayda bir 2000 TL'lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT'deki hesaplarına yatırılmaktadır.
Askerlik yol ödeneği, askerlerin günlük 0-600 KM yol gidecekleri için 40 TL, 601-1200 KM yol gidecekleri için ise iki günlük 80 TL ve 1201-1801 KM yol gidecekleri için üç günlük 120 TL olarak belirlenmiştir.
Askerlik yükümlülerinin, askerlik dönüşünde işsizlik maaşı alma hakları bulunur.
SÖZLEŞMELİ ERLER ARTIK KIŞLADA KALMAYACAK | Sözleşmeli er ve erbaşlara müjde. Bekledikleri değişiklik yapıldı. Artık mesai bitiminde kışladan çıkıp evlerine gidebilecekler. By TGRT Haber | Facebook.
maddesinde, “(1) Sözleşmeli erbaş ve er olarak en az yedi hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan nitelik belgesi olumlu olanlar, ilgili mevzuatlarındaki şartları taşımaları kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadro ve pozisyonlarına bu maddedeki usul ve esaslar çerçevesinde atanırlar.
Kısa dönem asker maaşı yoktur harçlığı vardır. Direkt er olarak nitelendirildiği zaman 237 TL olarak bir harçlık almaktadır. Bunun yanında usta onbaşı ve erbaşlar 270, çavuşlar ise 305 TL olarak aylık harçlık alır. Yukarıda da belirttiğimiz bu tutarlar, yine kişilerin bulundukları yere göre farklılık gösterebilir.
Sözleşmeli erbaşlar muvazzaflık hizmetinde olan emsal rütbedeki erbaşların üstü, emsal rütbedeki uzman erbaşların astıdır. Sözleşmeli erbaş ve erlerin kendi rütbesindeki diğer bir sözleşmeli erbaş ve erle astlık üstlük ilişkisi yoktur.
👉Sözleşmeli Er Yaş Sınırı Kaçtır? Sözleşmeli er olmak isteyen kişilerin başvuru yapabilecekleri minimum yaş 20 olarak belirlenmiştir. 20 yaşını doldurmamış olan kişilerin sözleşmeli er olabilmek için başvuru yapabilmeleri mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri