Ayrıca çiçeğinin çayı yapılıp tüketildiği takdirde iyi bir balgam sökücü ve nefes açıcıdır. -Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-25 derecedir.
Tanımı: Tek ve çok yıllık otsu, odunsu bitkilerdir. Şerit şeklinde yeşil renkli yapraklara sahiptir.
Aslanağzı Çiçeği Faydaları
Bunlar; - Balgam söktürücü etkisi vardır. - Nefes açıcı etkisinin bulunmaktadır. - Öksürüğe iyi gelir.
Güneş alan yerlerde yetişir. Gevşek, geçirgen, besin maddelerince zengin, iyi gübrelenmiş, kireçli topraklarda iyi gelişir. Yaz başından sonbahara kadar çiçeklidir. Doğal olarak kuzey yarımkürede, özellikle de Akdeniz çevresinde yetişir.
Yıllardır bahçe ve saksılarda sürekli yer alan Aslanağzı çiçeğinin bir o kadar da bol renk ve çeşidi mevcuttur. Uzun boylu Aslanağzı çiçekleri olduğu gibi bodur olanlarda mevcuttur. Çiçekleri Turuncu renklidir.
İlgili 33 soru bulundu
Aslan ağzı Çiçeği Özellikleri
Tek yıllık mevsimlik bitkilerdendir.
Aslanağzı, organik maddeler bakımından zengin, drenajlı topraklarda sağlıkla yetişebiliyor. Bu sebeple torf bakımından zengin ya da gübreyle karıştırarak kullanacağınız bahçe topraklarını tercih edebilirsiniz. Ekimi: Doğru toprağı seçtikten ve aslanağzı bitkisi tohumlarını temin ettikten sonra ekime başlayabilirsiniz.
Tek yıllık otsu bir bitki olup yaprakları mızrak, gövde kısmı ise spiral şeklindedir.
-Aslanağzı Çiçeği Tohumu Ekim Zamanı: Dış mekanda Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ayları uygun şartlar sağlandığında ise iç mekanda kış aylarında da ekilebilir.
Aslan ayağı, fındık otu, yeditepe ve dokuz tepe gibi halk dilinde isimlere sahip olan aslan pençesi birçok farklı alanda kullanılır. Geleneksel tıpta ilaç olarak kullanımı olan bitkinin günümüzde yemeklerde, veterinerlikte ve kozmetik sektöründe kullanımı dikkatleri üzerine toplar.
Aslanpençesi (Lat. Alchemilla, arslan pençesi de kullanılır), gülgiller (Rosaceae) familyasından bir bitki cinsidir ve Afrika, Asya ve Avrupa'da yaşayan, özellikle dağlık bölgelerde yaygın olan bir bitkidir. Dağlık bölgelerde çok tüylü şekilleri de vardır. Büyüklüğü ot ile çalı boyutları arasında olur.
Evde yetiştirilebilen kolay bakımı ile popülerliğini korumaktadır. Bu bitki, hemen hemen her mevsimde çiçek açabilen ve renkli yaprakları ile her yere uyum sağlayabilen bir bitkidir. Bu nedenle, hem iç mekanlarda hem de bahçelerde, teraslarda ve balkonlarda yetiştirilebilir.
Sıcaklık: Atatürk çiçeği için ne çok sıcak ne de çok soğuk hava iyidir. Uygun büyüme ortamı için 10 ila 19 derece arasında bir sıcaklığın ideal olabileceği söylenirken, bitkiyi doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamak da bir başka önemli tavsiye olarak öne çıkar.
Ezan çiçekleri, güneş battığı anda aniden açmaya başlayarak izleyenlere etkileyici bir gösteri sunar. Ertesi gün, bir önceki gün açmış olan çiçekler kapanır ve aynı çiçek bir daha açmaz. Yani bu çiçeklerin ömrü bir gündür. Çiçek aslında güneşin batışı ve doğuşunu takip eder.
Çok yıllık kolay yetiştirilebilen otsu bitki grubundandır. Yıllardır bahçe ve saksılarda sürekli yer alan Aslanağzı çiçeğinin bir o kadar da bol renk ve çeşidi mevcuttur. Uzun boylu Aslanağzı çiçekleri olduğu gibi bodur olanlarda mevcuttur. Çiçekleri sarı kırmızı çizgili renklidir.
Bulunması gereken ortam: Şebboy Çiçeği, fazla nemden hoşlanmaz. Yüksek sıcaklıklarda çiçeğiniz çürüyebilir. -10 ila -15 derecelere kadar soğuğa karşı dayanıklılardır ve tüm yıl yeşil kalabilirler. Bol ışık alan ortamlarda gelişimini hızla sürdürür fakat, güneş ışığına direkt olarak maruz kalmamalıdır.
-Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-25 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin.
⏩ Sulama toprak tam kurumadan yapılmalı ancak çok sık yapılmamalıdır, haftada 1 sulanması yeterlidir. Sulama yaparken yapraklara ve çiçeklere su değdirilmemelidir. Fısfıs ile sulama yapılmamalıdır.
Aslanağzı bitişik mi yazılır? Aslanağzı doğru yazılışı bitişik olmalıdır. Çünkü birleşik bir kelime bir araya gelen kelimeler ses düşmesine uğradıysa, tek heceli olan Arapça kelimeler ile etmek, olmak yardımcı fiilleri kullanıldıysa, kelimeler anlam değişimine uğradıysa bitişik yazılmalıdır.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 20-30 günde çimlenir.
Aslanpençesi, gülgiller familyasından Alchemilla cinsine ait bitki türlerinin ortak adıdır. Şebnemli ve Aslanayağı adlarıyla da anılır. Türkiye'de bu cinse ait özellikle iki tür (Alchemilla arvensis ve Alchemilla vulgaris) Kuzey, Güney ve Batı Anadolu'da yaygın olarak yetişir.
➢ Çiçekleri sarı veya yeşil renkte, küçük ve gösterişsiz olup taç yapraksızdırlar (2). ➢ Aslan pençesi bitkisi, tohumlardan ve köklerinden ayırma ile çoğaltıp üretimi yapılır (3). zamanlarda serinleme ihtiyacı hissedeceğinden yapraklarına su ile sisleme yapılmalıdır (3).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri