PTT şubelerinden ya da PTT ATM'lerinden kartsız işlem menüsü aracılığı ile askerlik yol parasını çekmek mümkündür.
PTT banka kartı bloke edildikten sonra acemi askerliğin ardından gittiğiniz usta birliklerinde Ziraat Bankasına bildirim yapılarak adınıza bir adet maaş hesabı açılır. Ere verilen harçlık her ayın 1'inde Ziraat Bankası'nda kendi adına açılmış olan hesaba aktarılır.
Başvurusunu yapan adaylar için ödeme süreci hemen başlıyor. Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabilecekler.
Söz konusu ödemeler, Türkiye'nin dört bir yanındaki PTT işyerlerinden "e-Tahsilat" uygulaması aracılığıyla online olarak gerçekleştirilebiliyor.
Ocak ayında belirlenen ücret, 30 Haziran'a kadar geçerli olurken temmuz ayında belirlenen ücret, 31 Aralık'a kadar geçerli olur. Bu hesaplamaya göre bedelli askerlik için 1 Ocak – 30 Haziran 2024 tarihleri arasında ödenecek tutar ise 182.608,92 TL olarak belirlendi.
İlgili 18 soru bulundu
Sözleşmeli Er Maaşı askeriye maaşlarına yapılan güncelleme ile değişiklik göstermektedir. Sözleşmeli er olarak görev yapan bir kişinin ortalama olarak 42.500 TL aldığını söylemek mümkündür. Bu rakam işi ilk başladığı zamanlarda tecrübesiz olmasına bağlı olarak 33.500 TL'ye kadar düşmektedir.
Kısa dönem asker maaşı yoktur harçlığı vardır. Direkt er olarak nitelendirildiği zaman 237 TL olarak bir harçlık almaktadır. Bunun yanında usta onbaşı ve erbaşlar 270, çavuşlar ise 305 TL olarak aylık harçlık alır. Yukarıda da belirttiğimiz bu tutarlar, yine kişilerin bulundukları yere göre farklılık gösterebilir.
Mayıs ayında askere sevk edilecek olanların, askerlik yol parası, sevk evrakı alındıktan sonraki 3 iş günü içinde PTT'ye yatırılır. Herhangi bir PTT şubesine, kimlik belgesi ile "Asal Ödemeler" beyanı verilerek askerlik yol parası alınabilir.
Askeralma Yönetmeliği'nin 61'inci maddesi gereğince hak sahibi olanların bizzat kendisi, eşi, birinci ve ikinci derece kanuni yakınları, vekilleri veya vasileri aracılığıyla e-devlet üzerinden veya askerlik şubelerine başvurarak müracaat işlemlerini yapabilir.
3. Bedelli askerlik hizmetine müracaat ederek iki aylık ödeme sürenin bitim tarihi 30 Haziran 2024 tarihi saat 23.59'dan sonraya kalan yükümlüler, ödemelerini yeni bedel tutarı üzerinden yapacak ve celp tercihlerini e-Devlet kapısından veya askerlik şubesi aracılığı ile güncelleyebilecektir.
Kura sonucunda bedelli askerliğe seçilmeyenler ile 2'nci maddenin (a) fıkrası kapsamındakilerden iki aylık süre içinde ödeme yapmayanlar birinci maddedeki müracaat şartlarını sağlamaları halinde bedelli askerliğe yeniden müracaat edebilir.
Bedelli askerliği, kanunda yer alan şartları yerine getiren kişilerin senelik olarak belirlenen ücreti ödeyerek yaptıkları kısa süreli askerlik hizmeti olarak tanımlamak mümkün. Bedelli askerlik hizmetinden yararlananlar, 28 gün temel askerlik eğitimi alarak askerlik hizmetini tamamlayabilir.
Ancak, Askeralma Yönetmeliği'nin 61'inci maddesi gereğince içinde bulunulan yılın son mesai günü mesai bitimine kadar, başvurunun yapılması ve bedelin başvuru tarihinden itibaren iki ay içinde ödenmesi gerekmektedir.
Bedelli askerlik için ödenecek paralar, Savunma Sanayii Destekleme Fonu adına Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankasında açılacak hesaba yatırılacak. Bedelin ödenmesine ilişkin usul ve esaslar Millî Savunma Bakanlığınca belirlenecek. Evet. Bulunduğunuz ülkenin konsolosluklarına şahsen müracaat etmeniz gerek.
Herhangi bir PTT şubesine başvuruda bulunularak; kimlik belgesi ile "Asal Ödemeleri" olduğunu beyan ederek yol masrafı alınabilir.
Başvuru Nereye ve Nasıl Yapılır
Başvurular resmi olarak ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına yapılır.
Askerlik şubelerinden veya konsolosluklardan alacağınız ve üzerinde ödenecek tutar ile ödemenin yapılacağı banka bilgilerinin bulunduğu başvuru belgesi ile ödemenizi yaptıktan sonra, biri asıl üç kopya dekontu askerlik şubesine veya ilgili konsolosluğa teslim etmeniz yeterli oluyor.
İlgili hizmetlerden “ASAL askerlik hizmet tercih işlemleri” sekmesine tıklayan kişiler ardından aşağıdaki sayfa ile karşılaşacaktır. Bu sayfa üzerinden “Bedelli askerlik yapma isteği” özelliğini seçen kişiler daha sonra paralarını yatırabilecektir.
Dolayısıyla bedelli askerliğe giden işçinin hak kaybı yaşanmaması sağlanmış durumda. Ücretsiz izinli sayılan işçi 28 gün için ücret alamayacak ancak döndüğünde işine kaldığı yerden devam edebilecek. Bedelli askerlik yapacak memurlar 28 gün boyunca aylıksız izinli sayılacaklar.
PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleriniz e-Devlet Kapısı'nda. Sosyal yardım ödemeleri, emekli maaşları, kısa çalışma ödeneği, doğum yardımı gibi PTT üzerinden adınıza yapılan kurum ödemelerine ait sorgulamaları artık e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilirsiniz.
Askerlik yol parası PTT şubelerine yatırılmaktadır. PTT şubelerinden ya da PTT ATM'lerinden kartsız işlem menüsü aracılığı ile askerlik yol parasını çekmek mümkündür. Paranın alınabilmesi için kimlik numarası yeterli olmaktadır. Diğer yandan Ziraat Bankası üzerinden de askerlik yol paraları çekilebilmektedir.
Bunun dışında vatandaşlarımızdan herhangi bir belge talep edilmemektedir. Soru 5: Muhtaç Asker Ailesi Yardım ödemesi ne kadardır? Aylık 800 TL olmak üzere 2 ayda bir 1600 TL'lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT'deki hesaplarına yatırılmaktadır.
Doğudaki erler Hakkâri, Kilis,Van, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Şırnak, Ağrı ve Iğdır gibi illerin sınır bölgelerinde görevlendirilirler. Buna bağlı olarak da 2024 yılı için belirlenen doğudaki er asker maaşı aşağıdaki gibidir: 2024 yılı itibariyle doğuda er maaşı en düşük 45.000 TL olarak belirlenmiştir.
Orgeneral maaşı, Türkiye'deki en yüksek askeri maaşlardan biridir. 2024 yılında orgeneral maaşının miktarı ocak ayındaki zamla birlikte 109.800 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri