MSÜ sınavı ortalama 135 dakikadan oluşmaktadır. MSÜ sınavı test usulü 5 seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşan bir test sınavıdır. Sınav Kitaplçığı, tek kitapçık halinde adaylara verilir.
Hectopat. Ther dedi: MSÜ sınavında sadece TYT var lakin KARA, HAVA ve DENİZ için 3 ay sonra gireceğin AYT sınavını da baz alırlar. Sadece Kara mı eşit ağırlık ile alıyor yani.
Milli Savunma Üniversitesi Sınavına girecek olan adayların, Harp Okulları için YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir. Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek taban puanı almış olmak lazımdır.
Harp Okulları için; 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine girilmesi gerekiyor. 2023-YKS'nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girilmesi gerekmektedir.
DİKKAT: Harp Okulları için 2023-YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2023-YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen adaylar, hiçbir surette askeri okullara yerleştirilmeyecektir.
İlgili 40 soru bulundu
ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULLARI: ÖSYM Başkanlığınca yapılacak olan 2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT)'ne katılmış olmak gerekiyor. 2020-TYT puanı 200 ve üzerinde olanlar 2021 TYT'ye girmeyebilir ancak unutmamanız gereken nokta 2020 TYT puanınız dönüştürülecek.
Ayrıca Astsubay Meslek Yüksekokulları için, YKS 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir.
Milli Savunma Üniversitesi Sınavına girecek olan adayların, YKS'ye girmesi ve TYT'den 200 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir. Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu sayısal, eşit ağırlık ve sözel puan türüne göre öğrenci alım yapmaktadır.
Öğrenciler Kara Astsubay Meslek Yüksekokulundan “Astsubay Çavuş” rütbesi ile mezun olmakta, sınıf okullarında aldıkları eğitimden sonra ise Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birlik, karargâh ve kurumlarda ihtisasları ve askeri meslek sınıfları dâhilinde görevler almaktadırlar.
1. Lise ve altı öğrenim kurumlarından mezun olanlar ile yapılan seçim sonucunda yedek subay adayı ve yedek astsubay adayı olarak ayrılanların dışında kalanlar askerlik hizmetlerini er olarak yerine getirirler.
Eğitim Şartları: Subay olmak isteyenler için en az lise diplomasına sahip olmak gerekmektedir. Bazı subaylık branşları için ise üniversite mezunu olma şartı bulunur. Özellikle Kara Harp Okulu, Hava Harp Okulu ve Deniz Harp Okulu gibi askeri okullara başvuracak adaylar için üniversite eğitimi zorunlu olabilir.
Kara, Deniz, Hava Harb Okulları ile Üniversitelerin muhtelif fakültelerinin ve yüksekokulların birinci sınıflarında Millî Savunma Bakanlığı hesabına okuyan Öğrencilere ve Yedek Subay Okulu öğrencilerine ayda 30 lira, daha yukarı sınıflarda okuyanlara ayda 40 lira harçlık verilir.
Harp okulları için kadın ve erkek, Astsubay yüksekokulları için ise erkek öğrenci alımı gerçekleşir. Gün ve aya bakılmaksızın harp okulları adına en fazla 20 yaşında olmak gerekir. Astsubay meslek yüksekokulları için ise en fazla 21 yaşında olmak gerekmektedir.
YKS-TYT ve YKS-AYT oturumlarına katılmak zorunlu mudur? ile YKS-AYT oturumlarına katılmak zorunludur.
2021 senesinde Milli Savunma Üniversitesi için TYT sınavına katılmayan ve YKS TYT puanı 200 ve üzerinde olmayan adaylar ile; Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2021 yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen veya 2020-YKSTYT puanı 200 ve üzerinde olmayan adayları askeri okullara kabul etmiyordu.
Aday öğrenciler için MSÜ yaş sınırı en fazla 20 olarak belirlenmiştir. Bu sınır harp okulları için geçerlidir. Astsubay meslek yüksekokulları ise en fazla 21 yaşındaki kişileri almaktadır.
DİKKAT !!! Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm; Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. Boy sınırının altında kalan adayların fiziki değerlendirme (2. Seçim Aşamaları) aşamasında adaylıkları sonlandırılacaktır.
Dün gerçekleşen MSÜ sınavı YKS sınavına hazırlanan öğrenciler için TYT sınavının denemesidir. İki sınavda ÖSYM tarafından hazırlanır ve konsept olarak aynıdır. Bu durumda YKS sınavına girecek olan öğrenciler için MSÜ kaçırılmaması gereken bir kaynaktır.
TABAN PUANI
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) bando astsubay taban puanları 2023 yılında en yüksek 240,12756 ve en düşük 139,0466 olarak açıklanmıştır. Yukarıdaki tabloya göre ilk tercihi bando olanlar daha yüksek bir puan ile Milli Savunma Üniversitesi'ni kazanmıştır.
2023 yılı itibari ile 70 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Teğmen maaşları 36150 TL'dir. En düşük Teğmen maaşı 28920 TL iken, en yüksek Teğmen maaşı 85690 TL'dir. Güncel Teğmen maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
MADDE 33 – (1) Harp okullarındaki öğretim parasız yatılı olarak yapılır.
Kara Harp Okulu'nda Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda erkek ve kadın subay yetiştirilir. Eğitim-öğretim süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır.
Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2021-YKS 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekiyor.
MSÜ 2022 Erkek öğrenciler için Kara ve Deniz Harp Okulu sayısal puan türü 277,078 puan ile kapattı. Milli Savunma Üniversitesi sınavından (SAY) 280 puan alabilmek için Türkçe 18 Net, Matematik 21 Net, Sosyal Bilimler 3 Net, Fen Bilimleri 10 Net yapmanız gerekmektedir.
(1) Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanına göre, sıralamada en az 500.000'inci sırada yer alan adayın puanını almak, (2) Şehit veya vazife malulü eş ve çocuklarının ise yukarıda belirtilen puanın en az %80'ini almış olması gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri